14 şubat 2008

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Arka koltukta sarılan o sıcak ellerin değerini iyi bilmek lazım ,
bu saçma günü kim çıkardı bilmiyorum ama her gün sevgililerin günü olsun. " hergünde tek taş alınmasın ama :) "

Bu arada bu günü yalnız geçirenlere de ; mesela ben! , şans dilemek lazım dimi?

Tüm sevenlerin ayrılıksız bir hayat sürmesi dileğiyle ....

yapma bea abi ağlıodum az daha vallaaa arkamdan o sıcacık ellerını sarmıyomu bana hayatın en guzel tarafı o gelıyo bana...

Arka koltukta sarılan o sıcak ellerin değerini iyi bilmek lazım ,
bu saçma günü kim çıkardı bilmiyorum ama her gün sevgililerin günü olsun. " hergünde tek taş alınmasın ama :) "

Bu arada bu günü yalnız geçirenlere de ; mesela ben! , şans dilemek lazım dimi?

Tüm sevenlerin ayrılıksız bir hayat sürmesi dileğiyle ....

Bugün tek taş mı alınıyomuuuşşşş????

Bende isterim, kuzuya duyrulur:queen:

Şaka şaka ::pembe:: Bana tektaş deil sevda lazım...

allah sevenlerı bırbırınde hıc ayırmasın ınsallah...herkesın sevgılıler gunu kutlu oolsun

Forumdan Uzaklaştırıldı

huuuuuuuuuuu:silent: biri bana mı sesleni kusra bakma pınar "ABLA" SÖZLÜM WAR:p:p:p olmaz :p:p inşallah cıkar karşına sewdanın en buyugu amaaa:bounce:

taylan sen birazdan dayak yiyeceksin kanımca :p

yapma bea abi ağlıodum az daha vallaaa arkamdan o sıcacık ellerını sarmıyomu bana hayatın en guzel tarafı o gelıyo bana...

Allah o ellerdeki sıcaklığı bir ömür yaşamanı nasip etsin inşallah...

Tek taşsız sevgililer günü mü olur hiç? aaaaaa ....:)

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı

23 ay 20 gün oldu bugün Allaha Şükür maşşallah mutluyuz saol teşekkür ederim o eller hep bende sarılı olcak=)) inşallah sanada kısmet olur güzel bi sevda...

huuuuuuuuuuu:silent: biri bana mı sesleni kusra bakma pınar "ABLA" SÖZLÜM WAR:p:p:p olmaz :p:p inşallah cıkar karşına sewdanın en buyugu amaaa:bounce:
Harbi kan çıkıcak şimdi :queen::queen:
taylan sen birazdan dayak yiyeceksin kanımca :p
Ben dayanırımda kuzu dayanır mı bu cevaba bilemiyorum :) Taylan'a yazık olcak kanımca :cherry:

Tek taşsız sevgililer günü mü olur hiç? aaaaaa ....:)
Sevdasız olmasında varsın tektaşsız olsun :wiinkk:

Forumdan Uzaklaştırıldı
valla tanımam ben kuzu fln atlar dül dülüme kacarım yakalarsa:p:p niye canım alla alla kucugum ben anlayyıın ıste aaaaaaa:p

bu gün daha önce verildi :p yarın ben sevgilisizmi yaşayacam şimdi :=)

ŞU İŞİN ASLINI Bİ METİN OLARAK VERMEK İSTİYORUM

KAYNAK
İngilizce Wikipedia
Dipnotlar
1. ^ Oxford Dictionary of English 2e, 2003, Oxford University Press, Valentine maddesi
2. ^ İngilizce: be my valentine

Sevgililer Günü

Her yıl 14 Şubat günü, birçok ülkede Sevgililer Günü olarak kutlanır. Kökeni, Roma Katolik Kilisesi'nin inanışına dayanan bu gün, Valentine ismindeki bir din adamının adına ilan edilen bir bayram günü olarak ortaya çıkmıştır. Bu sebeple bazı toplumlarda "Aziz Valentin Günü" (İngilizce: St. Valentine's Day) olarak bilinir. Valentine kelimesi, Batı medeniyetlerinde hoşlanılan kişi veya sevgili anlamlarında da kullanılır.[1]

Aziz Valentin Gününün romantik aşk ile bağlantısı, Orta Çağ'ın sonlarına doğru, o zamanki akımlardan kaynaklanmış ve bu gün, zamanla dinsel özelliğini yitirmiştir. 1969 yılında dini takvimden de çıkarılarak dini anlamda kutlanması sona ermiştir.

Günümüzde, bazı toplumlarda sevgililerin birbirine hediyeler aldığı, kartlar gönderdiği özel bir gün olarak devam etmektedir. Tahminlere göre 14 Şubat günü, tüm dünyada 1 milyar civarında kart gönderilmektedir. Bunun yanı sıra hediye alımlarından kaynaklı piyasada satışlar artmaktadır.

Valentine,

1908 tarihli Katolik Ansiklopedisi'ndeki eski şehitler listesinde, 14 Şubat gününe kayıtlı, inancı yüzünden öldürülmüş üç tane Aziz Valentine geçmektedir:

Romantik aşk ile Valentine arasındaki bağlantı tarihi dökümanlarda hiç geçmemektedir ve kimi tarihçilere göre sadece bir efsanedir. Valentine'nin onuruna kutlama günü, 14 Şubat 496 yılında Papa Gelasius tarafından ilan edilmiştir.

1969 yılında kilise takviminden Aziz Valentine gününü çıkarmıştır.

Günümüzde Sevgililer Günü

14 Şubat, 1800 yıllarda Amerika'lı Esther Howland'ın ilk Sevgililer Günü kartını yollamasından bu yana çok sayıda insanın kutladığı toplumsal bir olay olmuştur. Bunun doğal sonucu olarak olayın ticari yönü çok fazla önem kazanmış, sevgililer günü tüm dünyada ticaretin canlandığı bir dönem haline gelmiştir.

Sevgililer günü adetleri

Sevgililer günündeki en yaygın uygulama eşe ya da sevgiliye verilen karttır. Bu kartlara sevgi mesajları, aşk şiirleri vs. yazılır.

Özellikle batı medeniyetlerinde, sevgilisi olmayanlar hoşlandıkları kişilere kart gönderir. Alıcı kişi, içinde genellikle "Sevgilim olur musun?"[2] yazan bu imzasız kartın kimden geldiğini bulmaya çalışır.

Sevgililer gününde hemen herkes sevgililerine veya eşlerine bu günün ruhu ile bütünleşen, karşı tarafa sevgilerini anlatan hediyeler verir. Bu hediyelerin başında çiçekler ve çikolata gelir.

Sevgililer Gününü çiftler genellikle başbaşa geçirirler. Başbaşa gidilen romantik bir yemek, ya da evde hazırlanan romantik bir sofra en yaygın kutlamalardandır.

Çiftler, Sevgililer Günü'nün gecesinin de özel olması için çaba gösterirler. Kimi çiftler, bu güne has, cinselliği ön plana çıkarıcı kıyafetler ve iç çamaşırları alırlar. En çok tercih edilen renk, tutkuyu sembolize eden kırmızıdır.

Bunların yanısıra, Sevgililer Günü çok sayıda evlenme teklifinin de gerçekleştiği bir gündür.

Kısaca Bu gün evet çok güzel bi gün ama bu işin ticaretini yapanlar için çok güzel bi gün

Saygılar

Ayshegül&Efendy_iso mutluyuzz ulennn:)

Tüm motor camiasının Sevgiler gününü kutlar sağlık ve esenlikler dilerim ,Allah kimseyi sevdiğinden ayırmasın arkadaşlar

TAYLAN ablamdan uzak dur dedım :queen: O sadece benım ablam kımseye vermem Kan cıkar ona gore :queen: O benım ablam benım :queen:

Sizi seven bi sevgiliniz, hiç bitmeyen motosiklet sevginizle, nice sevgililer gününe :p

Heyt be amma edebiyat yaptım :queen:

Forumdan Uzaklaştırıldı
TAYLAN ablamdan uzak dur dedım :queen: O sadece benım ablam kımseye vermem Kan cıkar ona gore :queen: O benım ablam benım :queen:

senın olsun ablan =)):p:p benım aşkımmm yeter bana ulenn :p:p:rendeer:

Seni unutmayacağız
Nur içinde yat
sadece bugun degıl, tum sene boyunca sevgısız kalmamanız dıleklerımle arkadaslar,sevgıler gununuz kutlu olsun.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar