125-250cc RACING BAŞLANGIÇ

Özür dileyerek başlamak istiyorum öncelikle bu konu daha önce belki yüzlerce kez açılmıştır eminimki.Ama geriye dönüp baktığımda hala birşeyler tam anlamıyla açıklığa kavuşmamış bence.

Öncelikle kendimden bahsedeyim birkaç çeşit scooter/maxi scooter kullanıyorum.Amacım SS(Super Sport) bi motor kullanmak.Bunun için arkadaşlarımdan eğitimde alıyorum (Vitesli motor kullanımı/pratiği için) Ama aklımda hala bir soru işaretim var.Zevk ve tercih meselesi olarak qörebilirsiniz bunu...

Şunuda itiraf etmek istiyorum SS olacağı için evet gösterişli olucak ama asıl maksat qösteriş değil tabiki.Sürat yapmak mı benim için oda önemli değil.Evet qösterişli olsun tamam ama sürat o kadar önemli değil en önemlisi qüvenilir bakım harici sıkıntı çıkartmayan sağlam bir makina olması.

Araştırmalarım sonucu;
1) Yamaha YZF 125R
2) Hyosung GT250R
3) Honda CBR 125R
4) Kawasaki ZZR250

bu 3 makina başlangıç motoru olarak tavsiye ediliyor.Hepsinin birbirinden ayrı özellikleri ve farkları var.Dayanıklılık,kalite güvenli sürüş ve tabiki uçuk fiyat farkları...

Hala aklımdaki soru işareti netleşmedi.Ama hanqisi?Başlangıç olarak en uygunu en hesaplası değilde en mantıklısı?En azından 20.000KM yapmam qerekecek bu motorlardan biriyle uzun bir zaman kulklanacaqım yada.Tavsiyelerinizi qörüslerinizi ve eleştirilerinizi bekliyorum.illa bu 3 motoru sıralamamdaki sebepe qelince sadece kalite veya artistlik değil özellikle bu 3 motorun başlangıç için tavsiye edilmesi zaten yamaha ve hondanın kaliteleri şüphesiz tartışılmaz.

Teşekkür ediyorum yardım ve fikirlerinizi önerilerinizi bekliyorum.Ama lütfen fikir alışverişinde bulunacak arkadaşlar kıyaslama yaparlarsa ve açık bir şekilde anlatırlarsa sevinicem belkide bu sayede birçok insan aydınlanmış olucak bu konuda.

Son düzenleme:
sana bağlı bütçene göre tavsiye ederim. ancak yzf125 parasıyla hyo alablcegnı unutma :p

3-4 milyar arası dersen cok temiz cbr125 ler var

evet başlangıçlar için bu 3 motor güzel,
eğer bana soracak olursan hyosung u hiç tanımıyorum bişe diyemem
yzf ise çok pahalı
başlangıç için ikinci el 3 4 bin arasi bir cbr alıp tadını çıkar derim.
pişman olmicaksn cbr dan
BU ARADA CBR 125 yeni kasası çıkacakmı arkadaşlar öle bi bilgi varmı ?

evet Yamaha YZF125R oldukça pahalı en son 6500TL 2.ci el olarak sıfırına bakmaya gerek yok zaten.Hyosung'a qelince kalitesini kullanan arkadaşlar daha iyi bilirler çok fazla kullanan var ve başlangıç motoru olarak CBR ile kafa kafaya qidiyor desem abartmış olmam sanırım 600 lük görünümüyle çok yakışıklı bir motor tipi var.2.ci el piyasasıda 4.000-7.500 arası.Sanırım bütçeye en uygun olarak Honda CBR 125R qörünüyor.Yinede fikirlerinizi ve karşılastırmalarınızı paylaşmanızı rica ediyorum.Özellikle üstadlarımdan ;)

Forumdan bir arkadaş HONDa dan bilgi almıştı bu konuda Aralık ayında yeni kasa HONDA CBR 125R ın Türkiye'ye geleceği yönünde.Fiyat olarakta 8.000 TL den az olmayacağı bilgisini vermişti

---------- Mesaj ekleme zamanı: 12:38 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 12:36 PM ----------

Bu motorlardan birini alabilecek kadar param var 0 değil 2ci el. olarak tabi.Ama sakın şu şekilde yargılamayın paran varsa YZF al nede olsa paran var.Bu söz konusu değil ben başlangıç için zorlanmayacağım rahat ve sürüş esnasında qüvenebileceqim bir makina istiyorum bana çok fazla masraf çıkartmayacak bir makina.Bir ileri seviyede R6 ya yada daha ilerisinde binebileceqim yüksek cc li bir makinaya beni en iyi şekilde hazırlayabilmesi için önemli

Sanırım hyo nun racing tarzında ucuz tek 250cc lik motor olması en önemli etken :)

Süper Moderatör (BBRR)
cc ne olursa olsun hiç bi ss başlangıç motoru olamaz .. düşük hızmı yapıyo zannediyosunuz bu makineleri siz.. hepsi 120 yi görür bu aletlerin oda ölümcül hızdır ...hızdan öte kullanılma şekilleridir önemli olan .. gtr hariş diğer iki motor moped tekerdir.. yani çakma ss .. veya granejlı moped .. virajda yatarsan ki ss ler öle alır virajı .. yatar kalırsın ... :)

illa vitesli ve düşük cc ile başlayacaksan ybr125 taş gib motordur .. önce bi sürmeyi öğren sonra yatmayı öğrenirsin motorun üstüne

evet qenel olarak bu söylemi biliyorum SS lerin başlangıç motoru olamayacağını ama bindiğim scooterlarda 120 ı qörebiliyor.tabi ss olması olayı farklı bir boyuta taşıyor virajlarda yatma gibi.sadece öğrenmeye başladığım için en azından fikir alışverişi yapmak istedim.yani şuanda zaten vitesli motor için eğitim alıyorum ama alacaksamda ilk motorumun SS olmasını istiyorum diğerleri tarz olarak beni çok fazla çekmiyor.Sonuç olarak hepsi iki teker ve hepsi ölüm makinası olarak adlandırılıyor.

kimsede fikir yok sanırım teknik olarak özelliklerine bakılarak tercih edilmesi gerekn motorun hanqisi başlangıc olur diye merak etmiştim deseydim keske...

bana sorarsan yzf r125 hem kasa olarak r6 gibi alisamn bakimndan iyi tamam biraz pahali ama bence deyer ki cbr 5500 ken bence 8500 yamahaya verilir

ben gt250r ile başladım gayet memnunum viraj kabiliyeti ve sürüş pozisyonları hoş.

ama diğerlerine göre çok ağır, çok yapılı.
boyun posun yerinde ise tavsiye ederim... değilse hiç bulaşma pişman olursun,
yamaha kesinlikle bulaşma cbrden şaşma derim..

---------- Mesaj ekleme zamanı: 17:30 PM ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 17:30 PM ----------

bana sorarsan yzf r125 hem kasa olarak r6 gibi alisamn bakimndan iyi tamam biraz pahali ama bence deyer ki cbr 5500 ken bence 8500 yamahaya verilir

görünüşe para veriyorsan gt250r tüm motorlardan daha afili...

Yok qörünüş çok önemli değil yani şuna qöre değil kullanmakta zorluk çekmek virajlarda savrulmak istemiyorum.yedek parça servis sıkıntısı yaşamak istemiyorum zaten 0 almayı düşünmüyorum 0 alacaksam bu ilerde 600cc lik bir makina olur diye düşünüyorum sonuc olarak bu alacaqım motor geçiş için bana tecrübe kazandırsın yeter.en az 1-2 sene sürmeyi düşünüyorum alacağım motoru.Genel fikir olarak herkes hyosung gt250r da ortak nokta.yzf için pahalı deniyor cbr hem ucuz olduqu icin tercih ediliyor ve yabana atılmayacak bir marka HONDA.benim boy 1.87 kilo 77 yapılı sınıfına mı qiriyorum emin değilim :)suan kullandıqım motor maxi scooter 140 KG 150cc

Birde şunu anlayamıyorum başlangıc motoru olarak SS ler sakıncalı deniyor ama kimse ilk arabasını murat 123 yada kartal doğan olarak seçmiyor ha bunu neden arabayla kıyasladıqıma qelince herkes yapılacak olan hıza istinaden bunu söylüyor ama zaten maksat hız yapmak değil diye yazdım en baştada.qörünüm tabiki önemli ama yzf de R6 yavrusu fark yok denilecek kadar az oldukca qzel cbr biraz daha cılız ve zayıf bir makina tabi bunların hicbirini sürme tecrübem olmadı ama lastik kalınlıqı teknik özellikleri şehir içi yakıt tasarrufu servis ve bakımındaki inceliklerde önemli nokta yoksa sırf qörüntü olsun diye alacak olsam direk YZF ile başlarım en azından YAMAHA ya biniyorum derim.

yzf 125 ile hiç karşılaşmadım.cbr desen bisiklet gibi bişey.en iyisi gt 250 r .hiç olmazsa büyüklüğüne alışırsın.motoru yükseltince cüsse farkını minimuma indirmiş olursun.

Birde şunu öğrenmek istiyorum HYOSUNG kullanan varsa üstadlarımdan yedek parçası pahalımı servis ağı nedir ve masraf çıkartan bir motormudur?

Aprilla qüzel bir makina inceledim araştırdım ama maalesef biraz pahalı 8.000 YTL 2008 model Aprilia RS125 makina qercekten çok qüzel.

bence varya cbr125i al sen 1 sene kullan yanı 1 yaz sonra sıkılacaksın ve belki ssden vazgececeksın hevesini alacaksın eger almazsan ondan sonra hyoya gec eger başka motor dersen cbf500 al pasa pasa bin bence hızlı guclu ve yeterli bi makına bence karar senın:rendeer:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar