125/150 cc arası alternatif listem buyrun varsa sizde ekleyin :)

Motosikleti alırım ve en az 2-3 yıl kullanırım diyorsan Drift al,

Bir yaz sezonu kullanırım, belki kışında garajda durur ama 1 sene sonra kesin satarım diyorsan YBR al.

Dayanıklılık, fiyat ve performans üçlüsünde hiçbir drifte yaklaşamaz ama satarken 750-1000 lira düşüğüne satmak zorunda kalırsın. 2. eline hiç bulaşma. Genelde apaçi çıkması olur.

ne drift miş arkadaş, dayanıklılık ve bir çok konuda hiç biri yanına yanaşamzmış :)

1- honda cb 125 ace (3199 tl)
2- yamaha crypton (3199 tl)
3- bajaj discover 150 (3090 tl)
4- ikinci el 5000 km yi geçmemiş apache, ybr yada cbf 150

bu motorlara sorunsuzca ve keyifle binersin. tipi güzel diye aldanıp çin malı alma. unutma, kanuni, mondial v.s markalar türk malıyız desede çinden ihraç edilen ucuz kalitesiz 3ç sınıf motorlardır. 2006 yılında çin malı asya 150 scooter, cub v.s motor alanlara bir bak bakalım şu an bir tane ayakta kalan, kullanılabilen motor varmı? hepsi hurdaya çıkmış yada dökülmüş perişan haldeler. unutma kalite her zaman pahalıdır. ben ucuz mal alacak kadar zengin değilim...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
wr 125 r / x ikisinide incele

alacağım motorla 10-15 bin arası gezicem. 125 st bajaj iyi gibi ama acayip tipsiz :) cbf'de baya tipsiz hemde önde gideni bayrak tutanı :)
350 - 400 km yolu kaldırabilecek bi motor stabil 80 gitsin yeter. zaten onun haricinde İgnead gibi yerlere 100 km gibi zaman zaman 5 - 10 km uzaklikta kampa gidicem. sehir ici caddelerde isim yok. bu yaz yogun binerim seneye kismet.

İyide hepsinin rahat gittigi hız 80 dir

6.000 devirde tam olarak 81-83 kmh arasi hızda gidiyor mh ön disli 16 ibre dogru gosteriyorsa

Forumdan Uzaklaştırıldı
yani cok kisa sure binicem, 1-2 sene en fazla. capon diyipte dunya kadar borca girmekte pek istemiyorum. ondan 2.el dedim ybr icin. ama cinli de haftada 200-300 km yol kaldirabilirmi supheli. bilmiyorum bazi abiler Kung fucular yapamaz diyor

ben gecen yaz 8-10 günde 850 km yol yaptım, hiç de sorun cıkartmadı

yani cok kisa sure binicem, 1-2 sene en fazla. capon diyipte dunya kadar borca girmekte pek istemiyorum. ondan 2.el dedim ybr icin. ama cinli de haftada 200-300 km yol kaldirabilirmi supheli. bilmiyorum bazi abiler Kung fucular yapamaz diyor

genç, sen çinli alıcan kararın belli. o yüzden burda kimseyi oyalayıpta kendini tatmin etme. bilinçlenmen için daha çok yolun var. şimdilik çinli al sen, en azından sonradan ne demek istediğimizi anlar ve 2. motorunda aynı hatayı yapmazsın. sana sıfır yamaha crypton al desem çirkin dersin ama 3. sınıf mondial e 3500 tl verip alırsın. o yüzden bir an önce mondial e hadi bakalım...

Forumdan Uzaklaştırıldı
genç, sen çinli alıcan kararın belli. o yüzden burda kimseyi oyalayıpta kendini tatmin etme. bilinçlenmen için daha çok yolun var. şimdilik çinli al sen, en azından sonradan ne demek istediğimizi anlar ve 2. motorunda aynı hatayı yapmazsın. sana sıfır yamaha crypton al desem çirkin dersin ama 3. sınıf mondial e 3500 tl verip alırsın. o yüzden bir an önce mondial e hadi bakalım...

Yok hocam mondial Cub'um vardi burnumdan getirtti, güvenemiyorum zaten, yoksa gidip mh simdi alirim, daha alternatif ogrenmek istiyorum. parcasi bulunmasi onemli degil parcaya ihtiyac hissettirmesin yeter. bende istiyorum Tvs Ybr ama fiyat ucuk. honda cb125e fiyat yukseltmis. cinli yoksa istemiyorum ama soygunculuk diz boyu.

Barkın'ın dediği gibi iyice pişebilmek için bir motora ihtiyacım vardı. Gidip grenajları pahalı CBR yada HYO almak istemedim. 125 cc kategorisinden gittim Drift aldım. Sigorta acentesine 85 lira daha fazla vererek 7/24 yol yardım aldım. Çünkü uzun yolda kalacağım sanıyordum. İzmir çesmeden Kayseriye 1 hafta içinde git-gel yaptım. 980 Km yolu ilk seferde 18 saatte 2. seferde 11-12 saatte gittim. Gaz kolunu her zaman sonuna kadar çevirilmiş tutuyordum zaten. 3,8 litre/100 km yakıt tüketimim var uzun yolda :D her zaman tapa gaz gittiğimden. Bu yolculuklarda arkamda 95 kg lık bir artçı ve topcase + softbag vardı 2 tane. üzeri odun yüklü eşşek gibiydi ama bozulmadı. 300 km ve üzeri sayısız yolculuğum var hiç yolda kalmadım. Az önce eymir gölüne gittim geldim dağdan. Artık niyeti bozdum kross gibi kullanıyorum. Kardeşimde yaklaşık 9 ay önce YBR ESD aldı. sağlamlığı konusunda forumda yüzlerce sayfa yazıları var. Ne malı olursa olsun Drift parasının hakkını fazlası ile veren bir motor.

Ön dişli orjinalde 15T dir ve YBR den daha ataktır, Ön dişliyi 16 T yaparsan çekiş gücü YBR ile aynı seviyeye gelir maksimum hızı 10-15 km daha fazla olur. YBR den çok yakar. ESD ile uzun yol tapa gaz yakıt değerim 3,2 litre, drift ile 3,8 litre. 5. vites 5 bin devirde gır gır gır gidersen merak etme o zaman ybr ile aynı yakıyor. ( karbüratör iğnesini en alt konuma getirirsen yakıtı gözle görülür biçimde düşer ama aynı şekilde gaz yemesi ve hızlanması da düşer )

Bu motoru CB 125 ace ile kıyaslamaya çalışan bir insanla muhatap bile olma.

Son olarak Asya swift 150, Drift ve Yuki'nin şu an ismini hatırlamadığım bir motoru da aynı motor bloğunu kullanıyor. Yani gidip swift de alabilirsin. Drift aldığın zaman satarken 1000 lira düşüğüne satacaksın aklında bulunsun. Bu firma benim babamın malı değil, satışlardan bana hissede vermiyorlar. Alırken bende senle aynı çıkmazdaydım ama pişman olmadım. Birisi 3200 lira öteki 4500. % 40 daha fazla ödeyerek aldığın motorun sana ekstradan getirisi ne olacak önce onu düşün.

Forumdan Uzaklaştırıldı
@yqavuzhyan Hocam ben size sordum. kendim yorum yaptığımda kötü algılanıyor, kendini tatmin etme diyorlar. ömürlük değil sadece tecrube ve isimi gorsun diye alicam. Rks İyi diyenler var onun hakkinda bilgisi olan yokmu?

RKS kullanmadım daha önce, hakkında atıp tutmak olmaz.

Al-sat yapacaksan 2. el CBF yada YBR almalısın. Fazla fiyat kaybın olmaz. YBR'nin birçok parçası yan sanayide Drift ile aynı fiyata bulunabilir. Bulunmayanı da uydurursun bir şekilde.

Forumdan Uzaklaştırıldı
@yqavuzhyan araştırıyorum hocam, ve @turkish39 hocam nerede onun fikirleri onemli :)

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bunlar 125 cc ve hepsinin üç aşağı beş yukarı gücü aynıdır. Yani gözle görülür bir fark yoktur.

YBR 7,3 kw , Drift 9,8 kw 3 beygirden fazla bir güç değeri var arada. Motorda üretilen bu güç değerini tekere aktarmakta önemli. Drift'in swiftten farkı şanzumanıdır. Bu yüzden 125 cc olan diğer motorlardan daha seri ama son hız olarak değil hızlanma olarak.

Titreşim kişiden kişiye göre değişir. TVS titreşimli derler mesela ama bana göre değil. Yani bana zararı yok o titreşimin. Genel olarak driftte titreşim yok denecek kadar az diyorlar. Ben anlamam titreşimden.

3-4 saat yol gittikten sonra motordan inince omuzların bacakların uyuşmuş mu ben ona bakarım. Ne YBR ne Drift nede TVS de bunları hissetmedim.

Yeni başlayan olarak sen hiç fark etmezsin zaten. Pedallar ve kuyrukta biraz titreme var üst devirlerde ama selede yok. Bunu söyleyebilirm.

Forumdan Uzaklaştırıldı
@yqavuzhyan evet hocam sagol bilgiler icin.

Sana kendimden örnek vereyim yz250 yi satıp şehir içi bir motor almayı düşünüyordum malum yz250 plakasız..Rks yi çok düşündüm ilk başlarda aklımada yattı ama servisi yüzünden vazgeçtim..Ybr cbf ye o kadar para vermek istemediğimden ve 2. Elini almak istemediğimden dolayı vazgeçtim...Mondial falan zaten hiç düşünmedim..Tvs apache hyper yeni kasa alacaktım ama ondanda vazgeçtim fiyatı yüzünden...Son zamanlarda cafe racerlere merak saldım..Bu sebeple ya cb125 ace yada bajaj boxer 150 alıp cafe racere dönüştüreceğim..cafe racer için en uygunu cb125 ace ama oda Çinli gibi kalitesiz bir motosiklet...İşte bu yüzden parasını hak eden ve aceye göre daha performanslı ve kaliteli bir motosıklet olan bajaj boxer 150 alacağım...Tabi önce gelsin görelim test edelim..Cb125 aceye göre kıyaslayım ona göre alacağım..Boxer 150'nin tipi kötü falan ama kesinlikle parasını hakediyor bence...Gelsin mutlaka yakından incele ve test et...Sana önerim boxer 150...Sırf şekli güzel diye rks yada drift alma..Tamam rks yine dıger Çinlilere göre çok çok kaliteli ama servisi kötü..Bunuda düşün...
Sana tırlardan bir örnek vereyim Scanıa nın tırları mercedes ın tırlarına göre daha iyi ve kalitelidir ama mercedes ın tırları daha çok tutulur Çünkü Mercedes'in servisi çok yaygındır..Çok konuştum söylediklerimi dikkate al..

---------- Mesajlar birleştirildi - 20:27 ---------- bir önceki mesaj zamanı 20:16 ----------

Bu arada yukarda saydığım tüm motorları detaylı inceledim ve kullandım boxer150 hariç

Forumdan Uzaklaştırıldı
@Babaakar Boxer 150 4 vites. 4 vites istemiyorum. fikirlerin icin tesekkur ederim

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar