10w40 Mineral Yağ Yardım!

abi

Ben Kocaeli'deki bildiğim tüm motorcuların yanında birkaç sanayi sitesi de gezmeme rağmen 10w40 vizkositesinde 4T mineral yağ bulamadım malesef. Bu yüzden Shell Advance 4T 15w50 mineral yağını kullanmak zorunda kaldım. Fiyatı 12 TL idi.

Bugun yine aramaya devam edecegim ise giderken,bulamazsam shellin 15w50sine mecbur kalacagiz demekki.Bu arada dun sordum litrelik kutu 32 TL idi :pr:

---------- Mesajlar birleştirildi - 01:51 ---------- bir önceki mesaj zamanı 01:41 ----------

2 full days of hard racing or 1,500 miles of street riding / driving.
After that use your favorite brand of oil."

Hocam,Motoman'in anlattiklarina yakin seyler soyleyen baska bir sitede sentetik yaga gecisin 2500 milden once yapilmamasi (hatta en iyisi 4000 mile kadar beklenmesi) seklinde bir yazi vardi. Puffff

verilen bilgi isiginda alistirma doneminin TAMAMEN bitmesi icin verilen deger 5000 mil,bu 8000km eder! ama bence bu kadar kastirmanin alemi yok sonucta yarislara katilmayacagiz,alt tarafi 130cc lik motoru olan bir cup bu.

F54

bence bu kadar kasma ya gerek yok bizde sıfır motor aldık fabrika ne koyduysa onunla kullanıyorum sadece 5000d/d geçmiyorum şuan 120km oldu motor
2 kişi de binmiyorum
500km den sonra 2 kişi binmeye başlarım gene zorlamam ağır ağır takılırım
evet gerçek rodaj süresi fazla uzun olabilir ama 8000km de 40 veya 50km/h ile giderek bitmez

Bugun yine aramaya devam edecegim ise giderken,bulamazsam shellin 15w50sine mecbur kalacagiz demekki.Bu arada dun sordum litrelik kutu 32 TL idi :pr:

Hocam,Motoman'in anlattiklarina yakin seyler soyleyen baska bir sitede sentetik yaga gecisin 2500 milden once yapilmamasi (hatta en iyisi 4000 mile kadar beklenmesi) seklinde bir yazi vardi. Puffff

verilen bilgi isiginda alistirma doneminin TAMAMEN bitmesi icin verilen deger 5000 mil,bu 8000km eder! ama bence bu kadar kastirmanin alemi yok sonucta yarislara katilmayacagiz,alt tarafi 130cc lik motoru olan bir cup bu.

32 TL'mi? Bu kadar da fark olmaz ki yahu... Alt tarafı 15w50 mineral bir yağ. Ester katkılı tam sentetik Motul 10w40 dahi 25 TL'ye satılıyor. Siz bulabildiğiniz tüm Shell istasyonlarına sorun. Muhakkak fiyat farkedecektir. Bulabilirseniz en fazla 15 TL verin, fazlasını haketmez.

Şahsen 1500 mil'den sonrasının gereksiz olduğunu düşünüyorum. Zira 3000 km de az bir mesafe değil. Ben şahsen 2000 km'nin yeterli olacağını düşünüp normal yağ kullanmaya başlamıştım. Siz en fazla 3000 km sonra normal yağa geçebilirsiniz. Herhangi bir zararı olmaz, merak etmeyin.

Sadece dikkat etmeniz gereken en önemli iki şey var;

1- motoru hararet yaptırmayın(sürekli yüksek devir veya şehir içinde ani hızlanıp trafikte bekleme)

2- Uzun süre sabit devirde gitmeyin.

Ayrıca motor tercihiniz için tebrik etmek istiyorum. Çok akıllıca bir tercih yapmışsınız. Benim de uzun vadede almayı düşündüğüm harika bir model. Yüksek kaliteli motor bloğu, tork, son hız, az yakıt tüketimi, arka disk fren, mükemmel aydınlatma, devir saati, kaliteli işçilik... Bunların hepsini bir arada bulabilmek çok zor. Özellikle arka frenin disk olması çok büyük bir avantaj ki o fiyat aralığındaki hemen hiçbir motorda yok.

Doğru bir rodajla çok keyifli sürüşler yapacaksınızdır eminim. Performans konusuna hiç girmiyorum bile :)

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar