15-27 Nisan 2010 Karabük-Tavşanlı-İst-İzmir-Karabük

toplam yol: 2631 km
toplam yakıt: 93,885 litre
100 km'de ortalama yakıt: 3,568415051

uzun yol gezilerimde 4 litreye yaklaşan yakıtım 3,5a düştü bu benim için güzel gelişme. bi kere 4e yakın yaktı o depodada motorun çekişi de düşmüştü sanırım aldığım yer ile alakalı idi anlamadım. istanbulda kullandığım zamanlarda ise 3,1 yaktı motor o da bi enteresan, havası bile yarıyor memleketin :D

Etap 1 : Karabük-Tavşanlı-İznik-Yalova-İstanbul

15 nisan perşembe günü saat 05te yola koyuluyoruz, daha 20 km gitmeden önüm kararıyor ampul iptal, 1000 kmde falandım heralde ilk patladığında ikinci patlamamı 22binde yaşıyorum. uzunlarla devam ediyorum, yedek ampulum var ama havanın zaten aydınlanmaya yakın olması sebebi ile uğraşmadım ve akşam tavşanlıda değiştiririm diyerek devam ettik.

ilk durağımız bolu. boludan eskişehire doğru yol alacağız, normalde mudurnu üstünden giden yol bana cazip gelmedi ve seben üstünden giden yolu tercih ettim, doğru bir tercih yaptığımı anladım. bir söz vardır "Ormanda 2 yol uzanıyordu, ben az gidileni seçtim"

bolu çıkışında 3-5 km gittikten sonra yol daraldı ve dağa doğru tırmanmaya başladık, ağaçların içinden kıvrılarak giden yol.. ve yok denilebilecek kadar az trafik. çok keyifliydi.

sebene yaklaşırken yol düzeliyor, bu bölümde yol yapım çalışması var. fakat bu düzelme başka bir olayın belirtisi imiş, devamında kıvrılarak inen yolun başına geliyoruz ve yavaş yavaş inişe geçiyoruz.

seben'den çıkıp nallıhana doğru devam ediyoruz. mudurnu nallıhan yoluna girdikten sonra yol genişliyor ve 4tekerler hüküm sürmeye başlıyor yeniden.

- bu eve uydu takılmasıda ayrı bir konu-

nallıhandan eskişehire doğru devam ediyoruz, bu sırada devamlı kapalı olan hava açıyor güneşi görüyoruz ve ısınmaya başlıyoruz. sabah 5te gerede soğuğunu yiyen bünye ancak ısınmaya başlıyor.

sakarya nehrinin üzerinden geçiyoruz:

Eskişehir'de yemek molasının ardından kütahya ve ardından gece kalacağımız Tavşanlı'ya doğru devam.

22bini bulduk ve tavşanlıdayız.

16 nisan öğlen gibi tavşanlıdan hareket ediyoruz. tunçbilek,domaniç üzerinden dağı aşarak inegöle oradan yenişehir ve iznik.

iznikte mustafacım sağolsun işini bıraktı bizimle ilgilendi karnımızı doyurdu.

yalovaya doğru devam, ardından gölcük ve yatış. kalkıp istanbula devam ettik ve ilk etabı tamamlamış olduk.

istanbulda zekiciğimin yanına uğradık doğal olarak:

Etap 2 : İstanbul-İzmir-İstanbul

darıcadaki arkadaşım veyis -okul öncesi öğretmeni- 23 nisan programları bittikten sonra öğlen gibi yola çıkıyoruz.

yolda bir kymco :D ama birbirimizi tanıyamıyoruz :D

Balıkesirde biraz dolaşıp yemek yedik ve devam ettik yolumuza.

manisaya girdiğimizde hava kararmıştı ve izmire durmaksızın devam ettik.

izmirde direk kordona gidip indik atımızdan.

kordonda ankaradan gelen ilkerle buluşup bir arkadaşımızda misafir olduk. sabah istanbuldan uçakla gelen kemal ve haydar havaalanından araba kiralayıp bizi aldılar, motoru bir otoparka bırakıp araba ile askerde olan ev arkadaşımız zekai'yi almaya yola koyulduk gümüldür-özdereye.

izmirin havaalanı yolunda dikkatimizi çekti bu heykel takdir ettik çok güzel yapmışlar

ve buluşma anı:

askerimizi alıp kuşadasına doğru devam ettik, kuşadasında biraz tur atıp markette alışverişimizi yaptıktan sonra, çıkışında toprak yola sapıp denizi gördüğümüz bir yer bulup mangalımızı yaktık.

örgütten ele geçenler :D

haydar mangalın başında

çöplerimizi topladık ve yaktık

özderede denizin kenarında bir çay bahçesi bulup çaylarımızı içtik

ve zek'i 5te teslim ettik bölüğüne

ardından motorumuzu alıp haydar ve kemalden ayrıldık, kordonun yolunu tutup çimlere yayıldık. gece kalacağımız arkadaştan satış yiyince kordonda sabahlamayı düşündük ama vakit ilerledikçe bunun pek mantıklı bir fikir olmadığını anlayıp :D ilkere otobüs bileti baktık 4te ankaraya bilet bulduk ve 3,30 gibi veyisle izmirden yola çıktık. susurluk civarında gözlerim kapanmaya başlayınca ulusoy dinlenme tesislerine girip 1,5 saat uyuduk. yola çıktıktan kısa süre sonra hala uykum olduğunu farkedince karacabey civarlarında ilk bulduğum lokantası olan petrole girip 1,5-2 saat te orada uyudum. öğlen gibi darıcaya sağsağlim vardık. uykusuz yorgun ve gece olması fotoğraf makinamızı elimize almayı unutturdu bize dönüşte.

böylelikle 2. etabı da tamamlamış olduk.

Etap 3 : İstanbul-Kandıra-Akçakoca-Kdz.Ereğli-Zonguldak-Karabük

27 nisan günü sabah 9.30da libadiyeden yola çıktık, libadiyede işmontun önünden geçerken bez reflektif şerit alayım diye girdim, metresi 1,89 TL imiş alacak arkadaşlara duyurulur.

izmite kadar e5ten devam ettik, karnımızı doyurduk ve az gidilen yolu tercih ettik. izmitten kandıra tarafına döndük, fotoğraf çekmeye ondan sonra başladık. kandıradan kaynarca istikametinde sahil boyu devam ettik. rota sahil boyunca zonguldağa kadar gitmek oradan karabüğe inmek şeklinde.

tekrar sakarya nehrini üzerinden geçiyoruz ve karadenizle buluşmasına bakıyoruz.

yol çok güzel, yeşilliklerin içinden keyif veren bir yol.

bir anda duble yola dönüşen yeşilliklerin içinden kıvrılarak giden yolun hikmetini akçakocaya yaklaşmamıza bağlıyoruz. luxor'un bir ara anlatması aklımda kalmış akçakoca, sahiline bakıyoruz ama çok kirli. ve enteresan mimarideki cami ilgi çekiyor.

bizim ereğli, marmara ereğlisinin ardından kdz. ereğliyide görüyorum sonunda :D

zonguldağa doğru devam.

zonguldak karabük arasındaki yol en çok keyif aldığım yoldu, devrek yenice ayrımından ayrıldıktan sonra daha bir keyifli oldu. çok tatlı virajlar yeşil sakin trafik.

yeşilin onlarca tonu birarada yenicede.

yeniceyi geçtikten sonra karabüğe 30 km kaldı ve 16 adet tünel başladı bi karanlığa bi aydınlığa...

karabükteyiz.

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Çok güzel bi gezi olmuş.
Yüreğinize sağlık.
Ayrıca cubuf'unda küçümsenmeyecek bi motor olduğunu kanıtlamışsınız. :rendeer:
Yalnız ben o ev sahibinin yerinde olsam uydu yerine kapısını bacasını değiştirirdim herhalde :)

::eek:hmy::

aynen böle oldumvalla:)

gerçekten tebrik ediyorum..

ve bu resimleri biizmle paylaştığın için teşekkür ediyorum:rendeer:

bidaha yanımda biri cbfe laf atsın dalıcam hemen:)

özgürlüğün tadına varmışsınız allah keyfınızı bozmasın...

Motosikleti
750x
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
::eek:hmy::

aynen böle oldumvalla:)

gerçekten tebrik ediyorum..

ve bu resimleri biizmle paylaştığın için teşekkür ediyorum:rendeer:

bidaha yanımda biri cbfe laf atsın dalıcam hemen:)

özgürlüğün tadına varmışsınız allah keyfınızı bozmasın...

Müco bu resimlerden sonra gönül rahatlığıyla türkiye turuna çıkarsın artık :queen:

eyvallah teşekkür ettim.

cbf zaman zaman özellikle rampalarda adamı deli etsede hele birde kamyon falan varsa!, onun haricinde ihtiyaçları karşılıyor.

türkiye turuna gönül rahatlığı ile çıkılır bununla ;)

tabi bi f650 olsa daha rahat olur ama imkanlar :D

Adana İl Temsilcisi
gerçekten çok keyifli bir gezi olmuş,tebrikler.:cat:hakikaten,kdz.ereğliden sonraki yollar çok güzelmiş.(ben de askerliğimi kdz.ereğlide yaptım).bu arada geziye başlarken saçlı,gezinin devamında saçlar gitmiş.

elime makina geçince dayanamıyorum :D

kdz. ereğli den ziyade, zonguldak karabük arası çok güzel, yeniceye olan kısmı daha önce görmemiştim ilk defa geçtim ve bayıldım.

çok güzel gezmişsiniz tebrik ederim ben sizi 16 nisan cuma günü kocaeliye giderken gece görmüştüm 11.30 sıralarıydı yalovadan geliyordum siyah çantaları olan bi maxiscooter hatırladıysanız kornalaşmıştık ve kocaeliye varmadan altınovada ışıklarda size iyiakşamlar demiştim sanırım sizdiniz motor tipi ve tarih uyuyor:D kazasız sürüşler

çok güzel gezmişsiniz tebrik ederim ben sizi 16 nisan cuma günü kocaeliye giderken gece görmüştüm 11.30 sıralarıydı yalovadan geliyordum siyah çantaları olan bi maxiscooter hatırladıysanız kornalaşmıştık ve kocaeliye varmadan altınovada ışıklarda size iyiakşamlar demiştim sanırım sizdiniz motor tipi ve tarih uyuyor:D kazasız sürüşler

evet o bizdik, o da senmişin :D

abi senin cbf nin balansörüne kurban ya ne tatlı motor maşallah bizzat kendim kullandım titreşim namına birşey yok o motorla uzun yol yapılmazda benimkiylemi yapılır:D

Budur,

Artık karar verilmiştirki CBF bir endurodur :) uzun yol motorudur :)
Tekerinize sağlık çok güzel gezi raporu olmuş.

bws,

paket sağlamsa seninki ilede yapılır :D

sadık1453,

bir ara bir konuda birisi demiştiki her motor uzun yola gider yürek olduktan sonra ;)

Ekmel hocam;
tekerine sağlık süper gezmişsiniz.

Bir kaç yıl önce Bolu-Yedigöllerden Amasraya giderken bende o yollardan geçmiştim, fakat arabayla :pale:

Bahsettiğin gibi inanılmaz keyifli bir yol, umarım kısa zamanda bende motosikletimle o taraflara gaz açabilirim.

O zamandan kalma bir resim :
2305.jpg

Paylaşımın için çook teşekkürler.:rendeer:

aydoğanx senin koyduğun foto safranbolu amasra yolundan yanılmıyorsam o yolu geçtiğimde henüz yeşil değildi ama ağaçların şeklinden belliydi yeşillenince bu şekle bürüneceği, en kısa zamanda bi gitmek lazım.

gezi mükemmel olmus bence.... motorda cantalarlan süper durmus....emeinize salik ....

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar