150cc ye turbo takılırmı

Kuba çita 150 r gold 2015 motorum var ve turbo taktırmak istiyorum bilen varsa yönlendirsin.

Ve şunuda söylemek isterim hız için istemiyorum performansta artış için olucak
Köşeleri dönerken yan yan dönüyorum ve blow off tan gelen o güzel ses için takıcam bilen varsa bilgilendirsin saçma sapan yorumlarla gelmeyin açıkça belirttim hızlı gitmek amacıyla değil motorun performansını arttırmak için. Bilen abilerim yardimci olurmusunuz?

Trol musun nesin? Saçma sapan yorum istemiyorum demiş bir de..

Twin turbo takdir hacı yetmezse nos taktirirsin

Hyr yani neden direk dalgaya vuruyosun soruyoruz takılırmı diye en azındqn o sesi cikartan baska bisey yokmu

Model uçaklarda kullanılan ducted fan diye tabir edilen bu tür yüksek devir bir motor işini görür herhalde :)

https://youtu.be/pYg__RV553Y

blow off sesini sadece motoruna setup uygulanmis modifiyeli bir arabadan alabilirsin. motosikletinde ki 150cc tek silindirin gucu turboyu döndürür dondurmesine ama basınç olusturacak kadar güçlü döndüremez. Büyük motorlarda ki turbolarin 150bin devirlerde gezdiğinden umarım haberin vardır

blow off sesini sadece motoruna setup uygulanmis modifiyeli bir arabadan alabilirsin. motosikletinde ki 150cc tek silindirin gucu turboyu döndürür dondurmesine ama basınç olusturacak kadar güçlü döndüremez. Büyük motorlarda ki turbolarin 150bin devirlerde gezdiğinden umarım haberin vardır

150 bin mi benim yoktu :)

Motosikleti
Tiger1200, Tvs Apache
dostum soruna kısa ve net cevap vereceğim. "evet, takılır"

turbonun görevi motora havayı daha basınçlı vermektir. çalışma mantığı ise şöyle; sen gaza bastıkça motor devri yükselir ve egzozdan daha şiddetli hava çıkar ve egzoz çıkışında turboya ait bir pervane bulunur ve şiddetli çıkan hava bu pervaneyi daha hızlı çevirir ve bu pervene kendisine bağlı bir başka pervaneyide aynı hızda çevirir ve bu 2. pervane de karbüratör/enjeksin'a giden havayı daha basınçlı yapar yani yakıt sistemine daha şiddetli hava gönderir.

tabi bir sıkıntı var, turbodan çıkan hava sıcak olur ve bu yüzden inter cooler diye bir sistem ile turbonun verdiği basınçlı hava soğutulur ve böylece motor bloğunun içine daha soğuk yani daha yoğun hava girer ve daha kaliteli yanma gerçekleşir.

yani dostum demem o ki turbo taktırman belkide milyarlarına maliyet olacaktır bu yüzden turbo ile uğraşacağına karbüratöre daha soğuk hava göndermenin yolunu ara emin ol performans farkı olacaktır.

Ya işte ışıklarda biri denk gelince sadece ara gaz ile beynini şişirmeyeceğim, bide blow up ile geleceğim diyor. Hayallar Madrid olsada gerçekler Mardin olacaktır.

Kuba çita 150 r gold 2015 motorum var ve turbo taktırmak istiyorum bilen varsa yönlendirsin.

Ve şunuda söylemek isterim hız için istemiyorum performansta artış için olucak
Köşeleri dönerken yan yan dönüyorum ve blow off tan gelen o güzel ses için takıcam bilen varsa bilgilendirsin saçma sapan yorumlarla gelmeyin açıkça belirttim hızlı gitmek amacıyla değil motorun performansını arttırmak için. Bilen abilerim yardimci olurmusunuz?

burda adam bisiklete takmış jet motoru seside gayet güzel hem performans artışıda olur (Dalga Geçmiyorum)http://https://www.youtube.com/watch?v=MxnA_UauctE

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar