14 yaşındayım er 5 e geçmelimiyim???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
öncelikle ben de 13-14 yaşlarımda motor kullandım daha doğrusu o beni kullandı.eniştemin 50cc mobileti vardı.bana onda toprak yollarda sürmeyi öğretti.Ancak yaşım dolasıyla o zaman motosiklette tam kontrol sağlayamıyordu ve bu yüzden kazada yaptım toprak yol olduğu için dönerken kaydım ve düştüm. geçen sene 18 yaşında kanuni hussar sürdüm bir yaz boyunca anladım ki motor sürmek birazda vucutle ilgili yani 14 yaşında bir çoçuğun motosikleti düz yerde kullanması kolay ama trafikte aniden karşılaşılacak bir durumda kontrol etmesi zorlaşıyor eğer gerçekten motor sürmek istiyorsan trafikte değil kapalı yerlerde kimsenin canını yakmadan sürmeni tavsiye ederim

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
abilerim bende 16 yaşındayım ve geçen yaz başladım motor sürmeye ama burda sizlerin yazdığı her yazıyı aklıma sokarak ağ bak burda bu olucakdı falan gibisinden hatırlıyorum diyeceyim bende sizin yazdıklarınız yazılar faydalı bilgiler edinmiş oluyorum ve kendimi gelişdirdiyime inaniyorum fazla trafiğe çıkmamaya uğraşıyorum en uzun yolum 24 km uzaktakı koyumuz oldu mesala tecrube kazanmak içinde motorda pratik yapmak lazım bu da sizlerin dediği gibi kapalı bir alanda uzman eğitmen ler yada bu konulara sizin gibi bilgili insanların sitede yazdıkları püf noktalar dann tecrubelerınızden bizde ders çıkartarak kendimi gelişdirme çabasındayım HEPİNİZE VERDİĞİNİZ BİLGİLERDEN DOLAYI TEŞEKKÜRÜ BORÇ BİLİRİM:rendeer:

Sevgili kardeşim numan_tas;daha yaşın ufak.Kesinlikle yanlış anlama;yaşın ufak diye sen işe yaramayan bi ahmaksın gibi anlamlar çıkarmasın kimse.Sana 2örnek vereceğim:Son motorum mondial 250 mct yi aldığımda sanayiden trafiğe çıkıp dükkanıma kadar dönmem gerekiyordu.(bu arada 20 yaşındayım).daha 5-6 ay oluyor,inan elmde getirdim motoru.Her motor sevdalısının ailesinde olduğu gibi benim ailem ve yakın çevremde alma motor falan diye karşı çıktı.ama dinlemedim.Haa aldığım ilk günden beri çok düştüm motorumdan;ama allah korudu.Hepimiz benim kadar şanslı olamayabilirsiniz.
2.örneğim de şu;benim ablam 7-8 yaşında spora başladı.(Judo).Yine ailem ve yakın çevremiz karşı çıktı:"Kız kısmının ne işi varmış judo da","Bi yerlerini kırarsın"...vs.vs.teşvik etmeyici,karalayıcı,bağnaz,at gözlüğüyle hayata bakan insan zihniyetiyle...Ama ablam şu an hala judocu ve onlarca kez şampiyonluğu var (Balkan 2.ği,Türkiye 3.ğü,Avrupa 2.ği vs.vs.)
Yani soruna vb veren arkadaşların çoğuna katılmıyorum.Teşvik eden ama dikkatli olaman konusunda seni uyaran arkadaşlarım haricinde.Evet sen belki bir r5 hatta bir f16 kullanabilirsin,ama bunları şu an için yapman yanlış.Çoğu kardeşimizin söylediği gibi ne olursa olsun trafikte şu an sen bir hata yaptığın zaman %100 sen suçlusun!!!Ayrıca kendi canını düşünmüyorsan başkalarının canını düşün,senin bir hatanın mal olabileceği şeyleri düşün.Sitedeki abilerin,ablaların olarak biz sana sonuna kadar destek oluyoruz.Ama unutma;hatalıysan biz bunu dobra dobra söyleriz.alınmak kırılmak olmasın.Sen şu an için kesinlikle trafiğe çıkmamalı o dediğin motoru almamalı,özel eğitim kurumlarında eğitim almalısın .vs.vs.vs.Sevgiyle kal kardeşim :rendeer:

Trafikte zaten kullanamazsınız yasal değil birşekilde yakalanırsınız , yeni ceza kanununa görede ciddi yaptırımları var , allah korusun birine çarptınız ve o kişinin hayatına mal oldunuz sonuçlarını düşünmek bile istemiyorum , trafiğe kapalı alanlarda ehliyet alma yaşı gelene kadar ısındırma idmanları yapılabilinir , sonra zaten ne alacağınızı şekillendirirsiniz .

benim aklıma geldi şimdi. bildiğim kadarıyla 18 yaş altı reşit sayılmıyor. 18 yaş altı ehliyetsiz (ehliyetli sürme şansı yok zaten) trafiğe çıkarsa nasıl bir ceza alıyor? 18 yaş üstü kişilerle aynı ceza mı? para cezası diyelim. ödemedi, ne olacak? merak ettim cidden. hukukçu var mı aramızda?

watercolours motorsiklet sürmek için a2 ehliyeti gerekiyor bu sınıf ehliyet 17 yaşını doldurunca yasal olarak alınabiliyor.Motorsiklet almaya kalktığı zamanda babasının oğlunun üzerinde vekalet vermesi gerekiyor plaka işlemleri ruhsat için bu vekalet tüm sorumluluğu babasına yüklemiş oluyor.Aynı şekilde ehliyeti olmadığı zaman işlediği bir suçu örneğin yakalandı.tüm cezalar babasına geliyor ve babası bu cezaları ödemek zorunda ödemediği zaman icra yoluyla veya maaşına bloke koydurarak alınır.O yüzden ehliyetsiz motor sürmek tehlikeli birde reşit değilseniz sadece kendinizi değil ebeveyinlerinizi de yakmış oluyorsunuz.Umarım açıklayabilmişimdir sorunu

sür sür ehliyetsiz olduktan sonra ne farkeder
sürebiliyosan al gsx-r1000 sür

Forumdan Uzaklaştırıldı
sağolun arkadaşlarım artık ehliyetimi almam için gün sayıyorum inşallah o günleride görcem...:cherry:

galiba bu sitedeki en küçük motorcu benim..yani tekne kazıntısı bana bundan sonra tekne kazıntısı diyebilirsiniz.:cat:

Bence çocuğa hiç kızmayın açdığı topiğin forumun genel durumundan hiç farkı yok.

Forumdan Uzaklaştırıldı
Dostum motordan önce daha yeni akıl-bulug çağına gelmişsin. Biraz kızlara vs ilgi duy.. Onlar seni bir kaç sene oyalar.

Sonra bir de bakarsın ki 20 yaşına gelmişsin. Sonra ER-5 mi alırsın, Varedero mu, artık ağır ağır bu işlere girersin...

18 Yaş altı reşit sayılmıyor fakat yaşı tutsa dahi ehliyetsizlikten babasına yada motor kimin üzerine ise kullandırma cezası geliyor ve sürücüde ehliyetsizlikten mahkemeye sevk ediliyor. Ödemedi diye bir durum yok ödemezse ceza evi gibi bir uygulama var.

Örnek olarak ben motorumu bir başkasına satmıştım motoru üzerine almamış ve bir gün kaza yapmış motor ile ve benim adresime kullandırma cezası olarak yanlış hatırlamıyorsam 152 ytl para cezası gelmişti. Ve sattığım kişide ehliyetsizlikten mahkemeye sevk edilmiş ve 600 ytl para cezasına cevrilmiş peşin ödemede 450 ytl ye düşmüş. Sonuc olarak toplamda 600 ytl ye felan mal oluyor artı kaza masrafları gibi olaylarda cabası.

Forumdan Uzaklaştırıldı
premier1' Alıntı:
Dostum motordan önce daha yeni akıl-bulug çağına gelmişsin. Biraz kızlara vs ilgi duy.. Onlar seni bir kaç sene oyalar.

Sonra bir de bakarsın ki 20 yaşına gelmişsin. Sonra ER-5 mi alırsın, Varedero mu, artık ağır ağır bu işlere girersin...

yaa demesi kolay bari siz bana kız ayarlayın yavvvvvv...:queen: :queen: :cat:

yuhhhhhhhhhh onun adı farklı oluyo ama:D
sen motora devam et zaten hatunlar bulur seni

Forumdan Uzaklaştırıldı
numan_tas' Alıntı:
yaa demesi kolay bari siz bana kız ayarlayın yavvvvvv...:queen: :queen: :cat:

Sen bir gün atla gel okula.

Bizim öğrencilerden seç beğen al..

Bir kaç yıl motor konusuna uzak kal..

Kızlara "çok ilginç bir yapınız var" vs de. Kızlar o yaşta bu tip sözlere bayılırlar..

Derken işte.. seneler akar gider...

Sonra bir gün bakarsın ki hem motora binmissin hem de... ER_5 e ve başka motorlara..

Hadi görüşmek üzere..

Forumdan Uzaklaştırıldı
premier1' Alıntı:
Sen bir gün atla gel okula.

Bizim öğrencilerden seç beğen al..

Bir kaç yıl motor konusuna uzak kal..

Kızlara "çok ilginç bir yapınız var" vs de. Kızlar o yaşta bu tip sözlere bayılırlar..

Derken işte.. seneler akar gider...

Sonra bir gün bakarsın ki hem motora binmissin hem de... ER_5 e ve başka motorlara..

Hadi görüşmek üzere..

nerde yaaa sizin okula çok merak ettim haaaa:queen: :queen:

:queen: yaaaa bana ayarlıcaz diyonuz ayarlamıyosunuz yaaaaaaaaa:salut: :salut: :queen:

Son düzenleme:
boşver er-5 i falan sen hayabusa al ne uğraşçan er-5 le falan.kesmez seni er-5
hayabusayla motora alış biraz sonra baban sana roket alır.

inşallah bi ceza yersinde görürsün küçük bey bu arada cezalar 1.200 ytl ye çıktı ilk önce büyü ondan sonra motor kullan tecrübelerinle değil hakkınla kullan motoru , Kendine ve diğer sürücülere saygısızlık yapma

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar