14 yaşındayım er 5 e geçmelimiyim???

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Şaka mı bu..?Canım biraz sabret daha önünde uzun yıllar var..Bu ne acele böyle...

illa ki trafikte mi kullanması lazım.
trafikte kullanırsa ehliyet şart.

hayır trafige çıkması önemli degil mesala mahhale aralarında er5 ile gezerken :mrgreen: bi yaya çarpsa (allah korusun)her ne kadar yaya %100 hatalı olsa bile ehliyet yok o zaman ne olacak.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yurt dışında 7 yaşında motosiklet kullanmaya başlayan ve moto GP lere katılan insanlar var aynı yaşlarda moto cros yapan insanlar var ancak o kişilerin kullandığı motorlar özel yapım yani o yaştaki kişiye özel yapılan motosikletler ileride türkiyeden bir rossi, biaggi çıkabilmesi için başlangıç yaşıda bu olmalıdır ancak....... 7 yaşında bu eğitimi alan insanlar 14 yaşına geldiğinde R1 üzerine çıkabilirler.
7 yıl özel yapım motosikletlerle eğitim alıp tecrübe edinen bu çocuklar 14 yaşına geldiklerinde en az 200.000 km gibi bir çok deneyimli sürücünün yapmadığı km yi yapmış oluyolar.

işte bu çocuklar sorabilir.. 14 yaşında iken R1 mi alsam hayabusa binebilirmiyim.. ama arkadaşın başlığını geyik amaçlı açtığını düşünüyorum

eğer daha önceden buna benzer bir tecrüben ve eğitimin varsa ozaman sana bir motosiklet önerebilir yada er5 hakkında fikir sunabiliriz.......

mahalle arası da trafik oluyor haliylen.
sorduğun sorunun cevabını vermiştim bir önceki mesajımda "trafikte kullanırsa ehliyet şart".

EgeKnn' Alıntı:
yurt dışında 7 yaşında motosiklet kullanmaya başlayan ve moto GP lere katılan insanlar var aynı yaşlarda moto cros yapan insanlar var ancak o kişilerin kullandığı motorlar özel yapım yani o yaştaki kişiye özel yapılan motosikletler ileride türkiyeden bir rossi, biaggi çıkabilmesi için başlangıç yaşıda bu olmalıdır ancak....... 7 yaşında bu eğitimi alan insanlar 14 yaşına geldiğinde R1 üzerine çıkabilirler.
7 yıl özel yapım motosikletlerle eğitim alıp tecrübe edinen bu çocuklar 14 yaşına geldiklerinde en az 200.000 km gibi bir çok deneyimli sürücünün yapmadığı km yi yapmış oluyolar.

işte bu çocuklar sorabilir.. 14 yaşında iken R1 mi alsam hayabusa binebilirmiyim.. ama arkadaşın başlığını geyik amaçlı açtığını düşünüyorum

eğer daha önceden buna benzer bir tecrüben ve eğitimin varsa ozaman sana bir motosiklet önerebilir yada er5 hakkında fikir sunabiliriz.......

haklısın sonuna kadar düşüncelerine katılıyorum ama dediğin gibi egitim için belirli yerler olmalı her önüne gelen motora atlayıp tarfikte dolaşmamalı.

Şimdi arkadaşlar bu 14 yaşında ki arkadaşımızın zaten bir ybr'si varmış, ER-5'te babasının motoruymuş siteye üye olduğunda yazmıştı.

Bu arkadaşın motosiklet kullanmasını vaya yaşı 18'den küçük olan arkadaşların herhangi bir motorlu taşıt kullanmasını ben uygun bulmuyorum. Nedenine gelince. konu 14 yaşında vaya 16 yaşında birisinin motosiklet kullanıp kullanamaması değil, konu o yaştaki insanın karar verebilme yeteneğidir. Evet bazılarınızın da dediği gibi bu iş yeteneğe bağlıdır ve 14 yaşında yeteneklş birisi Hayabusa'da kullanabilir. Kimse zaten 14 yaşındaki arkadaşa da sen o motoru kullanamazsın demedi. 18 yaşından küçük arkadaşlar motosiklet veya herhangibir motorlu taşıt kullanmamalılar çünkü kullandıkları araçlar oyuncak değil ellerinin veya ayaklarının altındaki gazla 100 km/s gibi hızlara rahatlıkla çıkabilirler. önemli olan trafikte gaza gelmemek. birisi sizi sıkıştırdığında sinirlenmemek adamın üzerine üzerine sürmemek, yolda bir kız gördüğünde ona artislik yapmak için abuk sabuk hareketler yapmamak, kendini büyük sanıp haddini aşan işlere bulaşmamak, dikkatli olmak, akıllı olmak ve en önemlisi sabırlı olmak. Siz şimdi 14 vaya 16 yaşındaki arkadaşların trafikte her gün karşılaştığımız bu psikolojik zorlukları 18-20 yaşındaki birisi gibi üstesinden gelebileceğini gerçekten düşünüyor musunuz? eğer bu şekilde düşünüyorsanız 2 dk trafikte kendinizin nasıl davrandığınızı düşünmenizi istiyorum.

İşin bir de yasal tarafı var tabi. kaza veya herhangi bir kötü durumda MotoGP şampiyonu bile olsan yaşın 18'den küçükse eğer %100 suçlusun. Kanun yeteneğe bakmaz..

ilnapoli yazdıklarımdaki asıl anlaman gerekeni malesef anlamamışsın 18 yaşındakilerin motorlu taşıt kullanması uygun değildir diye bişey kesinlikle yok doğru bir düşüncede değildir önemli olan uygun parkurda ve eğitmenlerle yetişmesi ve tecrübe edinmesidir kişinin.... bana kalırsa başlama yaşı yani uygun motor ve eğitmenlerle uygun parkurda eğitime başlama ve kullanma yaşı 6 olmalıdır ve 14 yaşına geldiğinde kişi gerekli eğitimi aldığında teknik açıdan gelişmesi yönünde daha kapsamlı ileri tekniklerle alakalı eğitim alabilir ve sanırım motorun ruhunu tam anlamıyla anlamış olacaktır rossi şu anda 24 yaşında ve dünya şampiyonu bir pilot sizce 24 yaşında moto GP de dünya şampiyonu olabilmesi için bu işe kaç yaşlarında başlaması gerekir ????

yav biz en az 2 sene bu yaşta küçük cc kullanalım diyoz. sen bence küçük cc motor için bile beklemelisin

EgeKnn, ben senin yazdığına karşı bir şey yazmamıştım, hatta yazdığını okumamıştım bile :) okumadığım bir yazıyı da anlayamamam gibi bir şey olamaz herhalde.. ben sadece küçük yaştaki insanların neden motorlu araç kullanmamaları gerektiğini, kendi düşüncelerim çerçevesinde sizlerle paylaştım.

son dediğine de kısmen katılıyorum. tecrübe ve eğitim şart.

Geçiniz geçiniz... Valla sen o yaşta Er-5 e bin benim yanımdanda geç bende sıyıram kafayı iyimi... :)

Nemrut' Alıntı:
ben 16 yaşından beri trafikteyim tabi er-5 ile değil.
ama 18 yaşında da yaptığım pek akıl kârı sayılmaz. ben kötü bir örneğim. beni örnek almayın (örnek teşkil etmemesi için ne yaptığımı söylemiyorum) ama 14 yaşında da olmak motosiklet kullanılmaz diye bir şey yok. iş bir yerde yetenek, kabiliyet meselesi. eğer kabiliyetin yoksa ne kadar motosiklet kullanmanın eğitimini alırsan al, kötü araba kullanan bayanlardan bir farkın olmayacaktır.

Arkadaşım bayanlardan farkın olmıyacaktır demişsin baylardan kötü araba kullanan yokmu. Katılmıyorum ; delikanlı 14 yqşında motor kullanmayı öğrenebilir,ama yaş itibarıyle trafiğe çıkmasın derim.tenha yerlerde kullansın gece kullansın,yarının iyi bir motorcusu olsun,itirazım yok.ama bu yaşta trafiğe çıkıpta can yakmasın,anne babası ağlamasın derim .aslında çocuk'ta değil babada suç derim ben.geçen yıl Çeşmede bir arkadaşımın oğlu 100 metre sürüklendi ve vefat etti babası hala yanıyor bin pişman bu gibi durumlar tekrarlanmasın diyorum . Aile maddi durumları müsait diye evlattan olmasın can yanmasın tek dileğim bu

Süper Moderatör (BBRR)
canımız herşeyimiz tüm varlığımız çocuklarımız onların başına gelecek en ufak şey bizleri çok üzer burda EgeKnn (kenan) arkadaşımın anlatmak istediği 7 yaşında bir çocuğa verin motoru yollara çıksın değil bu çocuğu uzman eğitmenler uygun kıyafet ve uygun bir parkurda eğitmek..Hepimiz çok iyi biliriz ki motor dengedir 7 yaşında bu denge eğitimini alan çocuk ilerki yaşlarında çok deneyimli her şeyden önce bilinçli olacaktır.... muadilimiz olan ülkelerde motor çok yaygın ve bilinçli olarak kullanılmaktadır...(Yunanistan, italya, ispanya, fıransa) ülkemiz coğrafya ve iklim olarak motor kullanmak için ideal ülkelerdendir... Ama bakıyoruzki dünyada motor sporlarında Kenan SOFUOĞLU hariç hiç bir türkün adı geçmemektedir....Malesef yaygın inanış ve teknik imkansızlıklar çocuklarımızın bu tip eğitim almasını engellemektedir... Şu an tek hayalim 2,5 yaşında ki kızımla bir gün beraber yan yana motor kullanmak gereken eğitimin en uygun yaşlarda alınmasını sağlamak ....Biz motorcular eğer 18 yaşından küçüklerin motor kullanması uygun değil dersek kafaları örümcek bağlamış bağnazlar bu konuya kim bilir nasıl yaklaşır ....
Amacımız motoru ve motorcuyu toplumun geneline doğru tanıtmaksa bu ancak çok erken yaşlarda doğru şekilde aşılanmış motor sevgisi sayesinde mümkün olacaktır....:bounce:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı
Nerden biliyorsunuz belki ben 5 yıl sonra ülkemizi temsil ederek yarışlara katılcam,ülkemizi temsil etcem daha önemlisi türkiye böyle motorcularda mı var dencek?Hem sizi hem ülkemi en iyi şekilde temsil atmeyi kim istemez ben isterim belki yıllar sonra da böyle düşünürsünüz...

::alkiis::

numan_tas tamam seninde motor kullanma hakın var ama trafikte kullanma,götür köyüne motoru,tatilde istediğin kadar kullan ama trafikte kullanma.

lütfen gazeteciler gibi alıntı yapmayın.
ben böyle yazmıştım:
"iş bir yerde yetenek, kabiliyet meselesi. eğer kabiliyetin yoksa ne kadar motosiklet kullanmanın eğitimini alırsan al, kötü araba kullanan bayanlardan bir farkın olmayacaktır."
bütün kadınlar kötü araba kullanır diye bir ibare kullanmadığımı belirtmek isterim.

kendıne dıkkat etmelısın.yasın kucuk trafıge cıkma motordanda soguma.motor bır asktır.ılla alacam dıyosan.cbr 125 ıle basla fazla yukselme olursun

olalalala hele bi al sen bak seni dövmezsem...yaw ben senin yaşında top peşinde koşardım git top oyna ne motoru yaaa bisiklet kullan
bu yeni nesil çok sabırsız canım cıkcıkcık

Forumdan Uzaklaştırıldı
yaaa ben bi tek hayatta motosiklet lere aşık oldum yaaa nasıl top peşinde koşturayım:salut:

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar