1.Köprü Yolundaki Polisin Sitemi

Selam Arkadaşlar.. Ben hergün Boğaziçi Köprüsü'nü (1. Köprü) kullanarak Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki işime gidip geliyorum.. Ve bu istikameti kullanan diğer tüm motorcular gibi belli bölgelerde emniyet şeridinden devam ediyorum..

Bu sabahta aynen diğer günler gibi Altunizade çıkışından köprü yoluna gidrikten sonra , kilit trafiğin içine girmeyerek emniyet şeridine daldım.. Çok geçmeden arkamda bir motorlu trafik polisi belirdi. Sağa çekmemi istedi ve motorlardan indikten sonra konuşmaya başladı..

Öncelikle öyle çokça dillendirilen cinste kaba, havalı veya artist bi tavrı yoktu. Son derece uygar ( ve bi o kadar sitemkar) bir dille ; her sabah köprü yolunuda emniyet şeridini kullanan motorcular yüzünden , o saatlerde merkeze gitmek için o yolu kullanan müdürlerinden sayısız fırça yediklerinden bahsetti. Motosikletli olmanın emniyet şeridi için bi ayrıcalık teşkil etmediğini vurguladı. Ve 108 YTL lik cezanın az bi para olmadığını , ceza kesmemek için çabaladıklarını ama tek mağdurun onlar olduğundan bahsetti.. Son olarak yine ceza yazmadan iyi yolculuklar diyerek motoruna binip gitti..

Aslında bunlar hepimizin bildiği şeyler.. Ama bu sabah Polis o kadar güzel izah ettiki bu durumu, utancımdan onun gitmesinden sonra kısa bi süre yerimden kıpırdayamadım. Yani anlayana en güzel dilden konuşmuştu zaten adam.. Sabah yaşadığım olayı ve Polisin sitemini sizinle paylaşmak istedim.. Kazasız şürüşler...

Temennimiz bu tip polis arkadaşlarımızın, diğerlerine göre daha fazla olması :cat:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
zaten bireysel olarak polislerin bizimle bir alıp veremediği olmaz hiç bir zaman o üniformayı çıkarsalar onlarda o şeridi kullanıcaklarını adı gibi biliyolarlar.fakat emir başka yerden geliyor onlarda fırça yiyor.

kimbilir kaç yaşında kaç çocuk babası bir adamda kıt kanaat çalıştığı bir meslekte bir de üstüne her sabah fırça yemek istemez çok güzel bir dille anlatmış zaten kendiside.
polis bir emir kulu sonuçta.

aklım karıştı.kim haklı kim haksız anlayamadım.
evet onlar da bizim yaptıklarımızı yapıyorlar sivilken.Ben hatta biliyorum birçoğunu plakasız dolaşanlar bile var.
o halde kontrollü olarak kullanacağız sanırım bu şeridi...

Vallahi ben kesinlikle o şeridi kullanmıyorum,gerçi Bursadayım ama İstanbula geldiğim zamanda kullanmıyorum.

Selam Arkadaşlar.. Ben hergün Boğaziçi Köprüsü'nü (1. Köprü) kullanarak Anadolu yakasından Avrupa yakasındaki işime gidip geliyorum.. Ve bu istikameti kullanan diğer tüm motorcular gibi belli bölgelerde emniyet şeridinden devam ediyorum..

Bu sabahta aynen diğer günler gibi Altunizade çıkışından köprü yoluna gidrikten sonra , kilit trafiğin içine girmeyerek emniyet şeridine daldım.. Çok geçmeden arkamda bir motorlu trafik polisi belirdi. Sağa çekmemi istedi ve motorlardan indikten sonra konuşmaya başladı..

Öncelikle öyle çokça dillendirilen cinste kaba, havalı veya artist bi tavrı yoktu. Son derece uygar ( ve bi o kadar sitemkar) bir dille ; her sabah köprü yolunuda emniyet şeridini kullanan motorcular yüzünden , o saatlerde merkeze gitmek için o yolu kullanan müdürlerinden sayısız fırça yediklerinden bahsetti. Motosikletli olmanın emniyet şeridi için bi ayrıcalık teşkil etmediğini vurguladı. Ve 108 YTL lik cezanın az bi para olmadığını , ceza kesmemek için çabaladıklarını ama tek mağdurun onlar olduğundan bahsetti.. Son olarak yine ceza yazmadan iyi yolculuklar diyerek motoruna binip gitti..

Aslında bunlar hepimizin bildiği şeyler.. Ama bu sabah Polis o kadar güzel izah ettiki bu durumu, utancımdan onun gitmesinden sonra kısa bi süre yerimden kıpırdayamadım. Yani anlayana en güzel dilden konuşmuştu zaten adam.. Sabah yaşadığım olayı ve Polisin sitemini sizinle paylaşmak istedim.. Kazasız şürüşler...

arkadaşım böyle uyğarca bir uyarıdan sonra halaa o emliyet şeridini kullanırsan sana diyecek birşey bulamamıyorum::yanliss: ::yanliss:

Son düzenleme:
Forumdan Uzaklaştırıldı

Bu memur arkadaşa medeni tutumundan dolayı teşekkür etmek lazım.

Ama burada bence daha ilginç bir nokta var; motosikletli olmak emniyet şeridi için ayrıcalık teşkil etmiyor ama emniyet müdürü olmak ediyor. Üstelik işe giderken -yani binlercesi sıkışık trafikte bunalırken, bunun için saatlerce önce yola çıkarken- üstelik o araçlar makam araçları değil, hizmet araçları. Ben de bir polis çocuğuyum işlerinin ne kadar zor olduğunu biliyorum ama herkes için zor hayat, öyle değil mi? Bal tutanın parmağını yalamadığı bir ülke olmak ümidiyle:cat:

Böyle memurların çoğalması en büyük dileğimizdir.

Ve bir kelimede "o yolu kullanan müdürlere" kendileri nasıl ayrıcalıklı bir sınıftırlarki mesailerine emniyet şeridini kullanarak giderler. O hale geldiki özellikle köprü ve çevre yollarında her devlet görevlisi emniyet şeritlerini kendilerine tahsis edilmiş alan olarak görüyor.

brova polise harbi harbi polismiş kutladım senin adına da sevindim:cat:

Arkadaşlar,

İyi, güzel de o bahsedilen müdürlerin emniyet şeridini kullanmak HAKKI YOK Kİ ! Emniyet Genel Müdürü tarafından yayınlanan bir genelge ile bu HAK KALDIRILDI ! Nasıl onlar bu yasağı çiğneyerek kullanıyorlarsa bizim de kullanma hakkımız pekala var diye düşünüyorum !

Arkadaşlar,

İyi, güzel de o bahsedilen müdürlerin emniyet şeridini kullanmak HAKKI YOK Kİ ! Emniyet Genel Müdürü tarafından yayınlanan bir genelge ile bu HAK KALDIRILDI ! Nasıl onlar bu yasağı çiğneyerek kullanıyorlarsa bizim de kullanma hakkımız pekala var diye düşünüyorum !

kesinlikle hakları yok emniyet şeritlerini kullanmaları için. Özel bir izne sahip olmaları lazım. göreve yetişmeyen hiçbir ekip otosu emniyet şeridini kullanamaz tabi yasalara göre

bence motosikletler normalde kullansın demiyorum ama ordaki trafikte araçlarında motorlu sürücülerin geçmesi için şerit aralağı bırakmadığı bi yerde emniyet şeridini kullanabilmelidir çünkü eğer polis,itfaiye ve ambulans gibi acil olarak bu şeridi kullanmak isteyen araçlar olduğunda kolayca emniyet şeridini boşaltabilicek tek araç bence motorsiklettir. Şunu da belirtmek isterim sadece kişisel düşüncemdir.

polisin tutumu çok güzel ama bunu hepimizin sanki bir lütufmş gibi görmesi çok acı. zaten olması gerken buyken, biz kötü ve yanlış tavırlara o kadar alışmışız ki artık böyle durumlarda "afferin" diyoruz. bunun tarz tavırların çoğalması temennimiz tabii :)

Yasalar hepimiz için geçerli kamu kurum yöneticilerininde bu yasalara riayet etmeleri gerektiğinin bilincinde olduklarına inanmak istiyoruz .

Polis arkadaşlarımız içerisinde son derece iyi egitimli insanlar var , emniyet teskilatında profil degismeye basladı , elbette arada tatsız durumlar olur ama birbirimize saygı ile sorunların aşılabileceğini düşünüyorum .

Sorunsuz günler dilerim
günan

doktor (necropolis) süper acıklamassın baska söze ne gerek

bende karşıya geçtiğimde genelde emniyet seridini kullanıyorum..trafik polisleriylede karşlasınca yavaslayarak sola yaklaşıyorum çizgi ustunden devam ediyorum bugune kadar bir sorunla karşlaşmadım..

ama özellikle emniyet şeridinden ustunuze doğru ters yönden gelen bir motorize trfik yada yunus görunce ayrı bir zevkli oluyor belirtmek isterim.:)

s.s

Motosikleti
Honda CBF 150, CF Moto MT 650
bu polis arkadaşı ben de kutluyorum bu medeni davranışı için
ama o müdürlerini ise kınıyorum.artık emniyet şeridini kullanma hakları yok çünkü ama her zaman bahaneleri hazır, göreve yetişiyoruz, biz polisiz, bak sen!!!
ayrıca olaya tamamen akılcı bir şekilde bakacak olursak motor sürücülerinin emniyet şeridini kullanmaları kimin olursa olsun bir 4tekere göre çok daha mantıklı...

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Yeni mesajlar

Çok Beğenilen Mesajlar