150cc ye turbo takılırmı

O motosikletin beş katı parayı bayılırsan sanayide herşeyi takarlar merak etme. Verecen mi 12.000 TL. O zaman uygulatırsın makinene.

Rakkam çok geldiyse git bir dene, tekrar görüşelim. Ses istiyorsan kulaklık takıp turbolu motor sesi aç dinle giderken hava yaparsın kendine.

Saçmalamakta üstünüze yok. Neymiş yanlarken turbo sesi istiyormuş, yanlarken görmek isterim seni nasıl yanlıyorsun acaba. Mahalle arasında mı? Küçük bir çocuğa çarp da hayatın kararsın o zaman görürsün turboyu!

dostum soruna kısa ve net cevap vereceğim. "evet, takılır"

turbonun görevi motora havayı daha basınçlı vermektir. çalışma mantığı ise şöyle; sen gaza bastıkça motor devri yükselir ve egzozdan daha şiddetli hava çıkar ve egzoz çıkışında turboya ait bir pervane bulunur ve şiddetli çıkan hava bu pervaneyi daha hızlı çevirir ve bu pervene kendisine bağlı bir başka pervaneyide aynı hızda çevirir ve bu 2. pervane de karbüratör/enjeksin'a giden havayı daha basınçlı yapar yani yakıt sistemine daha şiddetli hava gönderir.

tabi bir sıkıntı var, turbodan çıkan hava sıcak olur ve bu yüzden inter cooler diye bir sistem ile turbonun verdiği basınçlı hava soğutulur ve böylece motor bloğunun içine daha soğuk yani daha yoğun hava girer ve daha kaliteli yanma gerçekleşir.

yani dostum demem o ki turbo taktırman belkide milyarlarına maliyet olacaktır bu yüzden turbo ile uğraşacağına karbüratöre daha soğuk hava göndermenin yolunu ara emin ol performans farkı olacaktır.

Maliyeti önemli değil motor bloğu kaldırmasa dahi yeniden motor bloğu döktürürüm
Sadece takan yer ö emli benim için varsa söylermisin?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------

Bu kadar kafanı yorma hız istesem r6 ım var ona binerim zevk meselesi anlatabildimmi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:48 ----------

H2 almak yerine bitane setup evo IX alırım 800 hp 😊 çok daha mantıklı abi anlatamıyom galiba normalde şehirler arası gezmek için r6 aldım ama bnm durdugum yer buyuk bi yer degil nasil soyliyim kasaba gibi bi yer bu motorda gayet iyi gaza abanınca direk önünü dikip gitmiyo patiye kaliyo hosuma gidiyo yoksa ben bilmiyomuyum bitane r1m falan almayı

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Bilmiyorum nerde yaparlar, performans için bloğa giden havayı soğutmak daha az maliyetli bir iştir, neden bunu düşünmüyorsun derken sabah sabah arastirmalar yaptim.

Turbo normal kullanimda ekonomi sağlıyormuş.

Motosikleti
Honda CBF 250
Para Herşeyin Çözümü ama Kuba kullandığına göre benim gibi züğürtsün... :) teorik olarak imkansız değil... pran varsa değil turbo jet motoru bile takarlar bi yolunu bulup... ama senin paranın yetebileceği blow of sesini alirsin.... arabalar için elektrikli çuf çuf dedikleri sahte blow off sesi veren bi alet var.. tofaşçı arkadaşlar kullanıyordu bi ara.. müşürünü debriyaj manetine bağlarsın her debriyaj çektiğinde çuflar.. :) 12v elektrikle çalışıyor...

Örnek blow off :https://urun.n11.com/performans/elektronik-blow-off-her-araca-uyumlu-P233544356

Dalga geçilecek soru sormuşsun ..
150 cc motora turbo murbo takamazsın
taksan istedigin faydayı elde edemezsin..

Turbo ne iş yapar yanma odasına daha fazla hava girmesini sağlar....
Daha fazla havada ne var daha fazla O2 var şimdi senin yapman gereken nedir yanma odasına daha fazla O2 VERMEK
peki bunu havadan alma şansın var mı 150 cc hava sogutmalı shoc motorda yapı itibari ile nerdeyse yok....
Peki O2 leri başka nasıl alırsın ????????
havadan alamıyorsun yanma odasına ne giriyor başka...??? Yakıt
O zaman kayıtdan alma imkanın var mı ? Evet var
Yakıta nitro karıştırısın %(5-20) arasında turbo etkisi yapar...
Nitro formül nedir RN02 dir bir mol de 2 O atomu çıkar ve yanma odasına oksijen takviyesi olur..

Ha bu saçma sapan soruyu sorduguna göre senin alayacagın bir şey değil de!!! merak eden az anlıyanlar için yazdım..

Bak şimdi sana her yerde bulamayacağın bir taktik vericem. Bir depo benzine 1-2 kapak tiner atıyosun. Performans artışını direkt alıyorsun. Yalnız dikkat motoru da alıraın uzun süre sonra

kardeşim buraya yazana kadar az araştır. Turbo sesi diyorsun ama bahsettiğin şey blow off sesi. Turbo ayrı blow off ayrı şeylerdir. Bilip bilmeden bilmiş gibi yorum yaptığın için dalga geçmeleri normal. Buraya açtığın konuyu google direk yazsaydın zaten tüm bilgilere ulaşabilirdin. Adam ürünü atıyor bide fiyat soruyorsun :D onuda senin için araştıralım cevap verelim. Kredi kartıylamı nakit mi alacaksın söyle ona göre pazarlık yapalım satıcıyla.

Konuya google turbo nedir diye yazarak başlayabilirsin. Daha sonrasında hava akışı için blow off sisteme katkısını en sonunda kullandığın motosikletin neresine bu parçaları monte edeceğini düşünerek zaman harcayabilirsin. Turbo dediğin şey korna kadar kolay takılabilen bir sistem değil.

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CBF 250
Maliyeti önemli değil motor bloğu kaldırmasa dahi yeniden motor bloğu döktürürüm

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:48 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:46 ----------

Bu kadar kafanı yorma hız istesem r6 ım var ona binerim zevk meselesi anlatabildimmi ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:52 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:48 ----------

H2 almak yerine bitane setup evo IX alırım 800 hp �� çok daha mantıklı abi anlatamıyom galiba normalde şehirler arası gezmek için r6 aldım ama bnm durdugum yer buyuk bi yer degil nasil soyliyim kasaba gibi bi yer bu motorda gayet iyi gaza abanınca direk önünü dikip gitmiyo patiye kaliyo hosuma gidiyo yoksa ben bilmiyomuyum bitane r1m falan almayı

Yok R6 ım var.. yok para mühim değil... trolluyor bu keko ya :)

H2 almak yerine bitane setup evo IX alırım 800 hp çok daha mantıklı abi anlatamıyom galiba normalde şehirler arası gezmek için r6 aldım ama bnm durdugum yer buyuk bi yer degil nasil soyliyim kasaba gibi bi yer bu motorda gayet iyi gaza abanınca direk önünü dikip gitmiyo patiye kaliyo hosuma gidiyo yoksa ben bilmiyomuyum bitane r1m falan almayı

Space e bas bro nos açar güzel güzel yan verirsin. Kasma yaparsa ekran kartını değiştirmen yeterli. :cat:

150 değil 50 cc ye bile takılabilir , performansın elbette artar ama 150 cc hacme uygun ufak turbo bulamazsın , bildiğim kadarıyla en düşük hacimli turbo Fiat ın iki silindirli 875 cc lik motorunda var , bu turbonun pervanesi bile senin 150 cc için çok büyük gelebilir..

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
Konuyu açan arkadaş 150 cc kuba motosiklet için turboyu sormuş!

bu işe girişecekse bunları bilmesi lazım, yani ben turbodan ziyade "inter cooler" dedikleri şeyi önerdim ama onunda giden havayı aynı hava filtresi gibi yavaşlattığını öğrendim ve bu soğutma işini turbolu arabalarda uyguluyorlarmış yani turbodan çıkan hava sıcaklığı 160 derece kadar olabiliyormuş ve inter cooler ile 40 dereceye kadar soğutuluyormuş falan fıstık.

yani motor bloğuna soğuk hava vermek daha yoğun hava yani daha fazla O2 anlamına gelir ve daha fazla O2 daha fazla yanma demektir anlatamıyorum ben.

turbo ile uğraşmaktansa klimadan çıkan soğuk havayı karbüratöre dayamak daha ucuza gelir.

......turbo ile uğraşmaktansa klimadan çıkan soğuk havayı karbüratöre dayamak daha ucuza gelir.....

klima , turbodan daha karmaşık vede daha pahalı bir sistemdir , üstelik motora direkt bağlıdır ve gücü düşürür , kısaca dediğin gibi birşey mümkün değil , önceden bir tüpe nitrojen gazı doldurup emme yoluna sıkarsan yazdığın gerçekleşebilir ama tüpün büyüklüğüne göre birkaç dakikalık bir heyecan yaşarsın :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
klima , turbodan daha karmaşık vede daha pahalı bir sistemdir , üstelik motora direkt bağlıdır ve gücü düşürür , kısaca dediğin gibi birşey mümkün değil , önceden bir tüpe nitrojen gazı doldurup emme yoluna sıkarsan yazdığın gerçekleşebilir ama tüpün büyüklüğüne göre birkaç dakikalık bir heyecan yaşarsın :)

reis bu dediğin şeyin profösyönele dökülmüş haline NOS diyorlar sanırım. ooofff offf... yokluktan nelerle uğraşıyoruz, alamıyoruz ki bir tane gsr 600

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar