125CC MOTOSIKLET YARDIM..

Arkadaşlar öncelikle merhaba aranıza yeni katıldım :). Yıllardır bu forumda yazılan şeyleri okurum. Bilgi edinmeye çalışırım. Ben de artık içimdeki motosiklet tutkusuna yenik düşüp sıfır km bir çinli 50cc motosiklet aldım. Başlangıç için bunu uygun gördüm hem de vergi ve sigortadan kar elde etmeyi amaçlıyorum. Neyse sizlere bir kaç şey sormak istiyorum. Motosikletim Kuba TK 03 ve 125cc kit ile satın aldım motorumu. Şimdi her şey iyi güzel ama benim bir sorunum var. Bu motosikletin 58mm piston 46 strok sahip bir motoru var. Formul ile hesaplayınca 122cc bir hacme sahip. Şimdi bu motorun sıkıntısı şu (benim motorumun) 80 kmh hızı geçmiyor. İbrede 120 yapıyor ama ben işim garanti olsun diye gps ile kontrol ediyorum ve gördüğüm maksimum hız düz yolda 79 kmh. Motosiklet belli bir devre gelince egzozdan patırdama sesleri geliyor ve motor sanki gidebilecekken bir şey onu tutuyormuş gibi oluyor. İlk motosikletim ve deneyim sahibi değilim. Sizden ricam bana yardımcı olmanız. Motorun bir sorunu mu var ? Ya da bu motoru daha ne kadar güçlendirebilirim ? Yardımlarınızı bekliyorum :) :).

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
Karbüratör küçük geliyor olabilir hava filtresinden olabilir valf ayarlarından olabilir iyi bir ustaya kontol ettirin. Ayrıyetten rodaj süresinde iseniz ondanda olabilir

motosiklet yeni bir model 3 ay önce satışa çıktı rodajı kaç km olur bilmiyorum ama şuan 700 km civarlarında. Bujiden şüphe duyuyorum çünkü hem geç marş alıyor hem de vitesin son devirlerinde tekleme yapıyor. Üzerinde PZ26 var hacmi çok büyük değil aslında 122cc bence yeterli olabilir. Hava filtresi 500 bakımında temizlendi. Valf ayarını da yaptırmıştım 500 bakımında ama sıkı olabilir tekrar kontrol ettirmem lazım. Üst devirlerde tekleme sorunu hakkında bilginiz var mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------

bir de şey sorayım motosiklette kısa strok mu daha iyidir uzun strok mu ? genelde kısa strok makinalar daha seri ve daha hızlı oluyor. örneğin aprilia rs4 125cc 47 strok çapı var. cbr 125 46 strok benim motorum da 58 mm piston ve 46 strok çapı var. Bir şey tutuyor motoru ama anlayamadım bir türlü.

Motosikleti
BAJAJ DOMİNAR 250
Hocam öncelikle 125 cc çin malı makineden cbr aprilla gibi bir performans beklemeyin o makinalar 14 15 beygir sizinki ise 6 7 beygir civarı onu bir belirteyim. Uzun stroklu makina çin malları için geçerli bu daha iyi gider kusa strok tork odaklı olur pz26 yeterli 125cc için ha şuda var üst kapak değiştimi yoksa 50 cc üst kapağımı var motorda. Rodaj çin mallarında 1500kmde biter ondan sonra yine 3000kmye kadar sıkmamak gerekir makinaları sonuçta malzeme kalitesi japonlarla hatta hintlilerle bile bir değil 80 90 km hız rodajdaki 6 7 beygirlik motor için bence gayet iyi benim motorum tahmini 14 beygir civarı kuba ben bile 110 120 birkaç defa görebildim yani son diyeceğim çok bir performans bekleme bu motorlar kişiyi a noktasından b noktasına götürmek için yapılıyor çıkayım gazlayayım viraj yapayım 130 140 rahat rahat
gideyim diyorsan en kötü 20bg lik bir motorun olması lazım bence

yok yanlış anlamayın ben extrem bir performans istemiyorum ve beklentim de yok. ben bu motosiklet için açılan gruba üyeyim ve oradaki bazı arkadaşlar gps ile 100 105 bandında yaptıkları hızları atıyorlar ve benim motorum gps ile 80 görüyor ancak ben de benimki neden 100 110 yapmıyor diye takılıyorum. rodaj için de dediğiniz gibi 1500 km kadar kullanıcam ve baktım olmuyor satıp 125cc motosiklet alacağım. üst kapak da 125cc o da kit içinde geldi. artık yoluma bakıp motorumdan soğumamaya çalışacağım. teşekkür ederim destek için.

125cc çin motorlarının yapabileceği hız maksimum 90-100km zaten 10-20km hız için soğumayın bence motordan son hız yol,sürücü kilosu,rakım,yakıta göre farklılık gösterebilir.

Ygz

İlk olarak sabahları soğuk çalıştırmada jikle açıyor musun? (Yaşadığın yeri bilmiyorum )
İkinvisi de muhtemelen açık filtre var motorunda ve piston değişiminden sonra karbüratör hava ayarı yapılmadı bu sebeple hem sabah çok geç çalışır ki jiklesiz çalışmaz genelde çalışsa bile boğulup yine stop eder uğraştırır arkasından yolda da giderken bütün viteslerde üst devirlerde kesiklik yapar yani gaz daha döner ama gitmiyor gibi eğer dediğim ise karbüratör ayarı istiyor , bunu ystalar bakmaz iyi ayarı vs derler genelde zor bişey değil sıcak motorda kendinde yaparsın YouTube a bak hallet gitsin

karburatore baktırmayı düşünüyorum çünkü kullanan bazı arkadaşlarda da gaz kesme sorunu varmış çoğunluğu karburator iğne ayarından çözmüşler. ustaya bırakmam lazım. teşekkür ederim yanıtınız için. karayel90 125cc makineler 100 110 yapıyor benimki 80 geçmiyor ben o yüzden konu açtım. ince ayar yapılması lazım.

35 senedir motosiklet kullanirim.
4 silindir motosikletim de var,150 cc cbf hinda da..
Honda henüz 8 bin km olmadı bile ama ben onunla 100 km hıza bırak çıkmayı yol almayı,denemedim bile.. max 80 km ile giderken motorun çevirdiği devir,verdiği güvensizlik hissi varken,125 cc motorlarla 110 km 120 km gibi hızlardan bahsedilmesi ,beni 280 km hıza çıktığım thunderace den daha çok korkutuyor...
Yapmayın,etmeyin.. Bu motorlarda o hizlar hem motoru hem sizi öldürebilir..

haklısınız çok tehlikeli benim isteğim kısa mesafeli uzun yolculuklarda (100-200km) 90 km sabit hızla gidebilmek. 80 geçmeyince moralim bozuluyor. 100cc motorlar kadar bile gitmiyor.

motosiklet yeni bir model 3 ay önce satışa çıktı rodajı kaç km olur bilmiyorum ama şuan 700 km civarlarında. Bujiden şüphe duyuyorum çünkü hem geç marş alıyor hem de vitesin son devirlerinde tekleme yapıyor. Üzerinde PZ26 var hacmi çok büyük değil aslında 122cc bence yeterli olabilir. Hava filtresi 500 bakımında temizlendi. Valf ayarını da yaptırmıştım 500 bakımında ama sıkı olabilir tekrar kontrol ettirmem lazım. Üst devirlerde tekleme sorunu hakkında bilginiz var mı ?

---------- Mesajlar birleştirildi - 10:42 ---------- bir önceki mesaj zamanı 09:48 ----------

bir de şey sorayım motosiklette kısa strok mu daha iyidir uzun strok mu ? genelde kısa strok makinalar daha seri ve daha hızlı oluyor. örneğin aprilia rs4 125cc 47 strok çapı var. cbr 125 46 strok benim motorum da 58 mm piston ve 46 strok çapı var. Bir şey tutuyor motoru ama anlayamadım bir türlü.
Uzun strok daha az döngü yapar motor ömrü uzun olur.
Kısa strok daha fazla döngü yapar daha seri ivmelenir sakin kullanılmazsa krankı eline verir.
Örneğin Ns 200 ler gibi.

Hocam sigortadan kar edeyim derken, mersonun birine arkadan saplanırsanız. O da size çok güzel saplayacaktır. Adı üstünde, SİGORTA.

İndüksiyon bobininin şaseye topraklaması ve bobinden çıkıp bujiye giden kablonun bobine bağlantısıyla, kablo kalınlığı ve buji şapkası.

Kuba indiksiyon bobininden bujiye giden kabloyu genelde çok dandik kullanıyor. Kabloyu sarı kablo pabucuna sıktırarak bağlıyor. Sıkarken zaten dandik kablonun telleri kopuyor ve bu yüzden bujiye çok az enerji gidebiliyor.

Kabloyu değiştirip kalın türden kullanın, yine paslanmaz türden pabuç kullanın ve bujiye giden kabloyu pabuca lehimletin.

Kuba motorumda yüksek devirde tekleme ve boğulma başıma gelmişti.
Ne yaptılarsa çözemediler.
En son ben bulmuştum indüksiyon bobini kablosu sorununu...
Ngk buji şapkası (kablosuyla beraber) iyidir.

Son düzenleme:
Subap ayarı, karbüratör ayarı, ateşleme sistemi kontrolü bu üçlü senin sıkıntı çözer. 26 mm karbüratör o hacmi beslemeye yeter karbüratör iğnesinin ayarını bir çentik aşağıya al güzel hava ayarı yapılsın birde subaplar sıkı olmayacak geç çalışma üst devirlere cikamama subap sıkıldığından olabilir ateşleme zayıflığından da olabilir ama genelde orjinal ateşleme hemen bozulmaz subap ayarını ustan yanlış yapmış olabilir bu ileride subap kesmeye kadar gider haberin olsun

eskişehirde ikamet ediyorum ve usta denecek adamların sayısı çok çok az :) sağlam bir yere bakıma sokmam lazım.

arkadaşlar motorumu satmayı düşünüyorum var mı 15 bin bütçe için 125cc öneriniz ? mümkünse çin menşeili modellerden çok önermeyin.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar