değmez hiiç uğraşma BENCE!!
:rendeer:yukarıdaki konunun devamı
bu tip hacim büyütme istekleri bütün sitelerde geçiyor amaç birşeyler öğrenmek motorun çalışan aksmını bir üst hacime yükseltince iş bitmiyor esas sonrası önemli bizim daha yüksek hızlara çıkmamız için tork lazım ilk önce bunu elde etmemiz gerek ben sadece bu konuya dehindim fazla detaya girmedim aslında böyle bir konu başlıhı açıp bu bilgileri daha detaylı bir şekilde yazmalı ben motordan çok anlarım ama bilgisayardan anlamam harfleri zor buluyorum o yüzden kısa yazıyorum fazla detaya inmiyorum motoru yapmakla iş bitmiyor motorda daha fazla tork aldıktan sonra dişli oranlarını dehiştiricen ki hızın artsın [şanzıman cıkışındaki dişliyi 2-3 diş büyütmek] yol tutuşunu artırmak adi lastikleri atıp yumuşak lastik takıcan lastik bence dubleks olmalı süspansiyon bazı motorlarda çok sert motor tümseklerde zıplıyor zıplamamalı amortisör darbeyi emmeli bu kendi motorumdaki incelemeler ilk önce bunlar yapılıp motorun o hıza hazırlanması lazım 140km hızlarda seyir yapan motor 130kg üstünde olması lazım ki yola otursun hafif motor yol tutuşu güzel olmaz size göre değmeyebilir bana göre deher bende birşeyler başarmış olurum
melocan arkadaşım yukarıda yazdım satın alınan parcaların moturun üstündeki orjinal parcalar kadar kaliteli değil dedim bu modifiyeden orjinal motorun ömrü kadar randıman bekleme şansına nekadar giderse belki 10000km belki50000km şansına tekrar yazayım eski motordan herhangi bir parcayı yeni topladında kullanmayacan orjinal bir 150cc nin komple bütün parcalarını yeni alıcan komple silindir kapahı sübaptakımlarıyle beraber gömlek piston sekman biyel kolu grank ve bilyesi en önemlisi karbüratör pullar civatalar çünkü hepsi azda olsa farklı mutlaka dehişmeli
herkez yorumunu yazmış, ben şahsen bikaç motorda deneyen gören biri olarak yazıyim..
olur.. krankları aynıdır, sadece silindir piston farkı varıdır.. kumpasla gidip parçaclarda ölçebilirsin, motoruna son hız gelmez, sadece biraz daha toklu olur, yakıt tüketiminde çok bi fark hissetmessin, ömür olarak hiçbi farkıda yokdur, (24000 km dir kullanılıyor yaptıklarımızın bitanesi)
Ben yaptım çok da güzel oldu 3 bin km'dir kullanıyorum![]()
ne kadara mal oldu, neler değişti, bazı yapılanlardan verim alamadığını okuduk, sizin memnuniyetiniz cesaret verici olduöncesi ve sonrası olarak neler değişti? yakıt, tork, son sürat gibi ...
2008 hyosung rx 125 sm, dohc, üstten çift egzantrikli, 160 cc olarak sorunsuz sürenler yurt dışında varmış ama detayları yok, oversized piston yazmışlar, başkada bir şey yok ...