Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

ADLS hakkında bir soru

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    SN; Arkadaşlar adls abonesiyim , adls için yapılan son kampanyadan faydalandım,adls anlaşmam 256 kbs 3 gb 30 ytl dır..Bu gün itibari ile 46.5 ytl fatura geldi ve bütün no lar 0822 224155511 ile başlıyor,kullanılan kontür de 356 dır, faturanın 30 ytl gelmesi gerekmiyor mu?ve anlaşmaya göre ilk ayın bedava olması gerekiyor, acaba bir yanlışlık mı var bu konu ile ilgili bilgisi olan arkadaşlarım dan bilgi rica ediyorum sizlerden gelecek bilgiye göre hareket edeceğim ilgilenen bütün arkadaşlarıma şimdiden teşekkür ederim.
    saygı ve selam


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    ay ortasındamı başvurdun
    yada kotayı aştın
    kota bilgilerine baktınmı

  3. #3
    Forumdan Uzaklaştırıldı MrCool - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Eylül 2005
    Şehir
    İzmir-Bornova
    Motosikleti
    Suzuki LS 650 Savage / Kawasaki ZX-9R / Yamaha 600 Fazer
    Telefon faturası ayrı geliyor ve ADSL faturası ayrı geliyor olması gerek. Yani konuştuğun veya dial-up bağlandığın fatura ADSL'den farklı. ADSL faturası gelmediğine göre hakikkatten de ilk fatura bedava olmalı. Yine de biraz bekle.

  4. #4
    piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    sn : Arkadaşlar bu o822 ile başlayan no lar nedir , ayrıca musti81 kardeşim kota ile ilğili bir bilgi yok faturada tşk mrcoll ve musti81?bekliyorum cevaplarınızı.

  5. #5
    musti81 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Eylül 2005
    Şehir
    ÇAYIROVA/KOCAELİ
    Motosikleti
    Seyhan 125
    abi üstte kullanılan mbyte gibi bişi yazar
    bite kotayı aşan diye bişi yazar ona bak
    0822 ne oluyor bende anlamadım yazmaması gerek

  6. #6
    azen - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    21 Kasım 2005
    adsl faturasında kotayı aşarsan ayrıntıları belirtiyorlar.ve evet faturalar ayrı ayrı geliyor.

  7. #7
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    Kotayı aştığın için olmuştur muhtemelen, diyelim ki ekimin 15 inde bağlandı aralığın 15 ine kadar ücretsiz ve sınırsız değil. ay ,ay bakılıyo hesaba. Numarası 4440375.arayıp bi görüş istersen.
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk

  8. #8
    crazy_devil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    29 Haziran 2005
    Şehir
    DENIZLI
    Motosikleti
    MONDIAL MCT 250
    hepsi kandırmacadır haberiniz olsun arkadaşlarım!!!yani türk telekom bir nevi milletten indirim yapıozzzz die cillop gibi paraları kopardı.hakkınızı arayın!sözleşmelerin hüshalarıyla beraber mahkemeye başvurabilirsiniz.benim de burda arkadaşlarımın başına geldi.diğer bi konu:08ile başlayan numaralar yapılan değişikliğe göre senin ADSL numaran olması gerekiyor.tabi sana insaflı davranmış olup faturanı belki de kotayı aştığından dolayı zamnlı göndermişlerdir.

  9. #9
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    İlk ay hat açma bedeli alınıyor. Ama öğrenci tarifesi açtırdıysan alınmaması gerek diye biliyorum. 2 gün önce bir arkadaşım daha aynı faturadan almış. Konuyu öğrenirsem yarın bilgi veririm.
    Sadobey

  10. #10
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Mümkünse şu faturayı bir tara da koy buraya, bakalım ne imiş...
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  11. #11
    cihan - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Mart 2005
    Şehir
    çanakkale
    0822 iss lerin numaraları süper online 0822 ile başlar bilgisayardan dialup bağlanılmış olabilir internete
    beni öldürmeyen herşey beni güçlendirir

  12. #12
    Metela - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Ağustos 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Yamaha Tracer 900 2019
    arkadaşlar telekomun ne yaptığı belli değil bize neredeyse dünyanın en pahalı internet hizmetini sunuyor. Bu nedenle evime bağlatmayı düşündüğüm adsl hattı şu an için kafamdan sildim, ilerde durum düzelirse yada iyileştirmeler yapılırsa adsl i düşüneceğim ama aşağıdaki yazıyı okuyunca eminim sizde beni anlayacaksınız. http://internetime-dokunma.com/ bu adreste telekomun bize neler yaptığına dair bilgiler bulunuyor, dünyadaki fiyatlar ve bağlantı hızları var. Bakın mukayese edin hizmet falan deil telekom resmen kazıklıyor. Bu yazıyı bu siteden aldım. bilginize , iyi günler

    Sayın Yetkili,

    Türk Telekom’un son yaptığı gizli zammın ardından birçok e-posta aldınız. Kiminiz bu konu ile ilgilendiniz ve yayınlarında yer verdiniz, sesimizi duyurmamıza yardımcı oldunuz. Kiminiz ise ya ilgi alanı olmadığından ya da konunun vehameti tam olarak anlaşılamadığından ilgilenmedi. Öncelikle sesimizi duyurmamıza yardımcı olan, medyada sesimiz olan değerli basın/yayın mensuplarına teşekkürlerimizi sunarız.

    Evet, sesimiz duyuldu, hatta Bakan’ın ve Türk Telekom Genel Müdürü’nün geri adım attığı söylendi. 256K sınırsız internet erişimini sunmaya devam edeceklerini, her iki şahıs da söylediler. Fakat ertesi gün Telekom Genel Müdürü’nden ADSL kullanıcılarını azarlar mahiyette ikinci bir açıklama geldi: "İsyan etmeyin, kotalı kullanın."

    Bu yazımızda belki de konuyu baştan ele alacak, belki de anlaşılmamış noktalara değinecek ve medyanız aracılığıyla Sayın Bakan’a ve Telekom Genel Müdürü’ne bazı sorular ileceğiz.

    Soru: Sadece 256K limitsiz kullanıcıları mı yeni tarifelere karşı çıkıyor?
    Cevap: Hayır, yeni tarife limitli veya limitsiz tüm kullanıcılar için absürd bir tarifedir. Limitsiz kullanıcılar için absürttür, çünkü en düşük limitsiz internet bağlantı fiyatı 49 YTL’den 99 YTL’ye çıkmıştır. Limitli kullanıcılar açısından da absürttür, çünkü kota artmamıştır, kullanım kotası artmadan hızın artması hiçbir önem arz etmemektedir. Ayrıca kota aşımlarında* eski tarifeye göre en fazla 61.25 YTL ödenmesi gerekirken, yeni tarifeye göre kota aşımında ödenecek en yüksek rakam 123.75 YTL olmuştur. (*: Kota aşımlarında ödenecek en yüksek meblağ muadil hızdaki limitsiz bağlantı ücretinin %25 fazlası kadardır. Limitli bağlantıların hızı 512K’ya çıkarıldığı için limitsiz 512K aylık ücretinin %25’ine denk gelmektedir.)

    Soru: ADSL kullanıcılarının bu tepkisinin ardında başka neler vardır?
    Cevap: Oldukça basit. Dünyadaki internet erişim fiyatlarının ve hızlarının Türkiye’ye oranla ortalama 25 kat daha ucuz veya hızlı olmasıdır. Telekom Genel Müdürü’nün TV programlarına çıktığında verdiği örnek, avrupadaki en pahalı bağlantıdır ve bu bağlantı bile Telekom’dan daha ucuz olup, 4 kat daha hızlıdır. Ki bu şirket, İngiltere’deki tek şirket değildir. Keza Türkiye için Telekom internete bağlanmanın tek ve zorunlu kurumudur (Superonline gibi şirketler sattıkları ADSL bağlantısını Telekom’dan satın alsalar da, kendi ADSL altyapıları yoktur).

    Dünyadaki Internet bağlantı fiyatlarını görmek ve Özgür Internet Manifestosu’nu okumak için www.internetime-dokunma.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

    Türk Internet ve ADSL kullanıcıları dünya standartlarındaki internet bağlantısına artık kavuşmak istiyorlar. Ayrıca, internet bir iletişim yoludur ve her vatandaşın iletişim hakkı vardır. Bu hak mevcut iken internet bağlantı ücretlerine %15 gibi büyük bir oranda Özel İletişim Vergisi yansıtılmaktadır, ki bu vergi haksızlıktır.

    Soru: Diğer alanlarda yapılan zamlara tüketici kayıtsız kalmışken, neden internet kullanıcılarının tepkisi bu kadar yoğun ve organize olmuştur?
    Cevap: Verilen tepki organize değildir. Eğer Telekom ürettiği yanlış hizmet ve fiyat politikalarından vazgeçmez ise organize bir tepki verilecektir. Tepkinin bu kadar yoğun olmasının asıl nedeni, internet kullanıcılarının birbirleri ile dolaylı veya dolaysız olarak yine internet üzerinden haberleşiyor olmalarıdır - forumlar, internet siteleri vs.

    Soru: Peki Türk ADSL kullanıcıları ne istiyor?
    Cevap: Elbette verdiğimiz paranın karşılığını istiyoruz. Bilginin kotası olmaz, bu yüzden bizlere zorla kotalı internet bağlantısını dayatılmamalıdır. Fakat tüm bağlantı çeşitlerinin limitsiz olması gibi bir istegimiz de yok. İhtiyaca göre bağlantı türü olmalıdır. Yani kotalı internet tarifeleri de olmalı, ama ücretleri çok daha düşük olmalıdır.

    Türk Internet kullanıcılarının Bakan’a ve Telekom Genel Müdürüne birkaç sorusu vardır;

    Soru: Kotalı kullanım neden kullanıcıya dayatılmaktadır? Telekom yurtdışı çıkışlarının kirasını, gönderilen veri miktarına göre mi ödemektedir ki? Gönderilen veri miktarına göre olmadığını bilmekteyiz, aynı limitsiz adsl kullanıcıları gibi, hat ister kullanılsın ister kullanılmasın ödenen para standarttır.

    Soru: Telekom, verdiği kotalarla internet üzerinden TV seyretmek, radyo dinlemek isteyenlerin kotalarını ne kadar aşacaklarını da hesaba katmış mıdır? Verdikleri 3-5 Gb kotalar akşamları 1-2 saat internete girebilecek zamanı olan kişiler içindir. Telekom tarifelerindeki kota miktarını neye dayanarak belirlemiştir? İnternet sadece eksiz e-posta almakla, birkaç sayfaya girmekten mi ibarettir? Kimse deneme sürümü veya ücretsiz program çekmemeli, hatta kullandığı Windows’u, virüs programlarını güncelleştirmemeli midir?

    Sayın Bakanımız veya Telekom Genel Müdürü farkında olmayabilir ama internet sadece birkaç siteden ve sohbet etmekten ibaret değildir. Bir konuda araştırma yaptığınızda, sadece o konu ile ilgili yüzlerce site ziyaret edilir. Bizlerin e-postaları 10KB değil, birkaç MB tutmaktadır. Teknoloji gelişirken insan da gelişir, insanın ihtiyaçları da gelişir.

    Standart bir kullanıcı internet’i ne amaçla kullanır?
    - İnternet üzerinden TV seyreder, radyo dinler. Bu işlem esnasında 256K’lık bağlantı, maksimum kapasiteyle kullanılır. (3 GB kota ile bu işlem 27,5 saat yapılabilir)

    - İnternet üzerinden oyun oynar (256K yetmeyebilir ama yettiğini düşünürsek yine bant genişliği maksimum kullanıcaktır ve 3 Gb kota ile 27,5 saat oyun oynanabilecektir)
    - Denem sürüm-ücretsiz programlar çeker veya internet üzerinden satın aldığı programları çeker (programa göre değişkenlik gösterir). 3 GB kota ile linux dağıtımlarından birini çekmek isteyen bir kişinin 6 CD’lik bir dağıtımı çekmek istemesi durumunda, kotayı 1.2 GB aşması gerekecektir.)

    Normal bir internet kullanıcısı, internet üzerinden tanıdıklarıyla sesli ve görüntülü iletişim kurar, oyun oynar, siteleri ziyaret eder, tv seyreder, radyo dinler, deneme sürümü ya da ücretsiz programlar çeker. Bu tip işleri yapabilmesi için de en az 10-15 GB veri trafiğine ihtiyaç duyar.

    Genel olarak Türk internet kullanıcısının kotalı internet almasının başlıca sebebi, ücretinin ucuz oluşudur. Şu anda Türk insanının bilgisayar ile yeni yeni tanışıyor olması,
    konumu öğrenci gibi ve çalışmayan kesimler ile bilgisayar başında az vakit geçirenlerin de tercihi düşük ücret nedeni ile kotalı tarifeye yönelmektir.

    Fakat kotalı tarife ucuz olmasına karşın, belirlenen mantıksız sınırlar sayesinde kota aşımları olmakta ve alınan yüksek fark ücreti (1GB için 10 YTL) ile abone özgür ve ekonomik olarak yeterince faydalanamadan kota aşımı nedeni ile aldığı hizmetten huzursuz, sürekli kota kontrolü yaparak verdiği ücret/kalite oranına ters aylık ücretini ödediği halde 30 gün kapasite ile kullanamadığı ve kısıtlı kullanımı ile de fazladan para ödediği bir hal almaktadır.

    Bu durumdan kurtulmak isteyenler, uygun sabit ücret ödeyerek sınırsız tarifeye geçmek istemekte ve ay boyunca dilediği gün saatte internetin imkanlarını kota aşma korkusu olmaksızın, huzur ve güven ile kullanmak istemektedirler.

    Telekom kota miktarlarını belirlerken neleri kıstas almıştır? Alınan kıstaslar çağın gereksinimleri midir?

    Soru: Almanya, Fransa, İtalya, Yunanistan gibi ülkelerde çok daha hızlı internet bağlantıları çok daha ucuza verilebilirken, bu ülkeler yurtdışı çıkışlarına Türkiye’den daha az mı para ödemektedir? (Yurtdışı çıkış tarifelerinin ortalama olarak aynı olduğunu da biliyoruz). Yoksa altyapı maliyetleri mi fazladır? Zaten var olan konvansiyonel bakır telefon hatları üzerinden sağlanan bir hizmetin, ADSL altyapısı hazırlamanın masrafı son kullanıcıya teklif edilen bu fahiş fiyatları ne kadar etkilemektedir?

    Soru; Limitsiz kullancılar neden Telekom Genel Müdürü tarafından korsan kullanımla suçlanmaktadır? Telekom kendi görevini unutmuş mudur? Telekom’un görevi verilen ücrete karşılık olarak hizmet etmektir. Sağladığı bağlantının iyi veya kötü amaçlı kullanımını engellemek onun görevi değil, ülke emniyet teşkilatinin görevidir. Acaba devlet haberimiz olmayan bir yasayla Telekom’a böyle bir yetki mi vermiştir?

    Soru: Yapılan gizli zam, Telekom Oger’e devredilmeden kasasını doldurmak için mi yapılmıştır? Tüm dünyada fiyatlar düşürülürken ve internet kullanımı en fakir kesimlerde dahi yaygınlaştırılırken, bu uygulama sonucunda Türkiye’de sadece parası olanlar mı internet bağlantısına sahip olabilecektir?

    Türk Internet kullanıcıları olarak, açıkçası bu tarifelerin amacının ülkemiz insanının aydın olmasına engel, Cumhuriyet Türkiyesi’nde gerici bir hareket olarak algılamış olup, aksini iddia eden ve hak arayışını görmezden gelerek özgürlüğün dünyanın tersine oranla kısıtlanmaya çalışılmasını da anlayabilmiş değiliz!

    Soru: Telekom Genel Müdürü limitsiz ADSL kullanıcılarını hatlarını suistimal etmekle suçlamıştır. Bu suistimal kelimesi nasıl bir kullanımı anlatmaktadır. Eğer hattın çok kullanılması ise kendileri bu hattı satarken "7/24 sınırsız bağlantı" reklamıyla satmışlardır. Ayrıca "limitsiz" kelimesinin anlamını bilmiyorlarsa TDK’ya sorabilirler.

    Ama kastettikleri bir hattın birkaç kişi tarafından ortak kullanılması ise bu öncelikle onların uyguladıkları dünya standardının çok üzerindeki fiyat politikalarının ürünüdür. Öte yandan Digitürk’ün toplu gösterimlerin yapılabileceği salonlar için uyguladığı gibi bir tarifeyi internet kafe işletmecilerine teklif edebilirler. Ayrica, kullanılan ethernet portlu modemlerde, ayni hane icinde ve yine ayni ev halki tarafindan bu ADSL hizmetinin, oda oda kullanımı bir yasal haktır, engellenemez ve sorgulanamaz!

    Soru: Limitsiz 256K kulanıcıları için 6GB kotalı internet bağlantısı önerilmektedir. Neden? Kullanıcı o kadar cahil midir ki kendisine hangi bağlantı tipinin uyduğunu bilemesin?

    256K limitsiz kullanıcıları, aktif internet kullanıcılarıdır ve kendilerine ne kadar bant genişliği gerektiğini, hatta bu bant genişliğine ne kadar ücret vermeleri gerektiğini, Sayın Bakan’dan ve Telekom Genel Müdürü’nden çok daha iyi bilmektedirler.

    Telekom’un kota konusunda diretmesinin gerçek sebebi nedir?
    Bu sakın Türkiye’de internet bağlantısına sahip olmak isteyen büyük bir çoğunluğun olması ve Telekom’un bu ihtiyaca karşılık olarak yatırım yapmadan para kazanmak istemesinden kaynaklanıyor olabilir mi?

    Soru: Telekom Genel Müdürü TV’de yaptığı röportajların birisinde 24Gbit olan yurtdışı internet çıkışının, en yoğun anda bile 14Gbit’ininn kullanıldığını söylemiştir. Madem yurtdışı çıkışlarımızı hali hazırda tam kapasiteyle bile kullanamıyoruz, neden bağlantı ücretlerini düşürüp hızı Mbit seviyelerine çıkar(a)mamaktadır?

    Soru: Bizler Avrupa’daki internet ADSL paketlerine baktığımızda, şirketlerin abonelerine en azından secilen pakete uygun bir modem hediye ettiklerini* ve bağlantı ücreti gibi bir şey almadıklarını da görüyoruz. Telekom neden bağlantı ücreti adı altında bir ücret almaktadır?

    Eğer ki bu ücret santraldeki telefon hattına bağlanan ADSL cihazı için alınıyorsa, bağlantı iptal edildiğinde neden bu ücret müşteriye geri iade edil(e)memektedir? *: Hattâ iPod vs. hediye edenler de var, ama Telekom bizlere bağlantısını satın aldık diye böylesi şeyleri hediye ettiğini görürsek kalpten ve bilimum tansiyon hastalıklarından ölebileceğimiz için yapmasını istemiyoruz.

    Soru: Telekom’un verdiği 2048K (2Mbit) limitsiz bağlantı ile teorik olarak ayda çekilebilecek veri miktarını ödenecek ücrete böldüğümüzde 1GB başına 0.55 YTL düştüğünü görmekteyiz. Telekom bu rakam üzerinden kar ediyor ki bu bağlantıyı bu fiyata verebiliyor*. O halde Telekom abonelerine kota veya limitsiz bağlantı sunmasın, veri üzerinden ücretlendirme yapsın. Hattâ verdiğimiz rakama %100 zam koyup yapsın, yani GB başına 1 YTL alsın. Kişi telefon kullanır gibi, kullandığı kadar para ödesin - böyle bir işlem kullanıcıların işine gelir.

    256K sınırsız bağlantı sahibi aktif bir kullanıcı aylık ortalama 20-25Gb veri kullanır. Böylece ücreti 25 YTL olur. Aktif olmayan kullanıcılar ise kullandıkları kadar para öderler ve aylık sabit bir rakam ödemekten kurtulmuş olurlar. Nasılsa Telekom başlangıçta aldığı bağlantı ücreti ile zaten müşterisinin başlangıç maliyetini yine müşterisinden peşinen tahsil ediyor. Bu yüzden sorun olmaması lazım.

    Ama bu Telekom’un işine gelmez! Neden gelmez? Çünkü aylık sabit ücret aldığı büyük bir çoğunluk var, bu kişiler interneti kullansalar da kullanmasalar da, Telekom yine aynı parayı alacak. Hatta kotalı kullanıcılar ne kadar çok olursa hem bant genişliği o kadar az kullanilacak, hem de sabit ücretler sayesinde Telekom daha da çok para kazanacak. Öyle değil mi, 3GB kota verdiğin kişi, bu halde de 3 GB kullansa 3 lira alman gerekecek, 30 almak varken neden 3’e razı olasın? Ama bir başkasından aynı miktar için 3 lira almaya razısın? Adalet bunun neresinde?

    ADSL kullanıcıları olarak Telekom’a hodri meydan diyoruz. Kendi belirlediği ücretin 2 katını veriyoruz, işine gelirse. Amacı hizmet vermek ve kâr etmek ise teklifimizi gayet makul ve mantıklı bulacaktır. Ama amaç dolandırıcılık ise ya da bir milletin bilgiye ulaşmasını zorlaştırmak ise, kotalı ve sabit ücretli tarifede ısrar edecektir.

    Bu ülkenin insanları bilgiye, araştırmaya sınırsız açlık duymakta. Bu açlığa internet üzerinden çözüm bulan bu kitlenin bastırılması artık mümkün değildir. Diğer ülkelerle karşılaştırma yapmak istemiyoruz artık, çünkü gerçekten bıktık. İnsanın aldatıldığını, buna tabii oldugunu ve yapılana karşı elinden bir şey gelemediğini bilmesi kadar kötü bir duygu olamaz!!! GB başına 0.55 YTL diğer ülkelerde çok daha düşüktür. Ama bizler buna rağmen buna %100 zam yapmasını fakat adil bağlantı olmasına razıyız. Telekom yaptığı hatadan bir an önce dönmeli ve internet bağlantı ücretlerini dünya standartlarına çekip, hızları ve kotaları artırmalıdır. Telekom, pazara bir rakip girdiğinde bu hizmet anlayışı sayesinde kendilerinin abone zannettikleri birçok müşterisini kaybedecektir. Rakibi/rakipleri piyasaya girdiğinde/girdiklerinde şartlarını ve tarifelerini iyileştirse bile!

    Lütfen yukarıda açıkladığımız nedenlerden dolayı haklı davamızda sesimizi duyurmamıza yardımcı olun. Bizler medyanın internet kanadında sesimizi duyurmaya çalışmaya devam edeceğiz. Ama duymayan kulakların da bizleri duyabilmeleri ve duyduklarını anlayabilmeleri içinse ayrıca basılı, sesli ve görüntülü medyada da sesimizin duyurulması gerekmekte. Bizler Telekom’un, internet içeriğine sınır(kota) koyarak bunu (internetin içeriği) kendisine aitmiş gibi pazarlamasına ve abonenin internet içeriğinin ne kadarını nasıl kullanabileceğine karışmasına karşı çıkıyor, sadece içeriğe değil vereceği kaliteli hizmet için (dünya adsl hız/ücret standartlarında) bizlerden uygun ücret talep edilmesini bekliyoruz....

    Geniş bant internet kullanımınında, kota uygulamasının işin tabiatına aykırı olduğunu belirtiyor,

    Tüm Dünyada gittikçe ucuzlayan geniş bant ADSL internet hizmetlerinin, ülkemizde de aynı paralellikte ucuzlamasını ve insan haklarını zedelemeyen, insanımızı potansiyel suçlu görülmeden verilmesini umuyor ve bu şekilde uygulanmasını uygun görüyoruz.

    Yazımızı bu noktaya kadar okuduysanız, bizimle aynı düşüncede olun yada olmayın, bu metnin ifade ettiği kitleye olan saygınızdan dolayı teşekkür ederiz.

    Saygılar.

  13. #13
    piyade - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Haziran 2005
    Şehir
    izmir
    Sn;Arkadaşlar bu sorunu nedenini buldum, mesele benim birader in başı altından çıktı. ,ilgilenen bütün kardeşlerime buradan teşekkür ediyorum,Ellerinize sağlık gayet doyurucu bilgiler edindim tekrar teşekkür .
    saygı ve selam .

  14. #14
    danger0 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Mart 2004
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamaha FZ6 Fazer
    ******************************************
    + Bu Mesaj Moderator tarafindan kilitlenmiştir.
    Bu başlık amacına ulaşmıştır.
    + Forum admin ve yöneticileri kurallara uymayan mesajlari degistirme ve silme hakkina sahiplerdir.
    + Foruma üye olan herkes Forum Kurallarını kabul etmiş sayılır.
    + Şikâyetler için... info@motosiklet.net
    *********************0*********************
    Biz ilhamlarimizi gokten ve gaipten degil dogrudan dogruya hayattan almis bulunuyoruz. K.Atatürk


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler