125lik cg'yi 200 yaptık ama....

Motosikleti
'13 Inazuma
kendin yap bölümünde görmüşsünüzdür belki 125lik cg'yi cafe racer yapıyorum. en son motor kısmını da büyütmek için silindir, debriyaj, üst kapak ne varsa değiştirdik bugün marşa bastık.

şöyle bi sorun var.

motor rölantide diyelim gaz verdik ve bıraktık. devir 4-5 saniye düşmüyor. sonra yavaş yavaş düşüyor. diyelim kavşağa geliyorsunuz gazı bıraktınız ki motor kompresyona düşsün ve yavaşlasın. sanki aynı gaz vermeye devam ediyormuş gibi yavaşlamadan devam ediyor.

sorun nerdedir acaba neyi yanlış yaptım?

Gaz kolu çekili mi kalıyor bu sürede yoksa gaz elciğini çevirip bırakınca "çat" diye yerine dönüyor mu?

Benim de başıma gelmişti de onun için sordum. Gaz telinin motor tarafındaki kelebeği fazla sıktığım için tel hemen kendini bırakmıyor, elcikteki yay yavaş yavaş geri çekiyordu teli. Bir ihtimaldir diye sorayım dedim ama sebep bu değilmiş demek.

aynısı karburatörlu scooterimde olmuştu. rolanti vidasından ayarlamıştım düzeldi. rolantiyi düiürmeyi deneyin.

Karb. Hava ayar vidasini kisip bir deneyin. Yada bi yerlerden hava aliyorsada yapabilir

Yüzde 99 ihtimalle hava ayarı bozuk. Hava ayarı bozuk motora stop etmeyecek şekilde rölanti ayarı yaptığında da gazı kesince 4-5 saniye daha yüksek devirde kalır motor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar