Arkadaslar, burada rodaj hakkinda acilmis butun konulari okudum,tabiri caizse her kafadan bir ses cikmis,sonucta birsey elde edemedim , careyi yabanci forumlari arsinlamakta buldum.Su halde sadece yag mevzu hakkinda fikir vermek gerekirse;denilen su ki, rodaj suresince kati surette mineral yag kullanilmasi gerekmekte,eger motordaki yagin turu bilinmiyorsa sentetik ya da yari sentetik olma ihtimaline karsi,yaginin bosaltilip filtresinin de degistirilmesi yonunde.
Belki ilgilenen arkadaslar olabilir,yukarida bahsedilen mineral yaglardan Castrol actevo 10w40 olarak var ama daha bakmadim,digeri shell advance sx4 10w40 olarak ulkemizde yokmus artik getirmiyormus shell, sadece 15w50 var motora uyar mi zarari olur mu bilemedim o yuzden almadim.
---------- Mesajlar birleştirildi - 21:53 ---------- bir önceki mesaj zamanı 21:48 ----------
10w 40 mineral değil sentetiktir arkadaşlar. 20w 40 mineral dir. kafa karıştırmayın lütfen.
viskozitenin sentetik yada mineral(madeni) olmasiyla bir alakasi yok,mineral yag tamamen petrol turevi ,sentetik ise laboratuar ortaminda uretilmis daha kaliteli ve koruyucu olan yag.Eskiden sadece mineral vardi simdi ilerleyen teknoloji sentetik yaglari ortaya cikardi hepsi bu.