05' 600 RR 3d modelleme

asl›nda burda istedi€imiz motoru kendimiz yaratsak (tasar›m olarak) ve bunu Türk motorsiklet firmalar›na önersek açıkcası bu işe bi yerden başlasak başaramazmıyız?

vray'i tavsiye ederim bende çok uğraşıodum eski işlerimden gösteryim biraz

vakit olsada yapsam keşke

Öncelikle benim asla beceremeyeceğim bir şey olduğu için saygı duyduğumu belirtmek istiyorum.
Biraz eleştiri yapacağım ama bunu sen zaten öyle olmasını istediğin için yapıyorum, yanlış anlama.
Anladığım kadarıyla kendini geliştirmek istiyorsun.
O zaman eksikleri söylememiz hoşuna gidecektir.

Motosikletin arka kuyruğu daha ince olacak.
Plakalık da biraz daha aşağıda...
Ön disk 600cc için devasa olmuş.:wiinkk:

Sadece bu değil ama bütün hataların kaynağı aynı olduğu için önce hatanın kaynağını söyleyeyim.

Kullandığın resimlerin tümü 2005 model CBR 600 RR'ye ait değil.

Motosikletin genel yapısını tutturmuşsun ama kuyruk ve karenajlarda Freblade resmini referans almışsın.
Bu ikisi aynı motosiklet değiller.
Kafa karenajı,
CBR 600 rr(Fakat alt tarafı Freblade..)
Yan Karenajlar Freblade.
Ön çamurluk Freblade.
Arka Kuyruk Freblade.
Buna rağmen koltuk ve depo
600 RR

Yetenekli olduğun kesin.

Bu nedenle seni doğru yönlendirmek için bu eleştiriyi yaptım.
Umarım yanlış anlamazsın.
İstersen şöyle yapalım.
Motosikletle ilgili yapmak istediğin bir şey varsa, önceden bize ne istediğini söyle.
Biz sana doğru doneleri temin edelim.
Sen de bize bakmaya doyamayacağımız böyle enfes şeyler yap....:wiinkk:

ağzına sağlık abi.bende bunu demeye çalışıp tam çözememiştim.1000rr gibi görünüyo demiştim.tebrikler:rendeer:

Güzel olmuş. Eline sağlık. 3dmax ve AutoCAD kullanabilmeyi isterdim, ama zamanım ve yeteneğim yok.

merhaba ben de bu iş üzerine çalışıyorum (hatta şu an diğer bilgisayar render alırken ben de boşluktan girdim siteye :) )
öncelikle elinize sağlık iyi bir çalışma. çizim tekniğinizin gayet doğru olduğu anlaşılıyor. blueprintle ilgili sıkıntınızı anlayabiliyorum :) yanlız GI kullanımı bu tekniğin yanında zayıf kalmış. bunu da giderdiğinizde güzel sonuçları bizimle paylaşırsınız.
biri işim (model) , diğeri tutkum (motosiklet) bu ikisinin kesişimini burda görmek güzel geldi bana..
iyi çalışmalar... :rendeer:

yanlız GI kullanımı bu tekniğin yanında zayıf kalmış. bunu da giderdiğinizde güzel sonuçları bizimle paylaşırsınız.

teşekkürler yorum için..kesinlikle haklısın :pr: benim de çok içime sinmedi ama işte zaman konusu malum;sıkıntı..umarım daha güzel sonuçlar için fırsat olur da seve seve paylaşırım.bu arada aynı sahneden farklı renklerle ve açıda başka bi deneme render'ı daha aldım ki bu işte aslında baya emek harcadığım daha net belli olacaktır.bu da şimdilik burda bulunsun:wiinkk:

sahne2fa1.jpg

Son düzenleme:
@nonpropore

Render'lar çok güzel olmuş. Bunları (poligon sayısı çok yüksek değilse) bir yarış oyununa vb. monte etmeyi düşünür müsün?

nonpropore kardeş üzülme kızma kimse "bişey anlayamadım" diyor diye çünkü o kadar iyi yapmışsın ki gerçekle-hayali ayırt edemiyoz.

teşekkürler yorum için..kesinlikle haklısın :pr: benim de çok içime sinmedi ama işte zaman konusu malum;sıkıntı..umarım daha güzel sonuçlar için fırsat olur da seve seve paylaşırım.bu arada aynı sahneden farklı renklerle ve açıda başka bi deneme render'ı daha aldım ki bu işte aslında baya emek harcadığım daha net belli olacaktır.bu da şimdilik burda bulunsun:wiinkk:

sahne2lk3.jpg

Bu resim gerçek mi?Gerçek değilse bile çok güzel olmuş renkleri falan:rendeer:

Paylaşım için teşekkürler emek ister saygı duyuyorum:rendeer:

bu arada mesleğiniz nedir?

iç mimarım..:wiinkk:

Kameraman çok teşekkür ederim beğenin için,sağol..bu arada hiç üzülmüyorum inan.bilakis eleştiriler beni hem daha iyi için motive ediyor hem de bu sitede aynı dili konuşup paylaşabileceğim insanları görmekten mutlu oluyorum.tekrar sağol..

ve Khutuck,normalde mesleğim icabı sadece mimari modellemeyle profesyonel olarak ilgiliyim.onda gayet düşük polygon'lu modellerim ama böyle bi modellemeyi ilk kez denediğim için açıkçası biraz fazla yüklendim.özellikle detaya fazlaca girince çizim baya şişti.yani kısaca high poly bi çizim elimdeki ve dediğin amaca uygun değil..aşağıya yapım aşamasında aldığım bi kaç render ekliyorum.bu sanırım durumu izah edecektir :wiinkk:

detay3vg2.jpg

detay2bv1.jpg

detay1yj8.jpg

detayge7.jpg

ve Khutuck,normalde mesleğim icabı sadece mimari modellemeyle profesyonel olarak ilgiliyim.onda gayet düşük polygon'lu modellerim ama böyle bi modellemeyi ilk kez denediğim için açıkçası biraz fazla yüklendim.özellikle detaya fazlaca girince çizim baya şişti.yani kısaca high poly bi çizim elimdeki ve dediğin amaca uygun değil..aşağıya yapım aşamasında aldığım bi kaç render ekliyorum.bu sanırım durumu izah edecektir :wiinkk:

Abartmışsın detay olayını biraz :) Ama gerçekten çok detaylı ve güzel bir çalışma. Boş vaktinde düşük detaylı bir mobilet modellemesi yaparsan MotoGP2'ye ekleriz :)

devamını bekliyoruz ona göre, çalışmalar 10 numara olmuş

teşekkür ederim beğenin için..devamı için vaktim olduğunca uğraşıyorum.model konusu değil ama GI ayarlarıyla ilgili..aşağıya bi kaç tane detay render'ı ekliyorum.en son gelebildiğim nokta bu.umarım gerçekçi olabilmiştir çünkü şu anki bilgilerimle yapabileceğimin en iyisi bu:pr:
tamamı için biraz daha beklemem gerekiyo ama biter bitmez yine burda sizinle paylaşırım.herkese sevgiler..

detayyu9.jpg

detay1wr6.jpg

yeni GI ayarlarıyla sonuç..hala istediğim gibi değil ama denemeye devam:pr:

finalxk2.jpg

şansa bak...
geçen aklıma gelmişti bu topic. bu aralar hortlatıcaktım, noldu yeni çalışmalar diye...

yaptığınız olay bi hayli ayrıntılı anladığım kadarıyla. bence çok ilgi çekici bi proje, siz foto ekledikçe bakmaya devam edeceğim.

hadi kolay gelsin :)

600RR'dan sonra 2005 Yamaha R1' de çok şık duracaktır bence...

bu da yeni proje fikirleriniz arasında bulunsun:)

Son düzenleme:
bu pogramı kullanırken kaç mb lık bir ekran kartı ile çalıştın ekran kartı markası nedir.
ben de diz üstü alıcam ekran kartı nvida go 9500 olucak gt olup olmadını bilmiyorum http://www.bimeks.com.tr/urun.aspx?kid=1002&uid=100645 buda kendisi sen iş gereği nasıl oldunu bilirsin az çok
tasarımlar çok süper olmuş bu motorları çizmek auto cad de 5 günü alır insanın 3d bilmiyorum daha kullanmadım

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Çok Beğenilen Mesajlar