@AhmetTuran arkadasimiz bir kac seferdir etkinlik planliyor. 3-5 gun onceden foruma haber veriyor. Etkinlik sonrasi bir foto geliyor. Tak! 80 kisi bulusmus! Etkinlik ibadetle baslayip kahvalti ve gezi ile sona eriyor. Buraya kadar hersey cok guzel, Kendisini kitleleri pesinden surukledigi icin ayrica tebrik ediyorum.
Gelelim konumuza, varsayalim 1 Ocak 2019 icin ben bir etkinlik planladim. Kahvalti ve sonrasi gezi...
Olur mu 80 kisi? Bence olmaz. Olsa olsa 8...? Belki can sikintisina 8 kisi oluruz. Peki iki olay arasindaki fark ne?
Ooooo seni hevesli gördüm bak belki ilginizi çeker
Ben de sürüklenen bir çakıl tasiyim. Kimseyi sürükleme gücüm yok maalesef
.........................................................
İSTANBUL İL MÜFTÜLÜĞÜ FETIH PROGRAMI
Selamun Aleykum Muhteremler;
İstanbul İl Müftülüğü Gençlik Koordinatörlüğü olarak yılbaşı gecesi saat 04.00 te Fatih Camii'nde güzel bir etkinlik tertip ediyoruz.
Program içeriği;
-04.30: Cami avlusunda buluşma
-04.53: Kur'an Tilaveti ile açılış (İstanbul'un fetih yılına ithafen)
-Ardından Gençlik Koordinatörlüğü il yönetimimizden Fatih Hürrem Çavuş Camii İmam Hatibi Metin Kaçar hocamızın kısa selamlama konuşması
-Salavat Okuyuşları ile camiye giriş
-39 ilçeden katılımcılara cüz dağıtarak 39 adet hatim okunacak. Aynı esnada Fatih'ten bir grup Buhari Hatmi okuyacak. (Hatim halkasına katılıp da cüz okumak isteyen mutlaka bildirmeli. Nereyi okuyacağını organize etmek için programdan önce belirlemek gerekiyor. Ayrıca bu halkalara katılanlara takke hediyemiz olacak ve cami kubbesinden aşağı doğru çekim yapılacak.)
Hemen ardından hatim duası yapılacak.
-Daha sonra Mescid-i Aksa İmamı'nın imametinde cemaatle teheccüd namazı kılınacak.
-Ardından sabah ezanı sonrası hep birlikte zikir yapılacak ve daha sonra namaza geçilecek.
-Namaz sonrası Gençlik ve Spor bakanımızın ve Diyanet İşleri Başkanımızın konuşması planlanıyor ancak henüz netleşmedi.
-Planlanan program saat 04:00 - 08:00 arası.
-Program esnasında çay, çorba, simit vs ikramlar olacak. Güzel, kapsamlı, feyizli bir organizasyon planlanıyor. Hepinizi mutlaka bekliyorum.