evet arkadaşlar cumartesi ve pazar günü motorla uğraştım. istop etme nedenini kesin olarak tespit etmiş bulunmaktayım.inanılmayacak kadar basit bir sorun . aylardır bu yüzden sıkıntı çektiğime inanamıyorum.biz hep manifolttan şüphelendiğimiz için hep manifolt ile uğraşıyorduk cumarteside hep manifoltla uğraştık.akşam oldu yine istop ediyor.son çare rektefiyeci ve aynı zamanda tona tesfiyeci bir ağb.başvurdum eski sağlam motorculardan.yarın gel dedi(pazar) öğlen başladık karbüratörün ağzı,manifolt yok bir türlü düzelmedi sonra ustalığını konuşturup karbüratörü komple köpükle kapladı gaz verince herşey ortaya çıktı. bir hafta fabrikada kaldı(tutanak tutmadılar servise kaşelettiler) hemen hemen her hafta bir ayar denediler,manifolt değiştirdiler,karbüratör değiştirdiler,sibop ayarlarına baktılar ,sıvı conta,düzeltemediler
sonuç: karbüratör kelebeğini çalıştıran milin her iki başındaki oringler hatalı.havayı oradan alıyormuş(manifolt ağzıda düzgün değil)
ne yaptık: önce karbüratör ile manifoltun çap ölçülerinde 1mm. fark var. karbüratörü tornaya bağlayıp yamuk olan oring kanalını ve ağzını düzelttik, karbüratörün ağzına yüksük yaptık(1mm boşluk için)manifoltu sıvı contasız güzelce sıktık. kelebek milinin iki oringi değiştirdik.
test: daha ilk marşta ben düzeldim dedi sesi ve çalışması farklı.gazı verip bıraktığınızda rolanti araba ibresi gibi düzgün iniyor aşşağıya inerken eskiden kasıp istop edecek gibi yapmıyor.rolanti 1500 devirin altında 1200 gibi çok rahat çalışıyor(eskiden istop etmesin diye 1800 devirlerde).istop etme tarihe karıştı. vibrasyon yok gibi. 5500-6000 devir 80km/s sürat çok rahat seyrediyor.motor her vitesde uzuyor(vibrasyon rahatsız etmeden).aragazına hemen cevap veriyor(eskiden aragazı verdiğimizde boğulacak gibi oluyordu) en güzeli streste değilsiniz durduğunuz zaman biliyorsunuz istop etmeyecek

:mrgreen::mrgreen::mrgreen:

:cherry::cherry::cat::queen: