fatih kardeşimiz "allah kitap laflarından .... " diyor. siz "allah kitaptan tiksinmiş" diyorsunuz.
arkadaşın dediğini çarpıtıp inanca laf etmiş gibi algı yaratarak büyük günah işliyorsunuz, bilginize.
sorun değil, inançsız olmadığım halde daha önce çok defa gavur, ateist, deist v.s. ilan edildim.
allah kitap laflarından tiksindim çünkü hepimiz güçlüyüz, ettiğimiz duaları yerine getirebilecek güç bize verilmiş ama biz hep "allah bunaltmasın, allah yardımcın olsun, allah zihin açıklığı versin, allah korusun" gibi söylemler ile durumu geçiştiriyoruz.
benim görüşümce allaha edilebilecek dua şükretmek olur ama maalesef pek şükredecek durumda değiliz ülke olarak.
"allah korusun" derler, allah neden korusun? sen sağlam bina yapacaksın, işinde güvenliği elden bırakmayacaksın ve mümkün olduğu kadar günlük hayatında acele etmekten kaçınacaksın... acele etmek her iş için sorun teşkil eden bir durum, acele ile yemek yersin ve geniz borunu tıkar, acele iş yaparsın malzeme elinden düşer yada farklı kaza yaşarsın, aracını acele şekilde kullanırsın ve trafik kazasına neden olur...
"allah yardımcın olsun" lafı ise zaten beynime kan sıçratan türden. her koşul için insanlar bir birine yardım etme durumunda, bakın deprem yaşadık ve hiç ummadığınız ve "elin gavuru" dediğiniz insanlar binlerce km uzaktan geldiler ve insanlarımızı kurtarmak için emek verdiler ve buradan da ismini anmış olalım;
Bir kurtarma köpeği, adı Proteo. Meksika'dan ekibiyle beraber gelen bu kurtarma köpeği Türkiye'de deprem kurtarma çalışmalarında üzerine taş düşmesiyle can vermiş bir köpek. Her ne kadar pek bilinci ve zekası olmasa da insan kurtarmak için çalışırken ölmüş bir canlı ve bence heykeli yapılmalı. Akpliler bizi öldürüyorken bu köpek can kurtarmaya çalışırken hayatını kaybetti...
şimdi diyecekler ki "bu durumda siyaset olmaz, kurtarma çalışmalarında her partiden insan var ve yardımlaşma oluyor"... evet bu doğru fakat yıllardır dile getirdiğimiz bir özlü söz var; "ahmak dostun olacağına akıllı düşmanın olsun" demişler, akplinin iyiside ahmak dost oluyor ve amacı zarar vermek olmasa da zarar veriyor ve kimisi halen bunun farkında değil, gerçekten fedakar bir insan olabilir ve her şeyini paylaşan biridir ama sonuç itibari ile bütün bu ölümlerin sorumlularındandır farkında olmasa bile.
-----------
edit: nihat hatipoğlu bile isyan etmiş, bilimi dinlemeliyiz diyor... Bolu belediye başkanı da güzel bir çalışma başlatmış, giriş katı dükkan olan binalarda kolon kesme durumu tespit edilirse bina mühürlenecekmiş.