10 Liralık benzinle 60 km sizce normalmi?

yuh bune yaa??? bu kadar yakarmı hiç skutır....=??? benim 301 mz den fazla yakıyo :)

yakar arkadasım.o mz bu rs.rs lerın en pis huyu benzını ıcmeleri zaten11kurustan az yakıor dıen arkadaslara ınanmayın rodajını ıyı yapsanda karburatore ayar ceksende rsler ne yasıkki benzin dusmanı:rendeer:

Şimdi bende bir kaç arkadaşımda var aynı 151 Rs Scooterdan Ve hemen hemen aynı değerler çıkıyor.Hani bu arkadaşa desek senin scooterda problem var .ozaman benim ve diğer arkadaşların scooterlarında'da problem olabilir Ama bir Ybr,Tvs,Honda cbf 150 deseydi ben derdim çok aşırı bir tüketim diye ..Otomatik olması bana göre benzin sarfiyatını arttırabilir..:cat:

Şimdi bende bir kaç arkadaşımda var aynı 151 Rs Scooterdan Ve hemen hemen aynı değerler çıkıyor.Hani bu arkadaşa desek senin scooterda problem var .ozaman benim ve diğer arkadaşların scooterlarında'da problem olabilir Ama bir Ybr,Tvs,Honda cbf 150 deseydi ben derdim çok aşırı bir tüketim diye ..Otomatik olması bana göre benzin sarfiyatını arttırabilir..:cat:

sızın rs km de kac kurus yakıor tam olarak yazabılırmısınıs?:)

otomatik olması sarfiyatı kesinlikle arttırır....

vitesli motorlarda kalkış anında yeteri kadar minimum gaz vermeniz yeterli olurken otomatik motorlarda kalkışlarda yük tamamiyle benzine biner ne kadar çok benzin o kadar kalkış diyebiliriz tabi birde giderken yavaşlayıp hızlanmak vs vs buda tüketimi ciddi bir şekilde arttırır :cat:

3litre benzinle 75 km gidiyor.Yani 10 tl lik benzinle 70 km diyelim.:cat:

tesekkurler:p km 14 krs zaten normal benımkıde 13 krs yakıo ama bıras gıdıklarsam 15krsa kadar cıkıo neyse arkadasımısınkıde rodajı bıttıkten sonra saten 2-3 krs daha az yakar hersey normale doner dıyelimm:cat:

İşte Malesef Bizlere benzin hesabı yaptırıyorlar ...İnşallah ilerde bir gün bu benzin hesaplamalarını yapmaz doya doya gezeriz..Belki bir gün.:cat::rendeer:

Bende 150t1 Var Dün Sabah 10 Liralık Benzın Koydum (Benzın Ve Km Göstergem Çalışmıyor)
Tahmınen 40-50 Km Gezdım Ve 1 Saat Once Işıklarda Motorum Stop Etti Aniden Motor 1 Beygire Düştü :) Bende Bu Kadar Yakmaması Gerekıyor Dedım Birde Hava Filtresini Değiştirip Deniyicem

Bu demektir ki aslında küçük cc scooterlar tasarruflu değiller, uzun vadede yüksek cc motor veya commuter tarzı çok ama çok daha karlı :)

Motosikleti
Hornet
Ben sukıtırımı öpüp başıma koysam iyi olcak:p
10 Tl 'lik benzin alıyorum 9o-1oo km gidiyo:cherry:
Basa bildiğim yere kadarda basarım hani:p
Asya 150T19A
2500 km'de:)

:cat::cat::cat:Sayılır.:rendeer:Şehir içinde tasarruflu

2 Katı Yaksada Şehir İçinde Scooter'ı Tek Geçerim Araçların Arasından Geçerken Olsun,Yokuşlarka Dur Kalk Olsun Benım Motorum Biraz Geniş Ve Büyük Ama Yinede Gayet Rahat Girip Çıkmadığım Delik Yok Mübarek Magirus Şöförü Gibiyim :p :)

110 cc cup kullanıyorum.Hem de silindir sonradan 110 yapma.Genellikle iki kişi ve hep şehit içi 5 lira ile 65 km gezdiğimi biliyorum son 2 ay içinde.Şimdi zamlandı falan ama hiç daha 10 kuruşun üstüne çıkamadım.10 lira ile en az 115 km gezerim.Benim hiç scooter ım olmadı ama bence cok..

AZ YAKIYOR bıraz daha gıd€rim zat€n b€nzın göst€rg€sıd€ yok d€rk€n bu akşam yolda kaldım b€zınlik yakındı şanslıydım aklım iyic€ karişmış:mrgreen:30 tl b€nzın alıyorum d€po 16 lt alır ama dıyorumki adama abi taşmasın ya zat€n 8 lt b€nzın n€sı taşacak ki:cyclopsan

Aynen :cat: Bende yeni motosiklet için araştırma yapıyorum şu sıralar en ekonomik hangisi olabilire bakıyorum hiç aklımda olmayan tarzlarda motosikletlere bakıyorum sonumuz hayrolsun diyelim.

oy oy çok fazla yakıyor maşallah.şu da bir gerçek otomatik vites her zaman fazla sarfiyat yapar.benim TVS 14.5 litre benzinle 600-650 arası yol yapıyor.hesaplaması sizden :p

bence çok yakıyor. rodaj dan sonra inşallah düşer.
bende kymco ck 125 var 22000 de. 1 litre benzinle 2 kişi 50 km gidiyo. düşük devirde 60 rahat yapıyorum.

bence çok yakıyor. rodaj dan sonra inşallah düşer.
bende kymco ck 125 var 22000 de. 1 litre benzinle 2 kişi 50 km gidiyo. düşük devirde 60 rahat yapıyorum.

BU da normal değil be abi :) alışılmışın dışında. 100km de 2 litre ye gelir en kötü iht. bu ne yaw :queen:

10TL'ye 2,7lt civarı benzin alınıyor. Şehir içi çok fazla dur kalk yaparsam ben de 10liraya 70km civarı yol yapıyorum. Yokuşlar, adım başı dur kalk,kontak aç-kapa vs. derken içiyor benzini :) Kullanım şartlarına göre değişir kısaca, 10liraya 100km de gittiğim oldu 60km de.

Buraya yazanlar en düşük tüketimlerini yazıyorlardır büyük ihtimalle, o hesaba göre çok yakıyorsun tabi :D Yazan arkadaşlar dediğim şartlarda kullansın bakalım yazdıkları kadar km gidebilecekler mi ? :)

Son düzenleme:
Motosikleti
Piaggio beverly 400 / Aprilia sr gt 200
o motorların km sayaçlarıda %10 fazla gösterdiğini hesap edersek! 10tl ortalama 2.7lt benzin eder fazla tabi yakıtı 10 tl ben 120km+ gidiyorum

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar