ve Allah insan akıl vermiş ki sırra vakıf olsun, sır olmaktan çıksın.
Herşeyin doğrusunu Allah bilir lafı ile arkasına yaslanmış olsa idi Ebu Abdullah Muhammed bin Musa el-Harezmi şimdi ona cebirin isim babası diyemezdik. Ben ne kasıyorum nasıl olsa doğrusunu Allah bilir diyerek yan gelip yatar göbeğini kaşırdı.
buna mütakip Harezmi 780 yıllarında yaşamış bir ilim insanıdır, mısırdaki büyük piramidin M.Ö 2500 li yıllarda yapıldığını ve eldeki veriler ışığında bu yapının inşası için ciddi bir matemetik bilgisi gerektiğini düşünürsek aradaki 3000 küsür yılda insanlık matemetiği unutmuş ve yeniden icat etmiş diyebiliriz. Dolayısı ile Harezmi isim babası olarak adlandırılabilir, katkılarını bilmiyorum zira o konulardan pek anlamam.
neyse gelelim 1000 ylın en soğuk kışı hikayesine.
devinim ve değişim kaçınılmazdır, doğaldır. bir kış diğerinden daha soğuk geçebilir aynı coğrafya için ama bu durum meyda maymunlarının eline düşünce magazinel bir haberden öteye geçmez.
Hayatta en hakiki mürşid ilimdir.
her konuya böyle derin sandığınız sığ açılımlar getirmekten vazgeçin, boyunuzu aşıyorsa girmeyin.