Barkın'ın dediği gibi iyice pişebilmek için bir motora ihtiyacım vardı. Gidip grenajları pahalı CBR yada HYO almak istemedim. 125 cc kategorisinden gittim Drift aldım. Sigorta acentesine 85 lira daha fazla vererek 7/24 yol yardım aldım. Çünkü uzun yolda kalacağım sanıyordum. İzmir çesmeden Kayseriye 1 hafta içinde git-gel yaptım. 980 Km yolu ilk seferde 18 saatte 2. seferde 11-12 saatte gittim. Gaz kolunu her zaman sonuna kadar çevirilmiş tutuyordum zaten. 3,8 litre/100 km yakıt tüketimim var uzun yolda

her zaman tapa gaz gittiğimden. Bu yolculuklarda arkamda 95 kg lık bir artçı ve topcase + softbag vardı 2 tane. üzeri odun yüklü eşşek gibiydi ama bozulmadı. 300 km ve üzeri sayısız yolculuğum var hiç yolda kalmadım. Az önce eymir gölüne gittim geldim dağdan. Artık niyeti bozdum kross gibi kullanıyorum. Kardeşimde yaklaşık 9 ay önce YBR ESD aldı. sağlamlığı konusunda forumda yüzlerce sayfa yazıları var. Ne malı olursa olsun Drift parasının hakkını fazlası ile veren bir motor.
Ön dişli orjinalde 15T dir ve YBR den daha ataktır, Ön dişliyi 16 T yaparsan çekiş gücü YBR ile aynı seviyeye gelir maksimum hızı 10-15 km daha fazla olur. YBR den çok yakar. ESD ile uzun yol tapa gaz yakıt değerim 3,2 litre, drift ile 3,8 litre. 5. vites 5 bin devirde gır gır gır gidersen merak etme o zaman ybr ile aynı yakıyor. ( karbüratör iğnesini en alt konuma getirirsen yakıtı gözle görülür biçimde düşer ama aynı şekilde gaz yemesi ve hızlanması da düşer )
Bu motoru CB 125 ace ile kıyaslamaya çalışan bir insanla muhatap bile olma.
Son olarak Asya swift 150, Drift ve Yuki'nin şu an ismini hatırlamadığım bir motoru da aynı motor bloğunu kullanıyor. Yani gidip swift de alabilirsin. Drift aldığın zaman satarken 1000 lira düşüğüne satacaksın aklında bulunsun. Bu firma benim babamın malı değil, satışlardan bana hissede vermiyorlar. Alırken bende senle aynı çıkmazdaydım ama pişman olmadım. Birisi 3200 lira öteki 4500. % 40 daha fazla ödeyerek aldığın motorun sana ekstradan getirisi ne olacak önce onu düşün.