150 cc Commuter Tavsiyesi..

Herkeze merhaba. 10 yılı aşkın bir süredir motor tecrübem var. Moped, Cup, Scooter ve en son bi maxi olarak 150 Zata sahibim. İkinci bir motor olarak 150 cc commuter almaya karar verdim. Açıkçası 0 değilde 2. el almak istiyorum. 3.000-3.500 bütçe ayırabilim. Cbfi çok beğeniyordum fakat apachenin 2011 kasasını daha çok beğendim ve 1. plana apacheyi koydum diyebilirim şu an.2 elde bütçeme uygun çok güzel ve temiz motorlarda mevcut. Gelelim soruma siz hangi motoru tavsiye edersiniz? Çinin masrafından bıktığım için belli başlı markalardan uzak durmaya çalışıyorum. Bu mantığa göre apache, cbf, rks, ybr yedekparça sürüş vs olarak masraf yakıt vs olarak uzun yıllar scooter dan sonra zorluk çekmemek olarak sizin önerileriniz ne yönde ve ne olur? Ayrıca yeri geldğinde artçıdan sorun yaşamamak istiyorum. Ve uzun yola gitmek için de bi nevi commuter alacağım.

Cevaplarınız ve ilginiz için şimdiden teşekkür ederim.

Uzun yol yapacaksan CBF. Neden dersen uzun yol yapan adam yanına eşyada alacak (3lü çanta seti cbf e uygun ve yaygın) ve yormadan keyifle gidecek. Oturuş pozisyonu olarakta cbf en uygunu. Yola dayanabilirsen kontak kapatmadan üzerinde en fazla cbf te durabilirsin. Dahada gerisini açıklamaya gerek yok:)

Apache tavsiye ederim uzun yolda sorun olmuyor.Motor üstünde oturmayı biliyorsan cbf çok hantal gözümde ...

Uzun yol yapacaksan CBF. Neden dersen uzun yol yapan adam yanına eşyada alacak (3lü çanta seti cbf e uygun ve yaygın) ve yormadan keyifle gidecek. Oturuş pozisyonu olarakta cbf en uygunu. Yola dayanabilirsen kontak kapatmadan üzerinde en fazla cbf te durabilirsin. Dahada gerisini açıklamaya gerek yok:)

Cbf i kullanıcıları hariç herkez ben dahil beğeio. ama trafikte kurye olsun şahsi olsun yanyana durduğum adama soruyorum pişman oluyorum. yağdan girio baldan çkıo arada kaldım.

Al bi sıfır mcx bak keyfine :cat: 3550 tl peşin fiyatı plaka ruhsat sigorta falan üste kalan 100-200lede arkaya güzel bi topcase tamamdır 4bin liraya hem herşey dahil hem topcase alabilirsin hemde canavar gibi sıfır motorun olur :) uzun yolmu ? 2kişi 110 sabit ara sıra zorlarsan 120yi hafif geçer dişli değişimiyle uzun yolda 120 sabit çıkarsın 2 kişi parça ucuz yedek parça bol kendini kanıtlamış bi model mondial diye ön yargılı olma ybrden cbfden aşağı kalır yanı yok düzenli bakımla 50bin km çok rahat devirebilceğini düşünüyorum ha cbfden daha çok titreşimi var orası ayrı ama cbfle 1buçuk saat gidip mola verirsin bunda 1saatte mola verirsin cbfle 5saatte varırsın bunla 4saatte varırsın :) selesi bence rahat tabi kişiden kişiye değişir rahatsız dersende pofuduk bi sele yaptırırsın 50-60 liraya ek süngerle olur biter. Yerden çok yüksek abartmıyorum dişli lastik taksan araziye vurursun motoru tık demez torku muhteşem rüzgarmış bayırmış dinlemez cbfle 3 te zor çıktığın yeri bununla 4te dip gaz çıkarsın gece far aydınlatması falan müthiş lastikler kalın buda daha güzel yol tutuşu sağlıyor tabi güzel bi lastikle :) kuryelik yaptım ben bizim şirketinki ybrydi motorlarımız ybr çok kullandım tavsiye etmem ne yönden etmem çok yavaş kalır uzun yolda ama şehir içinde evden işe işten eve muhteşem motor çok hafif çok kıvrak çok rahat çooook dayanıklı 1.kalite bir motor, cbfde çok fazla kullandım diğer arkadaşlardan cbf çok rahat bi motor tam bi sakin,dünya umrunda değil tip adamlar için tın tın dünyayı gezersin kalite olarak çok abartıyor bizim milletimiz abarttıkları kadarda ahım şahım bi kalitesi yok sadece HONDA sadece marka sıfır parası hele sadece ama sadece adından doolayı o fiyatta mcx hondanın ürünü olsaydı eminim cbfe okadar fiyat biçtiklerine göre mcxi herhalde 6liradan aşağı satmazlardı :) güç performans ve uzun yol istiyorsan mcx derim 50 liraya koltuğa bi ek süngerle cbf kadar rahat olur arkaya ve yanlara çantada çok yakışıyor ve yüksek olduğundan enduro havası veriyor ön tur camı falan süper bir motor... yakıtı biraz fazla onlara göre ybryi bu konuya katmıyorum o 125lik ve çok az yakıyor ama şehir dışına çıkılmıcak bi motor bence cbf mcxe göre az bişey az yakıyor çok uçuk rakamlar yok 100kmde 3lt civarı yakıyor benım mcx arka fren disk arka amortisörler gazlı ve ben çok memnunum herkes nekadar sert falan desede korna çiftli arabadan beter kornası var :)
Kısaca uzun yolda rüzgarda bayırda beni bezdirmesin diyorsan mcx şehir içi agrasif olsun ışıklarda beni geride bırakmasın ara sollamalarda seri olsun diyorsan mcx yerden yüksek olsun kaldırım dağ tepe zorlamasın diyorsan mcx çok az yaksın şehir dışına çıkmam diyorsan ybr fazla yakmasın fazla gitmesin tın tın heryere gideyim azda kalite olsun ama yağ yaksın önemli değil diyorsan cbf :) kalite olarakda bence en kalitelisi ybr, cbf ve mcx aynı kalite bence aynı şartlarda kullanımda 2side yolda bırakmıcak derecede kaliteli motorlar buda benim canavarın resimleri

[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/59/w0q4.jpg[/URL]

[url]http://imagizer.imageshack.us/v2/xq90/823/ck4b.jpg[/URL]

acaba forumda aynı sorun altında kac baslık var cok merak edıyorum. cbf 150 al tepe tepe kullan.

Sizin isteklerinize göre iki motorun artıları ve eksileri var. Şöyle sıralarsak;

Apache'nin eksileri:

1) Titreşim. Kullanıcıyı rahatsız ediyor , artçıyı ise çok üst seviyelerde rahatsız ediyor.

2) Oturuş pozisyonu. Cbf'e göre pegler biraz daha geride olduğu için bir süre sonra ayaklarınız tutulabiliyor.

3) Gazlı amörtisör. Cbf'deki mono amörtisör artçıyı çok daha rahat hissettiriyor. Apachenin amörtisörleri kötü değil fakat mono daha iyi performans veriyor.

4) Sele. Sele Cbf'de daha uzun,artçılı kullanımda daha rahat.

Cbf'in artıları ise yukarda bahsettiğim gibi komple konforla alakalı.

Tvs'nin artılarına gelince;

1) Tasarım. Bu tabiki göreceli bir kavram fakat şimdiye kadar Cbf daha şık duruyor diyeni görmedim.

2) Performans. Sizi sıkıştırabilecek manyak bir kamyoncudan veya herhangi bir dört tekerlikliden kurtulmanız , uzamanız Cbf'e göre oldukça kolay.

Cbf'in eksilerini de bu paragrafta belirttim.

Benim TVS'yi seçmemdeki en büyük etken performanstaki bariz üstünlüğüydü. Çünkü sonuçta aldığımız motorların fiyatı belli , cc'si belli. Hem titremesin , hem çok iyi uzasın bu klasmanda öyle bir seçenek yok malesef.

Yeni gelecek olan motosikletleri bekle diycem ama 2. el bulamazsın onları da, fiyatları ne olur bilemem.

150cc ile uzun yola ancak başka çaresi olmayan gariban gider, bunlar şehir içi motorudur.

150cc ile uzun yola ancak başka çaresi olmayan gariban gider, bunlar şehir içi motorudur.

En-düzgün yorum...:cat:

---------- Mesajlar birleştirildi - 23:50 ---------- bir önceki mesaj zamanı 23:47 ----------

Sizin isteklerinize göre iki motorun artıları ve eksileri var. Şöyle sıralarsak;

Apache'nin eksileri:

1) Titreşim. Kullanıcıyı rahatsız ediyor , artçıyı ise çok üst seviyelerde rahatsız ediyor.

2) Oturuş pozisyonu. Cbf'e göre pegler biraz daha geride olduğu için bir süre sonra ayaklarınız tutulabiliyor.

3) Gazlı amörtisör. Cbf'deki mono amörtisör artçıyı çok daha rahat hissettiriyor. Apachenin amörtisörleri kötü değil fakat mono daha iyi performans veriyor.

1) Tasarım. Bu tabiki göreceli bir kavram fakat şimdiye kadar Cbf daha şık duruyor diyeni görmedim.

2) Performans. Sizi sıkıştırabilecek manyak bir kamyoncudan veya herhangi bir dört tekerlikliden kurtulmanız , uzamanız Cbf'e göre oldukça kolay.

Benim TVS'yi seçmemdeki en büyük etken performanstaki bariz üstünlüğüydü. Çünkü sonuçta aldığımız motorların fiyatı belli , cc'si belli. Hem titremesin , hem çok iyi uzasın bu klasmanda öyle bir seçenek yok malesef.

Hiç bir 1500cc commuter'le(cbf,rtr,mcx vs.) hiçbir 4 tekerlekli Araç'tan uzun yolda kaçamazsın(buna TIR ve otobüsler de dahil...).:mrgreen:

Apache'nin eksileri:

Hocam nokta atşı yapmışsınız öğrenmek istediğim buydu.Oklar baştan beri apacheyi gösteriyor.

Başka çare ve aracımda mevcut. Forumdada bir çok başka çaresi olmayan gariban! arkadaşların yaşadığı gibi macera ve keyif için kısa geziler için düşünüyorum. Ama tezinizi aldım 150 cc ile alplere gidilmez.

Yorum için teşekkürler.

---------- Mesajlar birleştirildi - 00:44 ---------- bir önceki mesaj zamanı 00:32 ----------

acaba forumda aynı sorun altında kac baslık var cok merak edıyorum. cbf 150 al tepe tepe kullan.

Bende merak ettim açmadan aradım 4 farklı aramada 300-500 arası konu & mesaj mevcut. Tabi buna 3 yıl ve üzeri yıl ve ta ki 2007 ye kadar öncekilerde dahil. Mantıklı olan marka model servs ağı kullanıcı artışı +/- tecrübe yorum arttığını varsayarak son ağızdan ve güncel tecrübeleri almak. Kısaca bu rakam da artar. Tavsye model ve yorum için teşekkür ederim.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Bizim tavsiyemize göre motor almayın gidin bütün 150cc lik makineleri deneyin hangisi içinize sinerse onu alın..
Bana iyi gelen motor sana kötü gelebilir tabi bunun tam terside olabilir..
Zamanında xt125 imi alırken herkes dedi alma bunu hondanın crosunu al falan dedi ben yamaha aldım içime bu sinmişti çünkü ve 61000 km kullandım çok memnun kaldım..
Motoru sen kullanacaksın abi neden bizim tavsiyemizle motor alasınız ki..

mcx cok yakar
tvs çok kaçar
ybr çalışıyomu acaba diye habire devir saatine baktırır
cbf şehir efsanesi ile dolu :) yag falan diye ama kurye firması sahipleride salak değildir heralde bi cbf si eskiyince yine sıfır cbf alsın.
ben mcx den memnunum ama tüm bunlar montaj :D
benim ikinci sıfır mcx im öncesindede sıfır mc vardı çok yaktığını bile bile aldım zevk işi sana kalmış işin özü hayırlısı olsun.

150cc bir motorla otobana veya şehirler arası yola çıkması son derece tehlikelidir , hem motor yavaş olduğu için devamlı otomobilleri geçtik devamlı kamyon ve otobüslerin tacizine uğrar ve oluşturdukları rüzgardan etkilenir ayrıca hafif olduğu için şiddetli rüzgar yolun dışına veya başka şerite savurur bunlar yaşadığım tecrubedir , dediğim gibi ancak maddi imkansızlık nedeniyle gidiyorsa herşeyi göze almış demektir fakat keyif için gitmek pek doğru davranış değildir.

Apache'nin eksileri:

mOTORUNU BÖYLE ELEŞTİREBİLEN BABAYİĞİT ZOR BULUNUR BENCE BU ARKADAŞI DİNLE.Yeni kasada titreşim sıfır demişlerdi ondan fiyatı 5300 olmuş.Bir arkadaşta gördüm olduğu yerde gazı verdim boşta zangır zangır titriyor, belki eski kasadan biraz daha az titriyor olabilir ama yine de çok bence.Benimde motorum titriyor 6000 devirden sonra insanlar neden motorunun eksiklerini göremiyorlar.Sen cbf al dostum elden çıkartması çok daha kolay hem rahatça satarsın.Dün benim üzerime bbir cbf vardı 2800 e aldık 200 tl vasraf yapıp 3500 e sattık, yazı beklesek daha yukarı satardık.

Tvs apachede titresim vardir bu agri dagi nasil gercekse oda o kadar gercektir. Ama bana gore cbf asiri hantal bir motordur tvs isr gaza dokundugun anda ucacak gibi olan guclu bir.motordur. Benim tvs apachemde birgun bile titresimden rahatsiz oldum diyemem cunku titresim belli bir devir arasinda ve motor bos viteste gaza basarsan oluyor. Sahsen ben bir daha alacak olsam gidrr yine apache alirim. Tvs bana para odemiyor bu yorum icino yuzden benim yazdiklarima guvenebilirsiniz :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar