100 cc İLE UZUN YOL

Cub tarzı motorlarla uzun yola çıkarsanız yanınızda mini pompa , yedek ön ve arka iç lastik bulundurun ve tekeri sökmek için araç gereç + yedek buji..

Cub motorların yakıt depoları 3-4 litredir . Gitse gitse 130 km hiç durmadan gidebilir. Benzin molası zorunlu olacak verildiği için motor dinleniyor. Depo 5 litre olsaydı motor yanardı. Çünkü soğutma yok. Ben bu yaz uzun yol gidicem 600 km yol yapıcam 2 kişi. Az yaktığı için 100cc her zaman iyidir ama bir yere kadar.

Bu motorlar için 90 km/h iyidir düşünce ölünmez.

Cub tarzı motorlarla uzun yola çıkarsanız yanınızda mini pompa , yedek ön ve arka iç lastik bulundurun ve tekeri sökmek için araç gereç + yedek buji..

Cub motorların yakıt depoları 3-4 litredir . Gitse gitse 130 km hiç durmadan gidebilir. Benzin molası zorunlu olacak verildiği için motor dinleniyor. Depo 5 litre olsaydı motor yanardı. Çünkü soğutma yok. Ben bu yaz uzun yol gidicem 600 km yol yapıcam 2 kişi. Az yaktığı için 100cc her zaman iyidir ama bir yere kadar.

Bu motorlar için 90 km/h iyidir düşünce ölünmez.

bu arkadas hayatinda 90 km hiza bile cikmamis galiba =)

sen yinede nolur nolmaz die gideceğin güzergahta 2-3 servis ismi yaz telefonuna :)

3 Günde 1000 km yol yaptım cupla ilk yorucu geldi sonraki gün biraz alıştım ondan sonra tamamen alıştım.Hiç sorun çıkarmadı sadece sıkıcı.:wiinkk:

bu arkadas hayatinda 90 km hiza bile cikmamis galiba =)

Merak etmeyin her türlü motor kullandım ama en fazla 160 km/h ye kadar çıktım , şuan cbr 600 F motor olsada 90 km/h yi geçmem . Kaza yaptığım için acısını çok çektim :salut: vücüdumda ömür boyu silinmeyecek izler mevcut yaşayan bilir. Motor ne olursa olsun 90-100 ü geçmeyin ! Her düşen kurtulacak diye birşey yok malesef ama ben kurtuldum :pale:

Ben 150 cc tvs ile hiç durmadan 1.400 km yol gittim geçen yaz.

Sık sık uzun yola cıkan biri olarak tavsiyem
1- Kulağında hafifseste çalan bir müzik olasun
2- Bakımlarını yap (yag hava gibi)
3- Motoru zorlama yoldan keyif almaya bak
4- 50-60 km de bir Mola ver 10 dk yeterli
5- Molaları benzincide ver ve hava nın orada hava tutu motoruna
6- Hayırlı yolculuklar

100lük cup'ı bilmem ama ben 150lik çan çin çon bir cross la kontak kapamadan (yani konaklamadan) 1000 km'den fazla yol yaptım. Ama kan dolaşımım durmak üzereydi. Motor pek sorun çıkarmadı da cross lastikleri ömrümü yedi... Eğer motorunun sınırlarına çıkmazsan cup'da gider ama şehirler arası yolda 60-70 çok düşük ve kesinlikle tehlikeli süratler.

Ha bir de yine çan çin çon 125lik bir scooterla 600 km yaptım. O çok rahattı ama. Biraz da karbüratörü sağı soluyla oynanmıştı gayet de 100-120yle tık demeden gittim bütün yolu.

100'lük motor da uzun yol gider ama dikkat etmek gerek. Sürekli tam gaz yapmadan, 80-90km/h de 50 km'de bir mola vermek yeterli ama buji meselesi ciddi, malzemeler ihmal edilmemeli.

http://www.enduroclub.org/forum/showthread.php?t=1889&page=1

Başlangıç Tarihi : 15 Haziran 2007
Motor Çetelesi : 125cc / Yağ soğutmalı / Daelim History Marka Scooter
Yol Uzunluğu : 4550 km (takribi)
Şehirsel Rota : İstanbul~İzmit~Yalova~Bursa~Balıkesir~Manisa~İzmir ~Aydın~
Muğla~Antalya~Mersin~Adana~Osmaniye~İskenderun~Gaz iantep~Kahramanmaraş~Sivas~Tokat~
Samsun~Sinop~Kastamonu~Bartın~Zonguldak~Düzce~Adap azarı~İzmit~İstanbul
Bölgesel Rota : Marmara~Ege~Akdeniz~Güney Doğu~Orta Anadolu~Batı Karadeniz~Marmara

Kafaya koyduktan sonra her türlü gezi yapılır.

2006 nın kasım ve aralık ayında 2 defa 410 km lik uzun yol yapmıştım .. sıkıntı olmuyor fakat tek sorun 2.5 saatlik yol 5 saat oluyor.. birde yanında iç lastik almayı unutma ...

bizim bir arkadaş bisikletle türkiye turu yaptı, kimisi yürüyerek dünya turu yapmaya çalışıyor, bunlarla kıyaslarsan 100cc'lik motorsiklet fazlasıyla hızlı ve de konforlu :p

geçen yaz kayseriden kapuzbaşı şeşalerine gidip geldik. toplam yol 300 km kadardı. bunun 100 km si çok kötü yoldu.
arkadaşta cup vardı. gitti geldi. kayseriye geldiği anda motorun egzozundan beyaz beyaz dumanlar çıkmaya başladı :) yolculuk esnasında bir yerde motoru aşırı zorladı. o yüzden böyle oldu. bişey yanmıştı ama şimdi hatırlamıyorum ne olduğunu

kardeşim bende bisan lifan var daha yeni 22 mayısta bulunduğum yer olan erzincan'ın tercan ilçesinden trabzona gidiş dönüş toplam 670 km yol yaptım iki tane meşhur dağ var burdan oraya kadar birincisi kop dağı ikincisi malum zigana ve motorum bana mekanik olarak kesinlikle hiç bir zorluk çıkarmadı sadece iklimden kaynaklanan sıkıntı yaşadım onun haricinde motorla ilgili sıkıntım olmadı ve bu yıl içinde aynı motorla çanakkaleye gidiş dönüş 2750 km yol düşünüyorum.gidilir kardeşim yeterki iste ve yanına yedek buji pompa iç lastik al.

Motor kullananlar yani bizler için bu durum normal ama otomobil kullananlar bize ezik muamelesi yapar, uzun yol yaptığımız için

bende crypton R var güzel oluyo bi sorun yok. sadece insanın canı sıkılıyo bazaen daha hızlı gitmek isteyince en fazla hız 110 oda baya bi titreşim demek zaten

bende de 2004 crypton T105 VAR valla çok memnunum hiç tamirci görmedi..eskiler bineceği motoru iyi bilir..crypton 250 lik olsaydı hiç valla başka motor istemezdim..ömür boyu onu sürerdim..crypton R DE DİSK VAR BENDE O DA YOK:))KAMPANA KAYNIYOR MOTOR

---------- Mesaj ekleme zamanı: 19:47 ---------- İlk mesajı ekleme zamanı 19:44 ----------

sen yinede nolur nolmaz die gideceğin güzergahta 2-3 servis ismi yaz telefonuna :)

bmw r26 ile uzun yol öle keyifli ki sadece bin ve git yani 1957 model ama 0 motorları kalite bakımnıdan geçer..ve sağlamlık..bide yanında sepeti varsa deyme keyfime

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar