130 km ile giderken tekerlek kilitlendi

Arkadaşlar bugün motorum ile 5. Viteste (son vites) 130 km ile gidiyordum. Bi anda arka tekerlek kilitlendi ve kaymaya başladım. Sağa sola yalpa yapa yapa son anda debyajı çekerek kurtardım ve durabildim. Motor çalışmıyordu. Sizce sebebi ne olabilir? Elektrik kesintisi böyle bir şeye sebep olabilir mi?
Motorumu daha sonra çalıştırdım ve herşey gayet normaldi. Daha sonra eve kadar geldim bi anormollik yoktu.

motor nedir döner şanzımanda 5 ten 1 e yanlışlıkla atmış olabilirmisin.

motor ktm 640. normal 1 aşağı 2345 yukarı. 10 yıldır motosiklet kullanıyorum ilk kez başıma böyle bir olay geldi. Zincir koptu bi yerlere dolandı sandım, motor kilitledi sandım vs. ama zincir yerinde, motor normal çalışıyor.

aklıma tek fren geliyor, çünkü 5. vites arka tekeri kilitleyecek kadar motor freni yapmaz.

ya da zincir bollaşıp bi yerlere takılmış olmasın? maşanın üst kısmında zincir koruma falan olabilir mi?

Evet zincir çok mantıklı. Baya bol zaten. Büyük ihtimal sıkıştı ve motoru stop ettirdi sonrada. Motor stop etti çünkü kitledinde

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:16 ---------- bir önceki mesaj zamanı 10:15 ----------

Resmen ölümden döndüm çok sağolun. Çok dikkatli olun zincir konusunda

Bilmiyorum ama 130 km hızla giderken o ağır motosikletin tekerini bir yere takılarak sıkışarak çat diye kilitlen zincir sonrasında hayatına hiçbirşey olmamış gibi devam edemez. Ya kendini parçalar,ya takıldığı tökezlendiği yerde sağlam bir hasar bırakır.
Bahsedilen hız 130 km. Zincirin o anda dönüş hızını,dönüşteki enerjisini ve üzerindeki gücü hayal edebilirseniz bu işten hiçkimse yani ne zincir ne de onun muhatabı olan takıldığı yer hiçbişey olmamış gibi elini kolunu sallayarak devam edemez.

Son düzenleme:
Valla hocam aklıma başka bir şey gelmiyor. Ama tekerlek 5-6 sn kadar kilitlendi. Dedim motor kilitledi ama marşa bastım çalışıyor. Şuan hala biniyorum şaka gibi hiç bir sorun yok motorumda. Elektriksel bir şey olsa bile tekeri kilitleyeceğini sanmıyorum. Ya tekerlek rulmanı ya da fren kaliperi

Valla hocam aklıma başka bir şey gelmiyor. Ama tekerlek 5-6 sn kadar kilitlendi. Dedim motor kilitledi ama marşa bastım çalışıyor. Şuan hala biniyorum şaka gibi hiç bir sorun yok motorumda. Elektriksel bir şey olsa bile tekeri kilitleyeceğini sanmıyorum. Ya tekerlek rulmanı ya da fren kaliperi

rulman olsa illaki ses yapar, diğer arkadaşların dediği gibi uzamış zincir en mantıklı olan geliyor, hızlı gittiğin durumda bolluktan dolayı dişli kısmına boşluk bölümü değil de bağlantı bölümü denk gelmiş olmalı sonrada yerine oturmuş ondan problem çıkarmamış olabilir ama dikkatli olun bir kere yaptıysa bir daha yapabilir. kontrol ettirmenizde fayda var.

Ne oldu, ne bitti zerre kadar bilgim ve fikrim yok ama 130 km / h saatte böyle bir olayın olması ölümcül olabilecek sonuçlar doğurabilirdi.

Geçmiş olsun. İhmal etmeyin mutlaka sebebini öğrenip ona göre tedbir alın.

Otomatik zincir yağlama var mı motorda ? bir arkadaşımın başına geldi şu arka maşaya bağlanan parçası gevşeyip sarkmış zincirle dişli arasına sıkışınca tekeri kilitlemişti , yıllar yıllar önce Vstrom grubundan bir arkadaşta plastik zincir korumayı çıkarıp şekilli demir sac koruma takmıştı , titreşimden çatlayan koruma zincir dişli arasına girmişti yüksek hızda ölümden döndü , yoldanda herhangi bir materyal denk gelebilir geçmiş olsun..

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Geçmiş olsun. Çekirge bir atlamış. İkinci ve üçüncü olmadan gözden geçirmek önemli. Elektrik kesintisiyle mümkün değil. Zincirin kitlenmesi gibi ciddi mekanik bir zorlama gerekli. Yerinizde olsam zincirin durumunu gözden geçirmeden, duruma göre ayarlamadan ya da değiştirmeden binmezdim.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar