1 dolara 50 litre benzin

Türkmenistan'da halka bedava benzin

Dünyada akaryakıtın en ucuz satıldığı ülke olan ve 1 dolara 50 litre benzin alınabilen Türkmenistan'da, kişi başına aylık bedava benzin alma limiti uygulamasına geçilecek. Böylece doğalgaz, elektrik ve şebeke suyundan sonra benzin de ücretsiz olacak.
Devlet Başkanı Gurbangulı Verdimuhamedov başkanlığında cuma günü yapılan 2008 yılının ilk Bakanlar Kurulu toplantısında, ülkede benzinin halka bedava verilmesi gündeme geldi. Bu konudaki çalışmalarla ilgili bilgi veren, doğalgaz ve petrolden sorumlu Devlet Başkan Yardımcısı Taçberdi Tagiyev, benzinin bedava verilmesi konusunda kişi başına aylık limitin belirleneceğini söyledi. Tagiyev, projeyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini belirterek, aylık limiti aşanlara piyasa fiyatından akaryakıt satılacağını açıkladı. Benzinin aylık bedava kullanım limiti ve piyasa fiyatıyla ilgili rakam ve uygulamaya ne zaman geçileceği konusunda bilgi verilmedi. Geçtiğimiz aylarda yapılan bir araştırmada, Türkmenistan, dünyada en ucuz akaryakıtın satıldığı ülke olarak açıklanmıştı.

http://www.milliyet.com.tr/2008/01/14/dunya/dun05.html

Heyt bee güzel yurdum, sokak lambasından bile vergi alan devletim benim..

Taşın toprağın altınmış gerçekten...

Bu başlığı keşke buraya açmasaydınız,benzinle yani bizle çok alakalı,konu dışı sayılmayacak bir konu.:cat:

Bu başlığı keşke buraya açmasaydınız,benzinle yani bizle çok alakalı,konu dışı sayılmayacak bir konu.:cat:

haber bölümüne açmayıo denedim kabul etmedi hata felan verdi 3 kez denedim yinede olmadı bende buraya açtım. mod arkadaşlar taşır sabaha:rendeer:

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Neyse.. yorum yapmıcam.....

Türkmenistan'ı ayrıntılı olarak bilmiyorum ama Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra bazı ülkeler tam olarak demokrasiye geçemedi.
yani demem o ki; benzin bedava da o bedava benzinle istediğin yere, sağ sağlam gidebiliyormusun o da önemli.

kesinlikle

Türkmenistan'ı ayrıntılı olarak bilmiyorum ama Sovyetler Birliği dağıldıktan sonra bazı ülkeler tam olarak demokrasiye geçemedi.
yani demem o ki; benzin bedava da o bedava benzinle istediğin yere, sağ sağlam gidebiliyormusun o da önemli.

katılıyorum benimde aklıma hemen o geldi...

Forumdan Uzaklaştırıldı
Bilgiledirme: Bu mesajı yazan kullanıcının üyeliği iptal edilmiştir.
Şimdi arkadaşlar sizce bu doğrumu? Tamam ülkemizde yakıt aşırı pahalı bunu hepimiz biliyoruz ancak böyle bir yasa çıktığında ne olur? ekmek almaya arabayı sür... çevreyi kirlet kaynakları erken bitir ülke ekonomisine zarar ver..... bu projeyi yapanın aklından şüphe ederim.

Niye, gey misin yoksa :queen:

hani bu bizim aramızda sır olarak kalıcaktı öle söz vermiştin kimseye demem demiştin:p:mrgreen:

cemilcopynp6.jpg

asm

Türkmenistan çıkardığı gazın fazlasını yanlış hatırlamıyorsa çölde yakıyor idi.(basıncı düşürmek adına da yapılıyor olabilir.)

Orta Asya ile tabî kaynaklarımız bir değil ve aynı zenginlilte değil

Kişi başına düşen milli gelirlerine bir göz atın Orta Asya,Orta Doğu ülkerinin mesela

Benzinin ucuz olması güzel birşey ama ileriye dönük ciddi hedefleri olan ülkeler için kolay kolay göze alınacak birşey değil bence benzinin bu fiyatlarda olması.(gün gelecek oradaki benzinde,doğalgazda tükenecek,bakî kalan birşey değil velhasılkelam)

ya pasaport ve bana vatandaşlık lazım hemen acil duyrulur ben gıdıyom beyler ohh 1mılyona 1 hafta gezerım ya

ya pasaport ve bana vatandaşlık lazım hemen acil duyrulur ben gıdıyom beyler ohh 1mılyona 1 hafta gezerım ya

hiç tavsiye etmem:farao:

kız kardeşimin kocası 2 ay önce resmen türkiyeye kaçtı,demokrasi yerleşmemiş kanunlar kişilere göre değişiyor insanlar aylık 40 50 dolarlara çalışıyor,herne kadar adı türkmenistan olsada hala rusyanın büyük etkisi altındalarmış:cat:

hiç tavsiye etmem:farao:

kız kardeşimin kocası 2 ay önce resmen türkiyeye kaçtı,demokrasi yerleşmemiş kanunlar kişilere göre değişiyor insanlar aylık 40 50 dolarlara çalışıyor,herne kadar adı türkmenistan olsada hala rusyanın büyük etkisi altındalarmış:cat:

40 - 50 dolarmı bu nasıl bi ülkedir yhaa türkmenistan türkiyenin dilde rusyanın etkisi altında utanç kaynağıdır bu başka bişey deil. türkiyede 50 dolara bi çift ayakkabı alamıyoruz:cat:

40 - 50 dolarmı bu nasıl bi ülkedir yhaa türkmenistan türkiyenin dilde rusyanın etkisi altında utanç kaynağıdır bu başka bişey deil. türkiyede 50 dolara bi çift ayakkabı alamıyoruz:cat:

Evet arkadaşların tesbitlerine katılıyorum,
doğal kaynakları olsada bunları özgürce kullanabilen bir ülke değil, zaten Sovyet blokundan tamamen kopabilmiş bölgede varsa bir azerbeycan var o da Amerikan güdümlü.
Türkmenistan halkı çok fakir, en iyi arabaları 124 görünümlü lada, hala çöl pazarı denen bozkır ortasında kurulan pazar yerlerinde alışveriş yapılıyor, hijyenik şartlar çok kötü, gelişmemiş toplumların kaderi zaten bu da.
Ama insanları henüz çok iyi niyetliler, örneğin bir yere gitmek için gelen otomobillere el edersiniz yolu üstündeyse götürür sizi ve az bir ücret alır, taksi vb kavramlar henüz yok, ve insanların birbirini soymayı dolandırmayı, organ çalmayı falan henüz bilmedikleri bakir bir kültür, umarım çabuk yozlaşmaz...

bizde 1 dolara yüzde 1 inden daha azını alıyoruz...devlet sağolsun...:farao:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar