70-80 km/h ile gidiliyor. Gelene ağam, gidene paşam diyorsunuz. (Bunu gerçi büyük cc motosikletlerde de demekten çekinmeyiniz, yeri gelir...)
Büyük araçların önünde veya arkasında gitmeyiniz; örneğin 80 km/h ile giden kamyonun ne önünde ne arkasında gidiniz (yani gitmeyiniz).
Arayı yeterince açtıktan sonra tekrardan 80-90 km/h hızlara düşmek üzere gazı şöyle bir açıp 120 km/h hızlara çıkamayacağınıza göre; hızınızı 40-50'lere düşürün... Saatte 80 km/h ile önünüzde giden kamyon uzasın gitsin ...
Canınızı dişinize takıp 90-100 Km/h ile zar zor kamyonu sollayıp sinek gibi kamyoncunun önünde gitmeyin!
Arkanızdan gelirse; sağa yanaşın, yavaşlayın, çekip gitsinler...
150 cc ile uzun yolun püf noktası budur bence; Isparta-Aydın çevre yollarını defaten kat etmiş biri olarak... Gidiş 250 km mesafe... Dönüş bir 250 km daha ...
Ayrıca uzun yolda rüzgar yükü diye bir konu var. Dümdüz yolda (Denizliye gelen çevre yolu, Nazilli sonrası), bölünmüş, kaymak gibi yolda, aşırı rüzgardan, sağı da solu da alabildiğine ova, 40 km/h ile ancak gidebildim, yandan vuran rüzgara karşı şeridimi koruyacağım diye; bildiğin şerit atlattırıyor neredeyse... Rüzgara karşı yatmak da öyle bir şeymiş

... Zaten gidemedim, yarım saat sonra mola verdim, çıkalı daha yarım saat olmadıydı yola ... Fena sersemletiyor...
Yorulduğunuzda mola vermekten çekinmeyin...