100 cc den Geçiş ?

6.000 km dir cub kullanıyorum ama bana yetmediğini hissettim. Ne konfor, ne hızlanma, ne de görüntü... Hiç biri yok.
Bu yüzden motosikletimi satabilirsem satıp başka bir motosiklet almak istiyorum. Belli bir bütçe olmasa da bütçeye maksimum 2. el az km yapmamış cbr 250 parası diyebiliriz.
Model fiyat araştırmaları derken kafamda 2 soru oluştu.

1) 100 cc ile 150 cc arasındaki fark bana 1 ay sonra 'Bunun için mi motosikleti değiştirdim! off puff! ' dedirtir mi ? :)
2) 250 cc benim için fazla mıdır?

150 cc olan tvs apache, 250 cc ise cbr 250 veya gtr 250

Gelecek cevaplara göre ben de ne istediğime karar verebilirim

bence hyosung alma,gerçekten kalıplı ve ağır bir motor,daha acemiliğini atmamış biri zorlanır bu motorda.ama cbr250 daha hafif gidon yüksek kullanımı kolay bir motor,bu yüzden cbr250 daha mantıklı.ne amaçla kullanacağın da önemli motor seçiminde.sadece zevk mi?ulaşım aracı olarak mı?iş için mi?

Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Ninja 250 tavsiye ederim.

Cevaplar için teşekkürler. Ninjayı parça fiyatlarından ötürü en başta eledim.
bence hyosung alma,gerçekten kalıplı ve ağır bir motor,daha acemiliğini atmamış biri zorlanır bu motorda.ama cbr250 daha hafif gidon yüksek kullanımı kolay bir motor,bu yüzden cbr250 daha mantıklı.ne amaçla kullanacağın da önemli motor seçiminde.sadece zevk mi?ulaşım aracı olarak mı?iş için mi?
Daha çok ulaşım aracı olarak kullanıyorum. Ara ara uzun mesafeli geziler de yapma niyetindeyim.
Peki apache hakkında düşünceleriniz neler? Bana yeter mi yoksa kısa sürede ondan da sıkılır mıyım? Esas takıldığım nokta bu

alakası yok ama..ben crypton kullanıyordum(27.500km)..cbf 150 ye geçtim ilk 1-2 ay ağırlık açısından çok zorlandım özellikle 18-19 yaşında isen.. olduğu yerde düştü mü..kaldırmada zorlandım açıkcası biraz..ama hız olarak tatmin ediyor..250 liği aramıyorum.. belki 1.5-2 yıl sonra..bu 250 liği kullanamayacağım anlamına gelmiyor..cbf yi temmuzdan beri kullanırım..ninja yada bindim sürüşte sıkıntı olmadı.hatta hergün sürüyormuşum gibi hissettim kendimi..

apache alıcağına yamaha ybr al belki 5-10 km hızı azdır ama kafan çok rahat olur herkesin bildiği ve güvendiği bir marka yinede aklına hangisi yatıyorsa onu al

ybr 125 alıp 10000 km kullanıp rahatça 250 cc.ye geçebilirsin. ybr sana of puf dedirtmez :) hyo ağır gelir

alakası yok ama..ben crypton kullanıyordum(27.500km)..cbf 150 ye geçtim ilk 1-2 ay ağırlık açısından çok zorlandım özellikle 18-19 yaşında isen.. olduğu yerde düştü mü..kaldırmada zorlandım açıkcası biraz..ama hız olarak tatmin ediyor..250 liği aramıyorum.. belki 1.5-2 yıl sonra..bu 250 liği kullanamayacağım anlamına gelmiyor..cbf yi temmuzdan beri kullanırım..ninja yada bindim sürüşte sıkıntı olmadı.hatta hergün sürüyormuşum gibi hissettim kendimi..

Aksine doğrudan soruyla alakalı olmuş :)
apache alıcağına yamaha ybr al belki 5-10 km hızı azdır ama kafan çok rahat olur herkesin bildiği ve güvendiği bir marka yinede aklına hangisi yatıyorsa onu al

Son hızdan daha önemlisi ivmelenme benim için ve uzun yolda 90-100 sabit ve rahat gitmesi. 250 cc düşünmemin bir nedeni de bu zaten. Şimdiki motosikletimde akan trafikte önümde araç durduğunda gazı açıp sollayamıyorum. Mecbur arkasında hareket etmesini bekliyorum, can sıkan bi durum.

Son düzenleme:
herşeyi yazmışım sonucunu yazmamışım fikrimin..Ybr Cbf Apache,hiç değilse debriyaj olayına alışırsın..her ne kadar sürmeyi bilsen bile.

Söylediğinize göre ivmelenmesi, dengesi vs cub dan sonra farklı gelecek. O zaman daha rahat kullanma adına ybr, cbf, apache üçlüsüne yönelmeli...

YBR-CBF-Apache 90-100'le akan trafiğe rahatlıkla uyum sağlayabilen aletler. 100'lük motorundan 250'ye geçebilirsin ancak yine de kendini dürüstçe bir değerlendir, sürüş kurallarını ne kadar iyi uyguladığını düşün. Eğer şüphen varsa 125-150cc bir motorla da mutlu olabileceğini unutma. Ek olarak, söylediğin CBR250 ve GT250R bir kez yana yatırdığında minimum 800-900 lira masraf çıkartacak aletler. CBF'im en az 10 kere yana düştü, toplam masrafı 150 lira :)

Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. 125-150 cc arası bi motosiklete yöneliyorum :)

Yıllar sonra gelen Edit, beyler bayanlar 100cc den sonra sıfır cbf 150 aldım. İlk 1 ay herşey güzelken daha sonraları sıkmaya başladı. Fakat Cub dan sonra hyosung dedikleri gibi ağır, ve hantal gelirdi. Okuyan olursa eğer not düşelim. Ya hafif 250 CC ye yönelin ya da 2. El satarken değer kaybı olmayan ybr veya cbf é yönelin. Sıkıldığınızda kolayca satıp zarar etmezsiniz.

Motosikleti
Rsv4+D250
hocam önce iyi bir eğitim alıp (honda güvenli sürüş eğitimleri gibi.)hyo gibi ağır makine daha iyi olmaz mı tabi çayır çimende antrenmanlar yaparak mesela cbf 150 yerine 1 ay hyo ile antrenman yapmanın zararı olur mu?

hocam önce iyi bir eğitim alıp (honda güvenli sürüş eğitimleri gibi.)hyo gibi ağır makine daha iyi olmaz mı tabi çayır çimende antrenmanlar yaparak mesela cbf 150 yerine 1 ay hyo ile antrenman yapmanın zararı olur mu?

Biraz da tecrübeye bağlı bu. Kapalı alan eğitimleri yol şartlarından farklı. Hyosung dediğiniz mptosiklet lastikleri geniş, döndürmesi göreceli olarak ağır ve yüksek hızlara çıkabilen bir motosiklet. Düşük hıxlarda problem olmaz ama 150-160 giden tecrübesiz birisi aslında kör kurşun gibi gidiyordur. Ne viraj, ne manevra ne de fren yapabilir. Bunları öğrenmek için de Cub gerçekten yeyersiz kalıyor. Çünkü orjinal haliyle de ne freni var ne virajı.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar