@selim Otoban sürüşü için elbette torktan feda etmek lazım yani güce aktarmak lazım kazancı. Fakat dişlilerle de aşırı bir miktar oynayarak motorun gücünün çekemeyeceği bir duruma da sokmamak lazım.
Şimdi senin ön dişliyi büyütmen yada arka dişliyi küçültmen gerek. Sende zaten 13 yerine 14 takılıymış büyük olan dursun önde. Arkaya da 46 yı takarak bir dene, bence otoban için daha ideal olur bu. Hatta arkayı daha da küçültebilirsin, 40'a kadar felan ama bence çekişi ciddi etkiler ozaman da.
Tabi özellikle arka dişlideki değişim zincir bakla sayısını da etkiler. Yani misal 48 den 44'e düşürdün diyelim, bakla sayın 130 ise sallıyorum 128 yada daha aşağıya çekilmesi lazım güvenlik açısından. Onu en iyi usta bilir ama sana diyebileceğim; arka teker ayar yuvasının ortasındayken zincir gerginliğin normal olması gerek. Buna göre yapılan değişikliğe göre kaç bakla çıkartman gerektiğini kestirebilirsin.
Ayrıca D.İ.D. çok iyi markadır. O-ring iyidir, normale göre daha uzun süre yağ tutar üstelik malzemesi de daha kaliteli yapılıyor daha zor esniyor, uzun ömürlü. X-ring ise bunun da bir üstü. Daha bir de Z-ring, W-ring gibi şeyler var ama onlar zaten 125lik bir motor için değil. O-ring 100lik endurolarda bile iş görüyor, ama almışken iyisi olsun dersen az daha verip X-ring almanı tavsiye ederim.
@Centiko ya sana zahmet şu linke bir baksan mı ;
http://www.aliexpress.com/item/70mm-Big-bore-Kit-Change-Water-250CC-to-300CC-Zongshen-Shineray-Bashan-Taotao-Dirt-Pit-bike/752051009.html
Benim normal piston ; 70 x 65 değerlerinde (http://zuma.com.au/index.cfm/fuseaction/product.display/product_id/102/Shineray-XY250GY-2-Motard-ADR.htm). Şimdi bu linkteki değerler benim motora (uygunsa eğer parçalar) neyi ne yapar, kaç cc ye çıkartır ben çözemedim. İlla da 300-500 olsun demiyorum, adamın verdiği değerlerden kafam karıştı, bir hesaplıyorum 272cc gibi bişey çıkyor, bir bakıyorum 70mm diyor ama 300cc diyor vs, vs, :silent:
Oradaki
"1) Cylinder
Middle Height :78.8mm
Total Height :111mm,
Diameter :70mm
Outer diameter of skirt:73mm
2) Piston kit
Total height:46mm
Compress height:23.8mm
Pin:16mm"
değerlerinden de kısaca bahsetsen, ben de bişeyler anladım ama bir bilene sorayım dedim:wiinkk: