- Konu Yazar
Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım
. Yıllardır bu forumda yazılan şeyleri okurum. Bilgi edinmeye çalışırım. Ben de artık içimdeki motosiklet tutkusuna yenik düşüp sıfır km bir çinli 50cc motosiklet aldım. Başlangıç için bunu uygun gördüm hem de vergi ve sigortadan kar elde etmeyi amaçlıyorum. Neyse sizlere bir kaç şey sormak istiyorum. Motosikletim Kuba TK 03 ve 125cc kit ile satın aldım motorumu. Şimdi her şey iyi güzel ama benim bir sorunum var. Bu motosikletin 58mm piston 46 strok sahip bir motoru var. Formul ile hesaplayınca 122cc bir hacme sahip. Şimdi bu motorun sıkıntısı şu (benim motorumun) 80 kmh hızı geçmiyor. İbrede 120 yapıyor ama ben işim garanti olsun diye gps ile kontrol ediyorum ve gördüğüm maksimum hız düz yolda 79 kmh. Motosiklet belli bir devre gelince egzozdan patırdama sesleri geliyor ve motor sanki gidebilecekken bir şey onu tutuyormuş gibi oluyor. İlk motosikletim ve deneyim sahibi değilim. Sizden ricam bana yardımcı olmanız. Motorun bir sorunu mu var ? Ya da bu motoru daha ne kadar güçlendirebilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum
.