Teşekkürler arkadaş:cat:
Uğur Mumcu gibi değerler az yetişir az bulunur. Canı Bahasına doğru bildiğini yapmaktan, Halkı bizleri aydınlatmaya çalışmaktan geri durmadı:cat: Aydın namusunu ayaklar altına atmadı. Deliler gibi çalıştı, uğraştı. Uluslararası Gladio örgütünü onun kadar tanıyan bilen ve su üstüne çıkarabilecek yüreği olan olmamıştır:cat:
Bir kızılderili anektodunu hatırladım şimdi, savaşa gitmeden önce hazırlanıyor ve dua ediyor: '' Beni ne olur zayıf bir düşmanımı öldürmek zorunda bırakma, ne olur bana en az benim kadar güçlü bir düşmanla karşılaşmamı göster, onursuzca öldürmeyeyim, onursuzca ölmeyeyim''..
Onun karşısında, bilginin, bilimin, ispatların karşısında duramadı düşmanları. Alçaktılar çünki, herşeyi yeraltında halletmeye alışmışlardı. O nu, büyük Kalem Üstadını, devrimlere sağdık bir evladını yitiridi bu memleket, ne acı.
''Bu ülkede elbette ki namussuzlara bırakılmamış ve bırakılmayacaktır da. Namusluların cesur davranışlarını da gördük ve görmeye de devam edeceğiz.
Ancak;
Bu ülkede halen düzene sokulamayan sistemler ve kanunlar bu cesaretleri bir noktada etkisiz ve çaresiz bırakmaktadır. Haklı iken haksızlığa uğramış bir çok insan var çevremizde. Bu develetin polisini yine bu devletin yasaları ile eli kolu bağlı bir duruma getirmek, vatandaşın namussuzlara karşı gösterdiği tepkilerde suçlu duruma düşmesine sebebiyet vermek, sırf dış politikalar uğruna bu ülke için hain emeller besleyen namussuzlara gerekli olan girişimi yapmak için bile "acaba" lara takılmak cesaretin ve namuslu davranmanın önünde birer engel değil midir?
Namusuna göz dikilmiş bir insanın, namussuzlara gereken cevabı ve gereken müdahaleyi kendilerinin cesurca vermelerinin ardından bu haklılık ve cesaret karşısında suçlu ilan edilmelerine göz yumarak, namussuzların ise salınarak serbest bırakılmasına seyirci kalmak ortaya sadece çelişkileri çıkartmaktadır.
Ama şununda altını çizmekte yara vardır. Her türlü namussuzluklar sonuçları ne olursa olsun, cezasız kalmamıştır, kalmayacaktır. Çünkü, toplumumuzda bu sözün değeri kaybolmamıştır. Yeterki bıçak kemiğe dayanmasın.
Bir memlekette, namuslular, namussuzlar kadar cesur olmadıkça, o memlekette kurtuluş yoktur '' İsmet İnönü...
Uğur MUMCU, bu vatana olan Namus borcunu ödemiştir. Ruhu Şad Olsun.