150 cc ile uzun yol

merhaba arkadaşlar
150 cc motorum ile uzun yola çıkacağım.
sehir içinde çok kullandım 10 yılı aşkın motor tecrübem var ama bu güne kadar hiç uzun yol yapmadım .
tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum .

Eğer çin malı motosiklet kullanıyorsan tüm bakımlarını yap ya da gözden geçir.Motosikletten anlıyorsan yanına birkaç anahtar alman faydalı olur.Anlamıyorsan benzinlikte satılan lastik şişiricilerden alıp ya Allah de bas istediğin yere.Kilometre bakımından ben 150cc çin malı commuter ile hiç stop etmeden 250 km gittim.Daha da gidilebilir senin dayanıklılığına bağlı.Korkunun ecele faydası yok deyip çık yola.En fazla motor bozulur. :)

kısmetse bende pazar günü scooter ile 225km gitme planım var

uzun yolu cc ye bağlarsan orada soru işaretleri başlar önemli olan senin dayanabilmen 🤣🤣 cc dusuk olunca biraz daha yavas gidersin motoru cok yormadan sabit hizda arada mola verirsin daha cok kendin icin 🤣 (tabi motoruda) bu kadar sikinti cikarabilecek basit bazi mekikler vardir onlari goz onunde bulundurarak ve onlemini alarak cikman gerek benim dusunclerim bunlar umarim yardimci olmuşumdur kazasiz belasiz surusler dilerim ( sehirler arasi yollarda sag sola kavsaga girecegin zaman arkandan gelen piskopat tir söförlerine dikkat et 😉

c.c ile uzun yolun bir alakası yok kardeşim .. bak binlerce defa bu tür konularda denk geldim mi yazdım.. bisikletle dünya turu atanlar var bırak motorsikleti , cup motorlarla dünya turu atanlar var bırak motorsikleti Bunları geç bu forumda onlarca kişi var cup motorlar türkiye turu attı karadeniz turu ege turu attı ufak hacim scooterlarla türkiye turu attılar en basitinden Allah rahmet eylesin ümmet pertikan abimiz var.. defalarca mondial 125c.c lik scooterla doğu karadeniz anadolu turları attı..

Kısaca yukarda yazan arkadaşında dediği gibi hacime takılma.. motorunun bakımı tam olsun , lastiklerinin durumu iyi olsun , tüm güvenlik ekipmanların tam olsun özelikle reflektörlü yelek falan al sarı veya varsa onu montunun üstüne giy.. Allah da yolunu açık etsin..

Bol bol dinlen varıcam diye kendini kastırma yorma bakdın yoruldunmu çek kenara gerekirse 2 saat dinlen .. motorla uzunyol gitmek arabayla gitmek gib değildir araba taşıma aracıdır seni a noktasından b noktasına falanca mola vererek şu kadar saatte götürür..

motor gezme seyyah aracıdır varıcağın noktaya kaç saatte varıcağını sen dahil kimse bilemez gezerek durarak yolun keyfini tadını tuzunu çıkararak gidersin..

[YT]D60WSJqBWbQ[/YT]

Belki bir fikir verir.

Yazısı etkinlik ve gezi fotoğrafları bölümünde 100 cc 6 Bulgaristan - Yunanistan

bu forumdada cup ile baya türkiye turu atıp en son bulgaritana falan gidicek bir arkadaş vadı konusu vardı bulursam atarım buraya..

Ben 125cc Kanuni Bora ile 3500+km yaptım. Hatta Tarsus dan İzmir e taşınırken motoru kamyon almayınca sinirlenip tek marşta 850km yi 12-13 saatte gelmiştim.
Başta benim de çekincelerim vardı. Hatta ilk yola çıkışım öncesi aldığım yedek parçalar halen durmakta.(zincir-buji-ampul vs.) . Yanınıza alacağınız yedek malzemeler özgüveninize destek olacaktır. Basit bazı takımlar da yanınızda olmalı. Lastik tamir spreyi , el feneri vb. Zaten bir kez uzun yola çıktınız mı artık şehir içi size sıkıcı gelecek. Emin olun keyfi bir başka uzun yolun.

Motosikleti
Yamaha Tracer 9 GT+ Honda Activa
225km bence uzun yoldan pek sayılmaz, tamam şehir içinden fazla ama 3 saatlik bir yol denebilir. 125cc'lik motorla 1600 km geçen yaz gittim, bu yaz istanbul çanakkale 1000 km yaptım, iznik,çınarcık yaptım o da herhalde git geli 600-700 km arasıydı, sizin tek yapacağınız benzininizi düzgün şekilde almak, mümküne yedek depo 2-3 lt lik birşey, lastik tamir kiti ya da köpüğü, eşyalarınız varsa motora bağlanacaksa iyi bağlayın, ipler lastikler vs. sarkmasın büyük tehlike, motorun yağı suyu yerindeyse sorun olmaz, zincirlerini yola çıkmadan önce yağlayın herhalde dönüşünüze kadar sizi idare eder(450-500 km toplamda yolunuzu olacak herhalde), idare etmez derseniz zincir yağı ve temizleme spreyi ve olmazsa olmaz wd40.

unutmuşum ekliyorum, yağmur için de yağmurluk sağlam su geçirmez bir motor botu(aslında üstünüz ful olmalı, kevlar pantalona kadar tabi elinizde varsa)

Son düzenleme:
Motosikleti
Honda CBF 250
merhaba arkadaşlar
150 cc motorum ile uzun yola çıkacağım.
sehir içinde çok kullandım 10 yılı aşkın motor tecrübem var ama bu güne kadar hiç uzun yol yapmadım .
tecrübelerinizi paylaşırsanız çok memnun olurum .

200cc lik Kuba Motorum var.. Çin malı yani... hemde 50bin km de şuanda... 45 binde motor yaptırdım... son 1 ayda izinde olduğum için 2500 km yaptı.. istanbul ile Çanakkale arasında ayak basmadığım yer kalmadı.. Dün akşam sırf can sıkıntısına Büyükçekmeceden Ortaköy e kumpir yemeye gittim.. dönüşte yağmur çiseledi falan... :) Yani demem o ki Makinen bakımlı ise korkma yola çık...80-90 km hızla makineyi üzmeden tatlı tatlı istediğin yere gidersin...

70-80 km/h ile gidiliyor. Gelene ağam, gidene paşam diyorsunuz. (Bunu gerçi büyük cc motosikletlerde de demekten çekinmeyiniz, yeri gelir...)

Büyük araçların önünde veya arkasında gitmeyiniz; örneğin 80 km/h ile giden kamyonun ne önünde ne arkasında gidiniz (yani gitmeyiniz).

Arayı yeterince açtıktan sonra tekrardan 80-90 km/h hızlara düşmek üzere gazı şöyle bir açıp 120 km/h hızlara çıkamayacağınıza göre; hızınızı 40-50'lere düşürün... Saatte 80 km/h ile önünüzde giden kamyon uzasın gitsin ...

Canınızı dişinize takıp 90-100 Km/h ile zar zor kamyonu sollayıp sinek gibi kamyoncunun önünde gitmeyin!

Arkanızdan gelirse; sağa yanaşın, yavaşlayın, çekip gitsinler...

150 cc ile uzun yolun püf noktası budur bence; Isparta-Aydın çevre yollarını defaten kat etmiş biri olarak... Gidiş 250 km mesafe... Dönüş bir 250 km daha ...

Ayrıca uzun yolda rüzgar yükü diye bir konu var. Dümdüz yolda (Denizliye gelen çevre yolu, Nazilli sonrası), bölünmüş, kaymak gibi yolda, aşırı rüzgardan, sağı da solu da alabildiğine ova, 40 km/h ile ancak gidebildim, yandan vuran rüzgara karşı şeridimi koruyacağım diye; bildiğin şerit atlattırıyor neredeyse... Rüzgara karşı yatmak da öyle bir şeymiş :) ... Zaten gidemedim, yarım saat sonra mola verdim, çıkalı daha yarım saat olmadıydı yola ... Fena sersemletiyor...

Yorulduğunuzda mola vermekten çekinmeyin...

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Geçen sene 150 cc tek silindir makineyle İstanbul - Bodrum yapmıştım. Git gel 1400 km. Şu an da 250'likle İstanbul - Ankara , İstanbul - İzmir yapıyorum. Kask içi uğultu adamı çok yoruyor o nedenle kulak tıkacı kullanman faydalı olacaktır. Her 100 km.de bir muhakkak 10-15 dk mola vermeni tavsiye ederim. Artçı selesine çanta bağlarsan yol boyunca o çantaya sırtını dayaman seyahat konforunu arttıracaktır. Yola çıkmadan önce motorunun bakımlı olduğundan emin olmalısın. Emniyet şeritlerinin asfaltı çoğunlukla bozulmamıştır, kullanmaktan çekinme ama yine de dikkatli ol mıcır,çöp vs gibi kaza yapmana vesile olacak maddeler de emniyet şeridinde bol bol olacaktır. Kullanmakta olduğun motor ile tapagaz gideceğinden her zamankinden fazla yakacaktır, yakıtının bitmesini beklemeden sürekli fullemen de iyi olur. Yanına ufal alet edevat, sigorta, lastik spreyi vs alman da yararlı olacaktır. Bol bol rüzgar yiyeceğinizden montunuzun içliği varsa takmanızı, yoksa da içinize rüzgar geçirmeyecek bir içlik giymenizi tavsiye ederim. Ekipmanınız tam olsun, motor botunuz yoksa bile kalın tabanlı bir bot giymeniz titreşimli bir commuter kullanıyorsanız ayaklarınızın uyuşmasını engelleyecektir.

mesafe 225 km imiş ben ona bakmadım arkadaş uzunyol deyince sandım ki 900 km 1000 km falan . :) 225km arkadaşında dediği gibi 150cc lik motorla 3 saatlik yoldur uzun yol bile değil sakin sakin acele etmeden yolunda ilerle..

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar