100 KM'de kaç litre benzin tüketiyorsunuz ?

100 KM'de kaç litre benzin tüketiyorsunuz ?

• 0-2

Oy: 133 13.2%
  • 3

Oy: 339 33.7%
  • 4

Oy: 244 24.2%
  • 5

Oy: 126 12.5%
  • 6

Oy: 73 7.2%
  • 7

Oy: 35 3.5%
  • 8

Oy: 17 1.7%
  • 9

Oy: 10 1.0%
  • 10

Oy: 3 0.3%
  • 10 litre ve üzeri

Oy: 27 2.7%

• Kullanılan toplam oy
    1,007
Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
TVS Apache RTR200, şehir içi artçılı ve otobanda tapa gaz kullanıldığı için 100km/3-3,5 litre arası geziyor.

Motosikleti
2022 Suzuki V Strom 650 (DL650)
Yalan yok Karoo 4'ler çok güzel gözüküyor, lakin asfalt sürüşlerinde biraz daha fazla yaktırıyor ve daha sesli.
Oldukça agresif. Karoo Street'ler asfalt için daha da uygun. Ben güvenip yatıramazdım bunlarla, psikolojik.

Motosikleti
Suzuki Vstrom DL650 XT, Yamaha X max 250
Şu saçma Karoo 4'ler olmayaydı daha çok eğlenirdi bence.
Ben o karoo 4'lerin görüntüsünü sevmiştim, ondan özendim de karoo street aldım. :)
En azından asfaltta daha az ses yapıyor ama karoo street bile asfaltta 100-130 arası ses yapıyor, kulak tıkacı ile duyulmaz oluyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Bir gün tüm dünya edvençır işinin yalan, dolan, kolpa olduğunu anlayacak.
Yaa niye öyle diyorsun? Ne güzel bizim köfte rotalarında macera yaşıyorum. Bu yaştan sonra yaşayacağım en büyük macera bu kadar işte, bırak biraz şeklimiz olsun, eve dönünce toprak yollardan sürdüm, orman içinden geçtim, kurtlar kovaladı falan diyorum. :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
Ben o karoo 4'lerin görüntüsünü sevmiştim, ondan özendim de karoo street aldım. :)
En azından asfaltta daha az ses yapıyor ama karoo street bile asfaltta 100-130 arası ses yapıyor, kulak tıkacı ile duyulmaz oluyor.

Yaa niye öyle diyorsun? Ne güzel bizim köfte rotalarında macera yaşıyorum. Bu yaştan sonra yaşayacağım en büyük macera bu kadar işte, bırak biraz şeklimiz olsun, eve dönünce toprak yollardan sürdüm, orman içinden geçtim, kurtlar kovaladı falan diyorum. :)
Abi senin o yollardan benim Road 4'lü skindirik Er6F'im de geçiyor zaten :)

Motosikleti
Sym Wolf Sb250Ni
2 lt, 3 lt bunlar tıraş. Motor ya gitmiyor ya da biz gaza basmaktan imtina ediyoruz. Bence orta hacim ve üstü motor kullanıp da 4 lt altı yaktıran kendini sorgulasın, "olm ben neden gaz açamıyorum?" diye kendine sorsun. Bunun açıklaması teknoloji değil gaz açmamak. Ee gaz açmadığımızda her motor zaten az yakıyor. Ben bile içinden geçilmiş, oksijen sensörü arızalı, 150 binlik Er6F ile 4 lt'yi görebiliyorum. Eski Nc.ciler ve Domi.ciler gibi az yaktırmakla övünmeyin beyler, sürün, zaten sürebildiğiniz ölçüde o motor yakacak.

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
yaa bu millet 125 cc 250 cc motor alıyor yine 2.5 , 3.0 hatta 3.5 lt yaktırıyor yuhhhh size.

ulen 750 cc lik nc 3.5 lt yakıyor.

yemin ediyorum motor kullanmasını bilmiyorsunuz.

apaci misiniz olm siz ? motorunuzu uygun devirde, olması gerektiği hızlarda kullanamıyor musunuz ?

motorcuların alayı trafik teroristi diyorlar ya, haklılar yaniii.

ısıklarda bekliyorum, yanıma bir motor geliyor. kontağı kapatmayı gectim, adam ara gaz veriyor. hatta debrijajı da bırakıyor motor gitmeye calışıyor falan..

arkadaslar, kucuk cc motorlarınız 2.2 lt den fazla yakıyorsa bi kendinizi gözden gecirin derim. motorunuzun hacmine uygun kullanın yaa.

ben mesela africa yı arada "sağlıklı mı" testine sokarım.

gectiğimiz cuma; kopru gecmeli, bol eminyet şeridi kullanmalı sakin bir sürüş yaptım istinye-topcular feribot 60 km

67 kmh ortalama hızda 3.1 lt / 100 km

sonuc : motor aşırı sağlıklı çıktı.

hatta paylaşayım da avrupa motor kullananlar hasta olsun

ne motorrr beeeeeee

Motosikleti
Abi senin o yollardan benim Road 4'lü skindirik Er6F'im de geçiyor zaten :)
Tabi ki geçiyorsun, ben de aynı şeyi söylüyorum. Bizim için o yollarda sürmek macera oluyor işte. Bırak o kadarcık şeklimiz olsun bu yaştan sonra. Gençken guns&roses grubunun solisti çok meşhurdu, biz de saçları onun gibi uzatırdık falan öyle şekil yapardık, bu yaştan sonra da tel jantlı dişli lastikli adv görünümlü motorlarla macera şekli yapıyoruz.

2 lt, 3 lt bunlar tıraş. Motor ya gitmiyor ya da biz gaza basmaktan imtina ediyoruz. Bence orta hacim ve üstü motor kullanıp da 4 lt altı yaktıran kendini sorgulasın, "olm ben neden gaz açamıyorum?" diye kendine sorsun. Bunun açıklaması teknoloji değil gaz açmamak. Ee gaz açmadığımızda her motor zaten az yakıyor. Ben bile içinden geçilmiş, oksijen sensörü arızalı, 150 binlik Er6F ile 4 lt'yi görebiliyorum. Eski Nc.ciler ve Domi.ciler gibi az yaktırmakla övünmeyin beyler, sürün, zaten sürebildiğiniz ölçüde o motor yakacak.
Bu lafa imzamı atarım.
Hatta ekleyeyim, Sürün, benzine acımayın, yaşlanınca bu kadar süremeyeceksiniz o zaman benzinden ettiğiniz tasarruflar kolesterol ilaçlarına gidecek, boşverin, şimdi sürün keyfini çıkarın yaşlanınca kolesterol ilaçlarını SGK karşılar bir şekilde.

Motosikleti
inanılmaz güzel gorunuyor.

büyük yeminler ettim ama seneye tekrar alırım belki
Seneye karoo streel al, hem karoo 4 gibi dişli lastik, bizimki gibi motorlara yakışıyor hem de karoo 4 kadar araziye yönelik değil asfaltta tutuşu da çok iyi.

Motosikleti
2014 Hero Thriller 150
yaa bu millet 125 cc 250 cc motor alıyor yine 2.5 , 3.0 hatta 3.5 lt yaktırıyor yuhhhh size.

ulen 750 cc lik nc 3.5 lt yakıyor.

yemin ediyorum motor kullanmasını bilmiyorsunuz.

apaci misiniz olm siz ? motorunuzu uygun devirde, olması gerektiği hızlarda kullanamıyor musunuz ?

motorcuların alayı trafik teroristi diyorlar ya, haklılar yaniii.

ısıklarda bekliyorum, yanıma bir motor geliyor. kontağı kapatmayı gectim, adam ara gaz veriyor. hatta debrijajı da bırakıyor motor gitmeye calışıyor falan..

arkadaslar, kucuk cc motorlarınız 2.2 lt den fazla yakıyorsa bi kendinizi gözden gecirin derim. motorunuzun hacmine uygun kullanın yaa.

ben mesela africa yı arada "sağlıklı mı" testine sokarım.

gectiğimiz cuma; kopru gecmeli, bol eminyet şeridi kullanmalı sakin bir sürüş yaptım istinye-topcular feribot 60 km

67 kmh ortalama hızda 3.1 lt / 100 km

sonuc : motor aşırı sağlıklı çıktı.

hatta paylaşayım da avrupa motor kullananlar hasta olsun

ne motorrr beeeeeee
Hacmine uygun kullanmadığım doğrudur, şehir dışında sakin kullanmadığım da doğrudur. 75 kilo ben, 80 kilo babam arada makine teslimatı derken şehir içinde baya zorluyoruz motoru, sollama hariç 5 bin devri gelmemeye çalışıyorum. Şehir dışına gelirsek burada 95km/s ile giderken hafriyat kamyonları tarafından sollandığım için tapa gaz yapıştırıyorum, mesafe kısa ama o mesafeyi gidene kadar haliyle 7-9 bin devir arası geziyor motor, bu durumlarda 6. vites cidden çok yakışırdı Apaçiye diye düşünmeden edemiyorum. Işıklarda kontak kapatma işini denerim sağol, motor çabuk marş alıyor zaten.

Motosikleti
Çükü Olanın Dükü Olur.

Havadan benzin üreten cihaz geliştirildi

Havadan benzin üreten cihaz geliştirildi

ABD'li bir şirket, havadaki karbondioksiti kullanarak fosil içermeyen benzin üreten bir cihaz geliştirdi. Cihazın 2025 sonbaharında piyasaya sunulması bekleniyor.

New York merkezli yakıt şirketi Aircela, doğrudan atmosferden karbondioksit yakalayarak benzin üreten yeni bir makine geliştirdiğini açıkladı. Şirket, bu cihazın yalnızca hava, su ve yenilenebilir enerjiyle çalıştığını ve çevreye zararlı hiçbir atık üretmediğini duyurdu.
Endüstriyel bir buzdolabı büyüklüğündeki cihaz, yıllardır var olan “doğrudan karbon yakalama” teknolojisini farklı bir şekilde kullanıyor. Mevcut teknolojiler genellikle karbonu yakalayıp depolamaya odaklanırken, Aircela’nın makinesi bu karbonu doğrudan yakıta dönüştürüyor.

Fosilsiz benzin, altyapı değişikliği gerektirmiyor​

Üretilen benzinin, klasik fosil yakıtların aksine kükürt, etanol ve ağır metaller içermediği belirtiliyor. Üstelik bu yakıtın, herhangi bir altyapı değişikliğine gerek kalmadan mevcut benzinli motorlarda kullanılabileceği vurgulanıyor.
Aircela CEO’su Eric Dahlgren, “Prototip değil, çalışan bir makine yaptık” diyerek cihazın aktif olarak çalıştığını belirtti. Popular Science dergisine konuşan şirket yetkilileri, cihazın günlük yaklaşık 37 litre karbondioksit yakalayarak 3,7 litre benzin üretebildiğini, deposunda ise 64 litreye kadar benzin depolayabildiğini aktardı.

Uygun fiyatlı ve taşınabilir çözüm​

Makinenin henüz piyasaya sürülmeden fiyatı açıklanmasa da şirket, "uygun fiyatlı ve ölçeklenebilir" olmasının öncelikleri arasında olduğunu belirtiyor. Kompakt boyutu sayesinde bu cihazın geniş çapta dağıtımının daha hızlı ve ekonomik olacağı öngörülüyor.
Aircela, karbon nötr yakıtları yaygınlaştırmanın en hızlı yolunun bu tür taşınabilir sistemler olduğuna inanıyor. Şirket, cihazın ilk dağıtımına 2025 sonbaharında başlamayı planlıyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar