Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Şehir efsanesi biraz o bence... Yani motoruna göre; 50k denen kilometre düzenli kullanılan ve bakımı düzgün yapılan DL650 tarzı bir motosiklet için "motoru daha yeni açıldı" denecek bir mesafe. Bu tip motorlarda kilometreden çok model yılı ve o yıllar içerisinde ne kadar kilometre yaptığı daha ağır basan bir değerlendirme kriteri olur. Ezberden 50k demek çok doğru olmaz, hatta düpedüz yanlış olur.
Arkadaşlar herkese merhaba 18 yaşına girdiğim için kendime motor bakıyorum. Aklımı sürekli karıştıran konu ise 0km çin malı mı yoksa 2. el yüksek kilometreli japon mu almalıyım? Aklımda 0km Çin olarak Mondial drift l ya da 125strada var Japon tarafında ise125pcx ya da 150pcx ama bunlarında kilometresi ortalama 50 ila 75 bin kilometre bandından kafam çok karışık yardımcı olursanız çok sevinirim motor tavsiyelerine de açığım şimdiden teşekkür ederim.
Anladığım kadarıyla ilk motorun olucak başka bir arkadaşa daha yazmıştım sanada yazıyım.
Bütçen ne olursa olsun acemiliğinden dolayı ekipmansız asla binme bütçenin büyük bir kısmını ekipmana ayır.
belirttiğin aralıklarda pcx pimi çekilmiş el bombasından farkı olduğunu düşünmüyorum her an patlamaya müsaittir.
Benim önerim sana Absli bir motor tercih etmen. DriftL veya raider 125 yerine NS125 ABS modelini alabilirsin 23 24 model 5 6 bin km de driftL raider 125 parasına alır daha sorunsuz binersin.
Doğrudur, ancak NC750, CRF1x00, DL650 tarzı motosikletler o kadar yüksek devir çevirmiyor. Bunlar çoğunlukla araba devirlerinden en fazla 1.000-1.500 devir yukarıda kullanılıp daha kısa periyotlarda bakıma giriyorlar. Yani aradaki fark 10 katı değil; 2-3 kat olsun en fazla.
Kuryelik yapan bir arkadaşımın senede 60.000km yapan ve canını çıkarırcasına kullandığı Bajaj NS200 motoru bile 140.000km'ye kadar revizyon istemedi. 50.000 gerçekten tel maşa, aşırı ucuz ve kalitesiz ürünler için söz konusu olacak bir sınır.
Öncelikle istediğiniz tarzı belirlemeniz gerekiyor. Scooter mı yoksa vitesli mi? Eğer vitesli ise sıfır ayarında Honda'nın geçen sene getirmiş olduğu cb-f 125 bakabilirsin. Bütçe yetmiyorsa Tvs raider bakabilirsin. Yada aklımda kalmasın diyorsan Mondial drift alabilirsin. Kaldı ki drift de fena makine değil.
düşük cc başlangıç motorlarında yüksek km büyük risk çünkü bunları çoğunlukla motora yeni başlayanlar kullanıyorlar ve motorun canını almış oluyorlar.
orta hacimde, kullanıcı kitlesinin nispeten akıllı uslu sürdüğü motorlarda yaş ve yüksek km önemli olmayabilir. Ben 9 yaşında 30bin km'de 650cc motoru ohoo bunun rodajı yeni bitmiş daha diyerek aldım ama 250cc ya da daha düşük cc motoru bu şekilde almazdım.
Benim motorda 10 yaşında 40 bin km de. Değiştirmeyi düşünüyordum ancak sizin bu mesajınız beni etkiledi. Belki de şu yeni motosiklet yada 0 km motosiklet takıntısından uzaklaşmak lazım. yaş ve km yi takıntı haline getirmek yerine keyfini çıkarmak lazım.
Benim motorda 10 yaşında 40 bin km de. Değiştirmeyi düşünüyordum ancak sizin bu mesajınız beni etkiledi. Belki de şu yeni motosiklet yada 0 km motosiklet takıntısından uzaklaşmak lazım. yaş ve km yi takıntı haline getirmek yerine keyfini çıkarmak lazım.
orta ve büyük hacim motosikletler çoğunlukla o kadar yüksek devir çevirmiyorlar, mesela benim motorda kesici 10bin devirde, zaten 7bin devirin üzerine pek çıkmıyorum, haliyle küçük hacim sport motosikletler gibi km takıntısına gerek kalmıyor, motoru 30binde aldım, 38bin oldu, niyetim 100bine kadar kullanmak.
orta ve büyük hacim motosikletler çoğunlukla o kadar yüksek devir çevirmiyorlar, mesela benim motorda kesici 10bin devirde, zaten 7bin devirin üzerine pek çıkmıyorum, haliyle küçük hacim sport motosikletler gibi km takıntısına gerek kalmıyor, motoru 30binde aldım, 38bin oldu, niyetim 100bine kadar kullanmak.
Yaş ayrı konu; 10 yıl artık değiştirmek gereken bir zaman. Zamanı geldiğinde bakımı yapılan motosiklet için yaş motosikletin yaptığı kilometreye göre daha fazla sorun çıkarma potansiyeli olan bir unsur bence. 10 yıllık diye motosiklet öldü diye bir şey yok tabi; sadece masraflı sorun çıkarma potansiyeli ciddi oranda artmaya başlıyor, buna mukabil satabilme potansiyeli de anlamlı ölçüde düşüyor. (Bunlar "Ben bu motoru hurdaya çıkana kadar kullanacağım" diyen biri için önemli unsurlar değil...)
150-175 bin km arası pcx çok iyi seçenek olur bence. 50-75 binde daha rodaj tamamlanmadı gibi düşün. ciğeri açılmamıştır o km'de.
işin şakası bir yana pcx veya nmax gibi motorlar %50 indirim yapılırsa sıfır alınır. yoksa bu motorlara yaklaşmak bile saçma. o fiyata başka marka ve modelde ne alırsan al daha iyi bir karar olur bence.
150-175 bin km arası pcx çok iyi seçenek olur bence. 50-75 binde daha rodaj tamamlanmadı gibi düşün. ciğeri açılmamıştır o km'de.
işin şakası bir yana pcx veya nmax gibi motorlar %50 indirim yapılırsa sıfır alınır. yoksa bu motorlara yaklaşmak bile saçma. o fiyata başka marka ve modelde ne alırsan al daha iyi bir karar olur bence.
Mesaj otomatik olarak birleştirildi:
hocam o nasıl bir koruma demiri öyle. kafa kafaya biriyle çarpışırsak evlatlarımıza farı kırılmamış pert motor kalsın diye mi o öndeki korumalar?
Motoru aydından alıp pikapla Ankaraya getittirmiştim ilan fotoğraflarıda 1 2 taneydi dikkat etmemiştim gelince bi baktım demirden motor gözükmüyor bende şaşırmıştım fakat baktıkça alıştım
Osman Aga sana yakışan mahkeme korkusuyla bu dürrüklerin isimlerindeki harfleri değiştirmek değil de aslan gibi "Motosiklet felsefecisi Ruhi usta - Ankara" ile "Brava yağları" demektir.
Osman Aga sana yakışan mahkeme korkusuyla bu dürrüklerin isimlerindeki harfleri değiştirmek değil de aslan gibi "Motosiklet felsefecisi Ruhi usta - Ankara" ile "Brava yağları" demektir.
Ben Osman abi'nin yazış şeklinde eski gırgır mizah dergisindeki (70'lerin sonu, 80'lerin başları) Muhliy bey tiplemesi tadı görüyorum, o şekilde dalga geçiyor da çoğu tevellit benim kadar olmayan genç tayfa anlamayabilir tabi.