125-150 cc Vitesli (Cok Kararsızım)

2 haftadır inceleme yapıyorum fakat herseferinde kararsızlıga suruklenıyorum.Yazdıgım motorlar dısında sızın tavsıyelerınız varsa degerlendırılecektır.Her turlu +/- ye bakarak tavsıyede bulunursanız sevınırım.

cbr 125r
ybr 125
tvs apache 150 rtr
cbf 150

Moderatör tarafında düzenlendi:
boy,
kilo,
yaş,
motosikleti hangi amaçla kullanacağın, vs. gibi bilgileri verirsen mantıklı bi cevap alabilirsin.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Tarzın ne?
Fiyat aralığı?
Bütçe?

boy:1.80
kilo:67

Amac ılk once vıteslıye baslangıc yapmak olarak soylenebılır.Acıkcası Marmaris gibi bir yerde hıza cok ıhtıyac yok fakat ılerıde uzun yol yapacagım zaman yeterı kadar hıza sahıp olmalı.Yakıt yakma oranı az olmalı.Motorun sesi benım ıcın onemlı degıl.Fiyat 5.000 e kadar cıkabılır.2.el alabılırım bu yuzden pek sıkıntı olmaz gıbı gelıyor fıyat.

Uzun yol da düşünüldüğünde 5000 bütçeyle temiz 2008-2009 Hyosung Gv250 alınabilir.

Uzun yol da düşünüldüğünde 5000 bütçeyle temiz 2008-2009 Hyosung Gv250 alınabilir.

Hyosung'da Honda ve diger motorların kalıtesını bulabılır mıyız?Guney Kore yapımı oldugu ıcın aklıma yatıyor.Cunku G.Kore saglam uretımler yapıyor farklı teknolojı alanlarında.
Butun tavsıyelerı dıkkkate alıyorum,tesekkurler.

Hyosung'da Honda ve diger motorların kalıtesını bulabılır mıyız?Guney Kore yapımı oldugu ıcın aklıma yatıyor.Cunku G.Kore saglam uretımler yapıyor farklı teknolojı alanlarında.
Butun tavsıyelerı dıkkkate alıyorum,tesekkurler.

Marmaris motosiklet cennetidir yakaladığınıza sorun olumsuz bir durumla karşılaşmadım,oto yıkamacıların basınçlı suyla beyni bozması ve enjeksiyonsuzlardaki devir sınırlayıcı olmamasından kaynaklanan sürücü hatası dışında.

Marmaris motosiklet cennetidir yakaladığınıza sorun olumsuz bir durumla karşılaşmadım,oto yıkamacıların basınçlı suyla beyni bozması ve enjeksiyonsuzlardaki devir sınırlayıcı olmamasından kaynaklanan sürücü hatası dışında.

Onemlı sorunu yok sanırım :) Chopper sevdıgım bır tarz ve Marmaris'de gruplar var.Birine katılabilirim. Benim içinde güzel bir deneyim olur.

Forumdan Uzaklaştırıldı
bence kesinlikle önce bir scoterla sürüş deneyimi yaşaman lazım denge yi sağlıyabilmek için ben 2 yıl mobilet 1 yıl falanda scooter kullandım. 1 haftadır vitesli motor kullanıyorum kalkışlarda falan dengeyi sağlamak sabit durabilmek frenlemeyi becerebilmek virajlara girişler çok önemli .....scooter üzerinde iyi deneyim kazanırsın söyliyim.birde ilk vitesli motor zorluyor stop ettirmeler debriyajı kavrayamamalar falan :()

cbr 125 tek geçerim

Ben ilk motosikletimi agustos başında aldım daha önceden bir tecrübem yoktu.

Sadece eğitim al ve 125 veya 250 cc ile başla kullanmaya motosikleti ama eğitim alarak.

Motosikletim ise yeni kasa cbr125r şu an 5.500 km deyim kesinlikle gözü kapalı tavsiye ederim bu motosikleti sıfır km almıştım.

gv250 nin selesini çıkartmadığınız sürece ve sele bölgesini bariz hedef alarak tazyikli su sıkmadığı sürece kesinlikle bişi olmuyor.tabi yinede o bölgeyi basınçlı su yerine normal akan su ile yıkarsanız o zaman hiçbişi olmuyor..

devir sınırlayıcısına gelince gv250 de devir sınırlayıcısına ihtiyaç yok çünkü son hızda bile red line denilen kırmızı çizgilere gelmiyor motorun devri.gt250r için söylenebilir ama.yani gv250 tarz itibari ile kırmızı çizgilerde kullanılan bir motor olmadığı için bu durum gv250 için olumsuz herhangi bir durum oluşturmaz.

Gecen yaz aldıgım Mondial 150 hs var suan.Dıreksıyonum gayet ıyı.Bu yaz vıteslı motora gecıs yapmak ıstıyorum :)

Vıteslı motoru olan tanıdıgım cok.Ogrenmede bır sorunum olmayacagını dusunuyorum.

Tarz olarak bı kısıtlama yapmıyorum.Kısmette ne varsa,sızın tavsıyelerınız uzerıne bır motor alacagız artık.Chopper,ss veya commuter hıc fark etmez :) F/p bir motor arıyorum acıkcası.

ama o şekilde de olmazki..bir tarzın olması gerek.hangisi sana daha yakın geliyorsa ona göre seçimini yapmalısın..yoksa envai çeşit motor tavsiyesinde bulunur arkadaşlar yardım için...sonra kafan allak bullak olur.kriterlerini daraltırsan en azından tarz,fiyat aralığı ve ne amaçla kullanacağın gibi..bunlarda tam karar verirsen o zaman daha çabuk ve net ulaşırsın sonuca..yoksa yorulmaktan başka bir işe yaramaz seninkisi...:cat:

ama o şekilde de olmazki..bir tarzın olması gerek.hangisi sana daha yakın geliyorsa ona göre seçimini yapmalısın..yoksa envai çeşit motor tavsiyesinde bulunur arkadaşlar yardım için...sonra kafan allak bullak olur.kriterlerini daraltırsan en azından tarz,fiyat aralığı ve ne amaçla kullanacağın gibi..bunlarda tam karar verirsen o zaman daha çabuk ve net ulaşırsın sonuca..yoksa yorulmaktan başka bir işe yaramaz seninkisi...:cat:

Haklısınız ama dedıgım gıbı cok kararsızım suan da :) fıyat onceden soyledıgım gıbı 5.000 e kadar cıkabılır.Chopper alıcak olursam gruplara gırıp guzel etkınlıklere katılabılırım.Uzun yolculuk tecrubem artar.

Commuter ve SS tarzlarıda hosuma gıdıyor.Her tarza kendımı yakın hıssedıyorum acıkcası :cyclopsan

Sızın tavsıyesınız var mı bu konu ıcın ?Kafam cok karısık gercekten.

Forum kurallarına göre tamamı kalın (bold) ileti yazmak yasaktır.
Bu konuya dikkat edersen daha iyi olur.

Kullanım amacına göre değişen bir soru sormuşsun.
Kullanım maliyetleri / yakıt giderleri vs. vs. çok yönlü olarak düşünüp karar vermelisin.

Forumda bahsettiğin motosikletlerin kullanıcı görüşlerinin yoğunlukla yer aldığı konular var.
Biraz göz gezdirmen halinde kafanda çok şey şekillenecektir.

Yuklarda bir arkadaş bahsetmiş ama ilk motosikletinin bir scooter olmasını asla tavsiye etmiyorum.
Fren, debriyaj vs. alışkanlıklar nasıl başlarsa öyle gider, yada sonradan değiştirilmesi çok zor alışkanlıklardır.

Boyun uzunmuş hem bu yüzden, hem de cbr125'in aşırı yüksek yedek parça fiyatları açısından tavsiye etmiyorum.
ilk motorun olacağı için sağa sola yatmalarda bile ciddi masraflar açabilirsin başına.

Ybr125 veya Cbf150 tarzı bir motor aldığın takdirde ise motor koruma demiri ve (cbf150 için) ön grenaj koruma demirleri mevcut.
Bu demirlerle güzelce koruma kalkanı oluşturabiliyorsun.

Yedek parça bulunabilirliği ve fiyatlarıda seçiminde etkili olabilir.

Benim tavsiyem CBF150 olacaktır.
Az maliyet, az yakıt, çok keyif :)

arkadasım al bi temiz tvs apache sorunsuz bin.. apache den sasma :cat:

honda cbr 125 fazla kilon yok zaten iyi olur sana zaten bunların içinde en hızlısıda o ayrıca 6.vites ve su soğutma farkı var diğerlerinden :cat:

kalın yazıdan ceza aldım :) butun forumlarda boyle yazdıgım ıcın alıskanlık. :)

dun gece kendı kafama gore +/- verdım ve cbr125ın + ları fark acmıstı :)

cbr125 aklımın bır kosesınde fakat dedıgınız gıbı yedek parca fıyatları sorun olabılır.ılk vıteslı motorum olucak.

o yuzden cbf150-apache150-ybr125 ve bunlardan ayrı olarak hyosung gv250 kafamı kurcalıyor. chopper tarzı gercekten hosuma gıdıyor ve alıcak olursam uzun yollarda daha rahat olacagını dusunuyorum.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar