Zealsun 150GY-A, 200GY-A, 200GY-2 ve Türevleri Buraya

bilirsin bir usta usta olmadan evvel ilkönce çırak sonra kalfa sonra usta olurdu. yeni başlayacak olduğun için motorunun çok güçlü olması sakıncalı önce pişmen lazımki xt660'dan keyif alasın.bence basamakları sabırla tek tek çık abi tavsiyesi,tek tek çıkki tecrüben çok olsun uzun yıllar sağlık ve keyifle motoruna binebilesin. hiç kafanı karıştırma bence, motorunu büyütmeyi düşündüğün için ikinciel tavsiye ediyoruz yok uzun yıllar kullanacağım dersen sıfır almanı tavsiye ederiz.ehliyetin yok ise mutlaka almanı hatta motorundan önce ehliyetini almanı tavsiye ederiz sevgiler

Evet çok haklısın kararı verdim zaten yarın sabah ilk iş geçiktirmeden ehliyet işini hallediyorum sonra ilk iş 2 EL RAMZEY 200CC sonraaa büyük hedef XT 660X artık netlesmeye basladı hatta netlesti kararımı verdim çok tesekkürler

Gerçekten Allah (CC) Herkesin Gönlüne göre versin.... Birden en tepeye cıkılmaz... @buralpdi Dediği gibi tek tek cıkmalıyız basamakları... :cat:

arkadaslar dün a2 ehliyeti için resmen kayıt olmus bulunmaktayım. ama biraz tuzlu olacak galiba toplam 400 ytl gibi birsey tutuyor. ayrıca dreksyon eğitimide vermiyorlarmıs nasıpse temmuz sonuna doğru elime geçecek..sınavda ne yapacağım bilmiyorum çünkü vitesli motor hiç kullanmadım hep scooter mobilet falan filan ....acaba motoru ehliyet sınavına yakınmı alsam yoksa ehliyeti alıpmı devam etsem ...tavsiyelerineze uyarak 2. el bir ramzey 200cc alcağım ve ehliyet almaya yakın zamanda almayı düşünüyorum...

sen ehliyet zamanına kadar al motoru. Sürersin motoru tenha yerlerde, alışırsın.

Sınava da ben kendi motorumla girmiştim. En azından huyunu suyunu bildigin bi motor. Ne yaptıgında ne tepki verecek az da olsa o süre içerisine kadar anlamıs olursun... Vitesli motor kullanmakda da pek fazla zorlanacak bir sey yok... Cok kolay alısılabilecek bir şey :)
Araba sürmekden hiç bir farkı yok... Hatta araba sürmek bana artık daha zor geliyor...

körük işine benim de girişmem lazım...

o elcik korumalardan ben de taktım ama elciklerde vibrasyonu arttırdı, motor kafa sallamaya başladı, çıkarttım düzeldi.(az daha jant düzelttircektim) ama koruma işini bizim motorlarda şahane yapıyor...

valla elcikleri takınca motoru daha bir oturaklı hissetmeye başladım vibrasyon ise hiç yok .elcikler kafa sallattıracak kadar motorun düzenini bozacak bir ekipman olsalar hiçbir motorda kullanmazlar.
ilginç !...

kesinlikle aynı fikirdeydim, taki çıkarana kadar :)ama bu iddamı savunmuyorum, gözlemimden bahsediyorum.belki benim motorumda sıkıntı vardır :wiinkk:

-------------

son buji olarak ne takmıştın? ben kaçırmışım... champion kodunu kesin bilen var mı?

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
gceterez arkadaşım beni yanlış anlama bir sıkıntın olmasa sökmezdin herhalde fakat nasıl bir arıza olabilir veya kafa sallattıracak kadar hangi parçalar bozuk olabilir onu kafamda bulamadım veya sorun şurdadır diyemedim ve ilginç geldi
bujinin kodunu yarın yazarım

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
şuan kullandığım hussarın piston silindir krank filen hep kendim değiştirdim..

bu notor st200 ve gy200 parcaları uydurabilirim

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
ramzey qm 200 gy motoru diğer 200lük motorlardan farklı ön dişlinin frezesi bile diğerleriyle uymuyor

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
antalyadan motoru tavsiye etmiyenler olduğu için bu motoru almaktan vazgectim..

alakanıza teşekkür ederim..

Biraz bekle. Nakit paran varsa sadece su anda araştır.. Elbet bi gün cıkar karsına temiz bir motor... Sky team Değişik bir tasarımı var ama bilemiyorum. Kullanan arkadasım falan yok hiç... Zongshen zs 200 Balansorlu Ben kullanıyorum memnunum Yada ramzet qm 200 Bi cok arkadaşımız kullanıyo ve memnunlar =>

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
arkadaşlar buji'nin kodu bu..........champıon RA8HC.......... imalat yeri meksika

Bilgi için teşekkür ederim Buralpdi abi seninde gazı bırakınca stop ediyordu değilmi?

Pardon yukarda cevaplamışsın anladım abi. Denemekte fayda var. Eğer bir bujilik iş ise hemen denemeye değer.. Hava ayarlarının kısıkta daha ii olmasıda belki karbüratörden hava alma gibi bi sıkıntı varsa onla ilgili olabilir diye düşünüyorum.

Bu ufak sorunumuz haricinde motorumuz mükemmel. Hatta şu kros olayına biraz ara verip bir süre Naked kullanmak istiyorum ama bu çekiş gücüne ve beygire sahip bir muadilini bulamıyorum. Yani aynı hacimde ve fiyat marjında bulamıyorum.

Son düzenleme:
Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
Bilgi için teşekkür ederim Buralpdi abi seninde gazı bırakınca stop ediyordu değilmi?

Pardon yukarda cevaplamışsın anladım abi. Denemekte fayda var. Eğer bir bujilik iş ise hemen denemeye değer.. Hava ayarlarının kısıkta daha ii olmasıda belki karbüratörden hava alma gibi bi sıkıntı varsa onla ilgili olabilir diye düşünüyorum.

Bu ufak sorunumuz haricinde motorumuz mükemmel. Hatta şu kros olayına biraz ara verip bir süre Naked kullanmak istiyorum ama bu çekiş gücüne ve beygire sahip bir muadilini bulamıyorum. Yani aynı hacimde ve fiyat marjında bulamıyorum.

istop etme sorunum yok ,biliyorsun karbüratör kelebeğinin hava keçelerini değiştirdikten sonra halloldu. benim sıkıntım motoru ben aktif ve seri kullanıyorum dolayısıyla ani frenlemeler ve arkasından gazlamalar bu sırada motor kompresöre binip arkasından ani gaz verince motor kendini kasıyor... hemen kendini toparlıyor ama bir iki saniye motorun toparlaması bana sıkıntı veriyor. ya hava ayarından yada hava filtresinden onuda çözeceğim inşaallah.

yazılarından sezinlediğim kadarıyla motorunu değiştirmekte kararlısın eğer naked tarzı istiyorsan honda twister 250 ikinci elleri 4000ytl civarında senin motorunu da takasa sokabilirsin motor olarak tavsiye ederim eğer temizini bulursan kilometresi önemli değil. motor açılmamış olsun yeter.

Evet abi bende twister falan düşünüyorum ama üstüne koyacağım rakamı şimdi toparlayamayabilirim. Neyse ama dönüp dolaşacağım yerin yine enduro/touring olduğuna eminim. Kanımın felaket bi şekilde ısındığı motorumdan ayrılmak fikrine kapılmamın en büyük sebebi onu %90 eşimle birlikte kullanmakdır. Artçıyla gerçekten zevksiz bir sürüş pozisyonum oluyor. Boyumun uzun olmasından kaynaklı kollarımı rahat kullanamıyorum vs. Birde enduro/cross'dan ziyade uzun menzilli seyahat plan/hayallerim var. Henüz kesin bi karar vermiş değilim ama kısmet artık...

Son düzenleme:
Merhaba arkadaşlar.Bugün rüzgarın azizliğine uğradım.Sabah motoro bir baktim ki başımdan kaynar sular döküldü.Yan yatmış dedim gitti cillop gibi motor.Koşa koşa gittim bradasını kaldırdım ki depo granajı arka sağ granajı kırılmış bi de ne alakaysa akünün olduğu kutu kopmuş.Halbuki bütün park etme kurallarını uygulamıştım ama o kadar kuvvetli esmiş ki bana mısın demedi yan yattı.Ufak bi raştırma yaptım istanbul da granajları bulamayacağım.Kime sorsam servisi bırakmış olanın da satmaya niyeti yok.
Buarada distortedman hayırlı neyse o olsun.Allah gonlüne gore en hayırlısını versin kardeş.

Motosikleti
SYMPHONY 200E5+
Evet abi bende twister falan düşünüyorum ama üstüne koyacağım rakamı şimdi toparlayamayabilirim. Neyse ama dönüp dolaşacağım yerin yine enduro/touring olduğuna eminim. Kanımın felaket bi şekilde ısındığı motorumdan ayrılmak fikrine kapılmamın en büyük sebebi onu %90 eşimle birlikte kullanmakdır. Artçıyla gerçekten zevksiz bir sürüş pozisyonum oluyor. Boyumun uzun olmasından kaynaklı kollarımı rahat kullanamıyorum vs. Birde enduro/cross'dan ziyade uzun menzilli seyahat plan/hayallerim var. Henüz kesin bi karar vermiş değilim ama kısmet artık...
bizim motorların tek kusuru bu galiba iki kişi binmek eziyet oluyor .
bence biraz sık dişini almışken transalp veya dl650 al hem seyahata çık,hem konforlu, hemde şehiriçi rahat kullanırsın

Merhaba arkadaşlar.Bugün rüzgarın azizliğine uğradım.Sabah motoro bir baktim ki başımdan kaynar sular döküldü.Yan yatmış dedim gitti cillop gibi motor.Koşa koşa gittim bradasını kaldırdım ki depo granajı arka sağ granajı kırılmış bi de ne alakaysa akünün olduğu kutu kopmuş.Halbuki bütün park etme kurallarını uygulamıştım ama o kadar kuvvetli esmiş ki bana mısın demedi yan yattı.Ufak bi raştırma yaptım istanbul da granajları bulamayacağım.Kime sorsam servisi bırakmış olanın da satmaya niyeti yok.
Buarada distortedman hayırlı neyse o olsun.Allah gonlüne gore en hayırlısını versin kardeş.

geçmiş olsun... sabaha karşı rüzgar çok kuvvetli esti. aklında bulunsun motosiklet brandaları rüzgarda paraşüt gibi motoru alıp götürüyor açık havada faydadan çok zarar veriyor.brandanın şişmemesi için altındanda bağlaman lazım çok geçmiş olsun

granajlarını yapıştırabilirsin

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar