150 zat yardım!!

Merhabalar
Benim sorunum şu..dün gebze-tuzla seferimden sonra motosikletimin
sol krank dan ses gelmeye başladı sanki içerisinde birşey sürtünüyor gibi.. düşük hızda örn; 20-40 km de.. ara ara ses geliyor.. motosikletin motoru soğukken yada sıcakken ilk çalıştırmada ses çok hafif çıkıyor yola koyulunca dediğim hızlar arasında ses artıyor 1 km kadar gidince sanki motor çok ısınıyor..

motor 4 yaşında ve geçen ay 26 sında aldım.. aldığımda hiç bir problem yoktu..
titreme yokyu çekicinde sorun yoktu..16500 km aldım şuan 17500 oldu..motoru ilk aldığımda ki yağı temiz di yeni değişmişti..
dün shell den 15-50 yağ aldım eski yağın üzerine ekledim fakat ses kesilmedi devam ediyor :silent:

Motor yağlama işlemini tam olarak yapamıyor sanki yağ eksiltme olayı varmı motorda kontrol ettin mi?

motorda yağ eksiltme yada kaçırma gibi bir sorun yok
gebze-tuzla arası gittim geldim bu olay başladı

o sesi nasıl kesebiliriz çok gıcık bi ses varyatörden gelen benimkindede var ya:silent:

yağı yeni koymuştum 20km gittim gitmedim
bugün yağı kontrol ettim simsiyah olmuştu:silent:

varyatörden geliyor diyacektim ki 20 km de yağın sim siyah olmuş dedin şimdi çözümsüzüm.
eksiltme varmı benım senatorde başıma geldi. silindi bogazının motor gövdesine giren uzantısında parca kırmıştı. yagı sım sıyah yaptıgı gibide cok yağ yaktırıyordu. ama bu açılmadan belli olmaz.
motosikletın motor kodu nedir gy6 ise internette bir çok döküman var olara bakarak açabilirsin motor kısmını. açıp kapamaya sadece cokta takımı lazım olur 10- 15 lira tutar açdıktan sonra arızayı tam görur ona göre parça değiştirirsin.

hocam motorun sıkıstırmasını test ett...benım basıma gelen conta yemıs motor yag yakmıodu ama 50 km de yagı katran edıodu...sonuçta içerde yagı bozan bısey var surtunmeye dayalı ses bunan gelıo yada surtunmede kırılan bır parça kranka çarpıp kartelde dönuo....ben kartalda oturuorum istersen getır bı bakım...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar