10 sene sonra CB500 Hornet'le başlıyoruz...Herkese merhaba

Merhaba arkadaşlar.

2009 yılında cbf150 ile başladığım motor serüvenine evlilik ardından bugüne kadar ara vermiştim. 10 yıl ara verdikten sonra tekrar cb500 hornet le tekrar yollara dönmek heyecan verici. Daha motoru teslim almadım. Pek çok eksiğim var. Benim gibi özgür ruhlu aynı ortak paydada buluştuğumuz aklı hür vicdanı hür arkadaşlarla birlikte sürmek için can atıyorum. İstanbul pendikte oturuyorum. Bostancıda mimarlık firmasında tekniker olarak çalışıyorum. Çok ara verdim ve uzun süre sonra yeniden başlarken fark ettim ki Eksiklerimin farkında bile değilim. CB500FA aksesuar bulmakta zorlanıyorum. Nispeden rüzgarı daha çok kesen bir siperlik almak istiyorum. Topcase demiri ve yakışan bir topcase almam lazım. Tecrübesi olan paylaşırsa sevinirim.

Motosikleti
2022-SYM Jet 14 200 + 2011-KLX250 + 2015-KTM Duke 200(arızalı yatış)
İlk kendine ait motosikleti CBF150 olan ve onunla çok hatırası olan bir motorcu olarak hayırlısı olsun diyorum.

Motosikleti
Honda CB750 Hornet / Kanuni Seha 150
O motora topcase olmaz. Yakışanı hiç olmaz...

Rüzgarı kesen siperlik vs, Hornet'in ruhuna ters...

Seven, ihtiyaç duyan olabilir tabii, bir şey diyemem ama ben yakıştıramıyorum.

Neyse, yeniden motosiklete başlamanız güzel. Kazasız belasız keyifle sürün.

Motosikleti
Husqvarna Svartpilen 250
Hayırlı olsun, kazasız, belasız, güle güle kullanın

O motora topcase olmaz. Yakışanı hiç olmaz...

Rüzgarı kesen siperlik vs, Hornet'in ruhuna ters...

Seven, ihtiyaç duyan olabilir tabii, bir şey diyemem ama ben yakıştıramıyorum.

Neyse, yeniden motosiklete başlamanız güzel. Kazasız belasız keyifle sürün.
-Rüzgarı tamamen kesmesini beklemiyorum. 2 saat sürüşle gidebildiğim yazlığım var. pişman etmez umarım. Aslında rüzgarı hissetmeyi bende seviyorum. yazın güzel oluyor.
-Topcase yazlığa kafa dinlemeye giderken alışverişi koymam lazım.

Motosikleti
-Rüzgarı tamamen kesmesini beklemiyorum. 2 saat sürüşle gidebildiğim yazlığım var. pişman etmez umarım. Aslında rüzgarı hissetmeyi bende seviyorum. yazın güzel oluyor.
-Topcase yazlığa kafa dinlemeye giderken alışverişi koymam lazım.
Güzel motor hocam. Güle güle kullanın. Benim beklentilerim farklı olduğu için kişisel tercihlerimi yazmıştım sadece.

Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Tamamen şahsi bir görüş tabi ama topcase bu tarz bi motorda estetiği direkt öldürür ya. Onun yerine aşağıdaki gibi çözümler arayabilirsiniz belki. Ama işlevsellik >> estetik diyorsanız topcase mantıklı.

Aşağıdaki ürünü Hepco&Becker diye bir marka yapmış, bence şık duruyor valla. Suzuki SV650 için de vardı bi tane çantalar da çıkarıp takılabiliyor zaten, çantasız hali de öyle çok sırıtmıyor.

m_RoysterSpeedGrau_01_shop.jpg

Motosikleti
HONDA HORNET 750, HONDA PCX 125, YAMAHA X MAX 250 Tech Max
Hayırlı olsun benimde ilk motosikletim 2010 veya 2011 model bordo renkli CBF 150 idi. Hornet güzel bir karar olmus su an bende hornet 750 ye biniyorum :)

Bu o zamanlar bayiden çıkarırkenki resmi

Bu da Hornet 750

Güzel motor hocam. Güle güle kullanın. Benim beklentilerim farklı olduğu için kişisel tercihlerimi yazmıştım sadece.
tabiki fikrini yaz. Topcase bende yakıştırmıyorum ama hanım bindiğinde sırtını yaslıyor, kendini güvende hissediyor.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:

Öncelikle hayırlı olsun, kazasız belasız kullanmanız dileğiyle.
Tamamen şahsi bir görüş tabi ama topcase bu tarz bi motorda estetiği direkt öldürür ya. Onun yerine aşağıdaki gibi çözümler arayabilirsiniz belki. Ama işlevsellik >> estetik diyorsanız topcase mantıklı.

Aşağıdaki ürünü Hepco&Becker diye bir marka yapmış, bence şık duruyor valla. Suzuki SV650 için de vardı bi tane çantalar da çıkarıp takılabiliyor zaten, çantasız hali de öyle çok sırıtmıyor.

m_RoysterSpeedGrau_01_shop.jpg
çok güzel hem , şık görünüyor.

Hayırlı olsun benimde ilk motosikletim 2010 veya 2011 model bordo renkli CBF 150 idi. Hornet güzel bir karar olmus su an bende hornet 750 ye biniyorum :)

Bu da Hornet 750

benzer durumlardayız. siperliğin güzelmiş. uzun yolda işe yarıyormu?

Son düzenleme:
Motosikleti
MV Agusta Brutale 800, Ducati 797
hayırlı olsun, kazasız belasız kullan
özgür ruhlu? 10 sene ara?
bu denklemde bir şeyler eksik gibi :)

Motosikleti
Honda CB750 Hornet - Triumph Bonneville Bobber

Bu da Hornet 750

Hocam selamlar. Hornet 750 hakkında bilgi alabilir miyim? Motordan memnun musunuz? Tecrübe ettiğiniz artıları ve eksilerini benimle paylaşır mısınız benim de aklımda 2 motor var ya mt-25 alacağım yada hornet 750.

Motosikleti
Hocam selamlar. Hornet 750 hakkında bilgi alabilir miyim? Motordan memnun musunuz? Tecrübe ettiğiniz artıları ve eksilerini benimle paylaşır mısınız benim de aklımda 2 motor var ya mt-25 alacağım yada hornet 750.
MT25 ile CB750 Hornet'i aynı cümle içinde kullananı Allah çarpar yahu :)

Şaka bir yana, 750 Hornet alacak durumunuz varsa neden MT25 ile karşılaştırıyorsunuz anlamadım. Şu anda sıfır olarak CB750 Hornet cazibesini yitirmiş olsa da, orta sınıf naked kategorisinde Türkiye'de rakibi yok. Bu çok tartışmalı bir iddia tabii ama CB750 kalite, performans, sorunsuzluk, servis hizmeti bağlamında bu durumda. İkinci el olarak da çok uygun bulabilirsiniz.

Artısı, eksisi deyince pek anlaşılmıyor. Özellikle merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlayalım...şurada da epeyce konuşuldu,

CB500F 2024-2025 AKSESUAR PEK BULUNMUYOR. MOTORLAR YENİ O YÜZDENMİ ACABA... YAN CANTA DEMİRİ, TOPCASE DEMİRİ, ORTA SAHPA VS ORTAK PARÇAKULLANDIĞI MODEL VARMI ?

Motosikleti
MT25 ile CB750 Hornet'i aynı cümle içinde kullananı Allah çarpar yahu :)

Şaka bir yana, 750 Hornet alacak durumunuz varsa neden MT25 ile karşılaştırıyorsunuz anlamadım. Şu anda sıfır olarak CB750 Hornet cazibesini yitirmiş olsa da, orta sınıf naked kategorisinde Türkiye'de rakibi yok. Bu çok tartışmalı bir iddia tabii ama CB750 kalite, performans, sorunsuzluk, servis hizmeti bağlamında bu durumda. İkinci el olarak da çok uygun bulabilirsiniz.

Artısı, eksisi deyince pek anlaşılmıyor. Özellikle merak ettiğiniz bir şey varsa yanıtlayalım...şurada da epeyce konuşuldu,

Asla ikisini karşılaştırmıyorum sadece şu anda kafamdaki motorları yazdım. Tabii ki MT25 hornetin yanından bile geçemez ama yedek parça fiyatlari, servis bakim fiyatlari vs kafamı kurcalıyor. Özellikle de ikinci el piyasası. Hornet 750nin 2025 makyajli kasasının kafa tasarımını eski tasarıma oranla daha çok sevdim motora az da olsa agresif bir görünüm katmış. Kawasakinin Z serisindeki kafasina da benzettim biraz. Sanırım 2025 renklerine mat siyah da eklenmiş ama kesinlikle o rengi tercih etmezdim kullandığım mat siyah kasktan dolayı en ufak şeyde çiziliyor ve çok fazla belli ediyor. Sanırım en güzel kasa beyaz olan çünkü şaside kırmızı renkli olduğu için hoş bir hava katmis motora. Tabii aksesuar eksiği de var bana göre motorun.

Asla ikisini karşılaştırmıyorum sadece şu anda kafamdaki motorları yazdım. Tabii ki MT25 hornetin yanından bile geçemez ama yedek parça fiyatlari, servis bakim fiyatlari vs kafamı kurcalıyor. Özellikle de ikinci el piyasası. Hornet 750nin 2025 makyajli kasasının kafa tasarımını eski tasarıma oranla daha çok sevdim motora az da olsa agresif bir görünüm katmış. Kawasakinin Z serisindeki kafasina da benzettim biraz. Sanırım 2025 renklerine mat siyah da eklenmiş ama kesinlikle o rengi tercih etmezdim kullandığım mat siyah kasktan dolayı en ufak şeyde çiziliyor ve çok fazla belli ediyor. Sanırım en güzel kasa beyaz olan çünkü şaside kırmızı renkli olduğu için hoş bir hava katmis motora. Tabii aksesuar eksiği de var bana göre motorun.
Bunlara ek olarak sahibinden de MT25 kategorisine girip tüm Türkiye seçip yetkili bayiden sifir seçeneğini seçtiğim de sadece bursada bir bayide 2025 modeller için ön sipariş ilani var ve 390bin küsur gibi bir fiyat yazmışlar sanirim 450 falan olmayacak ben olur diyordum ama

Motosikleti

Bunlara ek olarak sahibinden de MT25 kategorisine girip tüm Türkiye seçip yetkili bayiden sifir seçeneğini seçtiğim de sadece bursada bir bayide 2025 modeller için ön sipariş ilani var ve 390bin küsur gibi bir fiyat yazmışlar sanirim 450 falan olmayacak ben olur diyordum ama
MT25'e 400 bin TL vereceğinize biraz daha ekleyip ikinci el 750 veya 500 Hornet alın.

Hornet'leri yakından görüp incelediniz mi bilmiyorum ama pek fotojenik cihaz değiller. Yakından çok daha fazla seveceksiniz. Kafa tasarımı bence eskisinde de, yenisinde de olmamış. Net. Kişisel olarak 2025 beğeniyorsanız o biraz daha pahalıya gelecektir.

Aksesuar eksiği olarak neyi kastediyorsunuz? Bir sürü seçenek var...

Motosikleti
MT25'e 400 bin TL vereceğinize biraz daha ekleyip ikinci el 750 veya 500 Hornet alın.

Hornet'leri yakından görüp incelediniz mi bilmiyorum ama pek fotojenik cihaz değiller. Yakından çok daha fazla seveceksiniz. Kafa tasarımı bence eskisinde de, yenisinde de olmamış. Net. Kişisel olarak 2025 beğeniyorsanız o biraz daha pahalıya gelecektir.

Aksesuar eksiği olarak neyi kastediyorsunuz? Bir sürü seçenek var...
Bayi aksesuarlarından bahsetmiyorum bayi dışı orada burada satılan zımbırtılardan bahsediyorum. Malum bayi aksesuarları aşırı pahalı oluyor şahsen ben onlara o paraları vermem. Para vereceğim tek aksesuar quick shifter olur o da işlevsel bir şey olduğu için.

Hornet 500 veya 750 ikisini de yakından görmedim bugün arkadaşımla honda ataşehir bayisine gideceğiz eğer ellerinde varsa bakacağım kısmetse. Sonra da yamaha bayilerini gezeceğim büyük ihtimalle sıfır almayı düşünüyorum. Hornet 750 de ki 400bin tl vade farksız 12 taksit kampanyası bu ay sonuna kadar devam ediyormuş o kampyadan motor alabilmem için benim kendi motorumun ay sonuna kadar satılması lazım ki o da çok zor 250sr piyasası malum hem çok fazla motor var hemde satılmıyor. O yüzden MT-25 ve ikisi arasındayım şu anda.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar