150 cc lik çin malıyla ege turu :)

öneriler ve yardımlar için çok teşekkürler arkadaşlar.

harita ölçeğği için de sağol. dediğin gibi ara yolları öğrenmem gerekiyo. ama heralde gittiğim yerlerde sorarsam bi şekilde yardımcı olurlar. fethiyeye kadaar gitmeyi planlıyorum. umarım iyi geçer.

arkadasım öncelıkle sımdıden...hayırlı yolculuklar hıc kafana takma bal gıbıde gıdersın...bence yanına gıdeceğin yerlerın ayrıntılı bir haritasını al ki...keyfın kacmasın...Allaha emanet olun...

keske benımde bole zamanım olsa ahhh ahhhhhh haftada 7 gün ve günde 18 saat calısıyorum :salut: ve gene var elde sıfır :pr:

arkadaşım dediğin gibi yanına kayış buji ve istersen birtane de lastik al. patlak onarmak istersen levye takımları,pompa, yapıştırıcılar yamalar vs. vs. işte :)

ben her pazar (eskişehirliler bilir) kendi kendime "her pazar bir ilçe" kampanyası başlattım :queen: bakalım bu pazar nereye gitcez :)

arkadaşlar benim gezi amacım yok ama merak ettim uzun yol için ancak 125lik Çin malına güven olurmu yol 400kmlik bir yol.

125uag

bas gaza :) yağını değiştir bujiye bak doldur depoyu git üstelik vitesli. :)

keske benımde bole zamanım olsa ahhh ahhhhhh haftada 7 gün ve günde 18 saat calısıyorum :salut: ve gene var elde sıfır :pr:

nereye koyuyon o kadar parayı hacı:queen: kasa yaptırdınmı duvarın içine :p

ne parası hacı, internet cafe sektörü taaaaaaa içine edeyim, saat 11 dukkandayım dahala ve 1 kişi bile yok,! kaçıcam birazdan!

kornelyus usta
abim gecen sene bizle birlikte mondi zat 150 ile 9 gun 2300 km yol yaptı
ege ve akdeniz sahil şeritini
gunluk ortalama 255km yol yaptık
temmuz 1 sıcagında
tek yapman gereken lastık degiştir dişli lastık tak bir nevi kışlık tarz gibi
yollar cok stabilize
katış balat vs baktır
1lt yag al yanına

daha önce forumda böyle bir konu açıldığında tüm arkadaşlar çin malı ile çıkma yola felan demişlerdi buna karşılık bir abimizin söylediği laf çok hoşuma gitmişti
"değil çin malı bana mobiletle bile türkiye turu yaparım"

arkadaşım şunu açık sölim çok rahat gidersin yeter ki motoru fazla zorlama.
bende tam bi yıl önce bu zamanlarda buraya benzer bi konuyu açmıştım.bende 150 cc lik dandik çin keeway imle çıktım yola arkamda artçıyola hemde yanımda motoru sökmem için tek bir anahtar bile yoktu.mersinden bodruma 3 günde vardım geze geze. ama yanında kafa dengi bi adam olmazsa 100 km gitmeden geri dönersin. bence bu işlerde en önemli unsur yanındaki kişinin kafa dengi olması gezmeyi bilmesi.
arkadaş ne güzel demiş mobiletle bile türkiye turu yaparım diye!!!!!!!
motoru dinlendirdiğin zaman hiç bi şey olmaz.
ama 100 km de bir dinlendirmek bana göre çok.
bence motor her 50 km de bir dinlendirilmeli. zaten bende öyle yapmıştım yapmaya da devam ediyorum.

Arkadasım yolculuga cıkacagın zaman ne olur omaz yanına al sen alet cantasını bu bütün tasıtlar için gecerli. motoru cok zorlama rahat rahat geze geze git gezmenin tadı öyle cıkar zaten arada dur biyerlerde motor relantide calıssın bi sorun cıkacagını sanmıyorum :wiinkk:

arkadaşım adamlar bisikletle dünyayı geziyorlar sen niye gidemeyesinki mühüm olan başlamak ve azmetmek gerisi hikaye

Takıl kafana göre kardeşim, Allahın izniyle hiç bişey olmaz, takdir tabiki de Allahındır.
Mutluluk ulaşılacak bir nokta değildir, mutluluk o noktaya giden yoldadır, sende yolda mutlu olacaksın, notkada olsaydı 403 le giderdin demi ama.

Tabii ki gidilebilir. Çok ta zevkli olur. Şişme konusunu fazla dert etme. Çekişinin azaldığını hissedersen hızını azalt, motoru rahatlat, ama yapmaman gereken şey kenara çekip motoru istop etmen...

motora yayıldın mı pek bi ağrı hissetmiyosun. bi yerden sonra kendime baktığımda choopper kulanıyomuşum gibi hissediyorum

hava soğutmalı motorlarda soğutmayı hızlandırmak için ya da ısınmayı yavaşlatmak için hız kontrolü hariç ne yapabiliriz? bunun bi püf noktası var mı?

arkadasim
bendede ayni motorun asya olani var, oncellikle kazasızbelasız yolcukuklar:cat:
soruya gelince
dikkat edersen hız gostergesine hızlarin yaninda renkler var misal (emin degilm degsk olabilr)
0-70e kadar olan bolum yesil renk!
70-90 sari
90uzeri kırmızı renk! bunu en ekonomik kacla gidecegini hesap etmek icin yapmislar, en ekonomik 70km/s ile gidiliyor bu motorda (renklerin sınırından tam emin degilim 90da olabilir en eko.)
kendi motorunda bakıncada gorebilirsin
soruyla alakasına gelince
en konomik gidecegin hız motorun zorlanmadan en rahat gittigi hızlardan biridir!
buyuzden motorun en az harareti yesil renk ile isaretli hızda yapar :rendeer:

kendi gostergeni kontrol et onda renkler yoksa bir asya ya bak olmadi yarin bakar kesin durumu yazarim eger istersen...

bunun disinda sogutma-ısınma meselesi icin
fazla yuklemiycen luzumsuz agirlik tabikide hava filtreni ve yag filtrenin temiz oldugundan emin ol zorlanmasın rahat gitsin aklıma birsey gelmiyor bakımlı olacak
ha lastik basınclari dogru olacak.. ben 28 veriyorum metzeller 110/90takılı...

rahatlık meselesinde kesinlikle haklısın bu motor mutis rahat!:queen:
surucunun ayaklari ileriye dogru uzatabilicegi yerler var cok guzel:)

molaları herkes baska birsey yazmis ama benim bildigim havasogutmalı motor 100km de bir 15-30dk civarında sogutulur kesinlikle rolantide beklemeden stop edilerek.

yanına birde yeni buji anahtarı, yag, yedek az bir benzin alsan iyi olur
buyun bunlari koyucak zaten kocaman bagaj lazım:queen::queen:

tekrar iyi yolculuklar

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
gidersin yanlız hazırlıklı çıkman lazın yola..ben geçen hafta kanuni caracal ile 300'km hiç durmadan yol yaptım.kontak kapamadan.gidiş geliş 600 km.çıkmadan önce bir bakımdan geçirmelisin motorunu bu çok önemli bir detay.şimdiden hayırlı yolculuklar diliyorum.

gerekli bakımları yaptır,hiç korkmadan bas gaza motoru fazla sıkıştırma,kısmet olursa bende bu sene bi ege turu yapıcam sana hayırlı yolculuklar

valla bencede çok rahat gidersin bende 125 lik bianchi falcon vardı hiç bi sorun yaşamadan kilometrelerce yol gittim hep artçıyla hemde.
eğer motorunun dilinden anlıyorsan kullanırken sıkmıyorsan ve maksat gezip görüp huzur bulmaksa bence hiç korkma arkadaşım
farında açık olsun yolunda
kazasız belasız git gez gör inşallah :cat:

hayırlı yolculuklar kardeşim, bi git gel hayırlısıyla da ben de haziran sonu istanbuldan ayvalığa bir gezi düzenlemek istiyorum. Buarada bence yanına alman gereken en önemli şey bir gezi rehberi. Servislerin numaralarından tut da çekicilerin tellerine kadar yazılı olan, motosiklet tamircilerinden lastikçilere kadar yazılı olan gezi rehberleri var ben geçen sene bi kitapçıdan 4 ytl ye aldım, çok memnunum. istanbuldan bodruma yol rehberiydi adı galiba. Bence sen de bir tane edin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar