Bursa Nilüfer belediyesinde çalışan arkadaşım sürekli arama kurtarma eğitimleri alıyordu ve şimdi yani 6 şubat öğle saatlerinden beri Hatay da bulunuyorlar ekip olarak..organizasyon oldukça kapsamlı ama yolların tıkalı olduğundan ve ulaşımda ciddi sorun yaşadıklarından bahsediyordu..aslında bireysel olarak yardım malzemesi toplayıp trafiği meşgul etmemek gerek , bölgeye dışarıdan giriş yapan herkes orada çalışan insanları engellemekten başka bir işe yaramıyor maalesef..
AFAD ekiplerinin sayısı ne kadar ve hangi illerde yardım yapıyorlar şu anda bilmiyorum.
Zaten bu kadar büyük bir yıkımda ister istemez yardım ekipleri yetersiz kalacaktır, polis ve askerler deprem bölgelerinde derhal göreve koyulmaları gerekiyordu ama nedense geç kalınıyor.
bir video paylaşacağım, gerçi bir çoğunuzun önüne gelmiştir çünkü gündem oldu yine ama ben paylaşayım belki görmeyen vardır...
Muharrem İnce'nin dedikleri şu anda da geçerli, ne zaman başlar isek zarardan o kadar erken dönmüş oluruz.
ayrıca fırsatçılar yine iş başında, battaniye fiyatları yükselmiş, çimento fiyatları yükselmiş, fırsatçı satıcılar fiyatları yükseltmiş. deprem bölgelerinde mağazalardan lcd televizyon çalanlar falan, süper bir ortam var, olay yerine polislerin sevk edilmesi gerekiyordu... bilemiyorum, çok şaşırmıyorum aslında çünkü akp hükümeti ne zaman bu ülke için kafa yordu ki bugün kafa yorsun.
yeni duydum, depremin etkilendiği yerler akp nin oy oranının fazla olduğu yerlermiş sanırım... dediğim gibi şu anda kış ayındayız ve havanın en soğuk olduğu zaman, her dakika çok değerli ve insanlar açlıktan marketleri yağmalıyorlar, gıda ve ısınma için battaniye, çadır vs. yardımı acilen otobüsler ile götürülmeliydi ilk iş olarak.
belki de zaten acilen yardım götürülmüştür diyeceğim ama sosyal medyada gördüğüm videolarda durum pek öyle değil gibi.