Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Bilgisayara tepeden bakın

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    romulosus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Şehir
    İzmir
    Bilgisayar karşısında uzun süre çalışan kimselerde göz kırpma aralığının uzaması nedeniyle göz kuruması hastalığı görülebildiği, bundan korunma için de bilgisayarın tepeden bakacak şekilde kullanılması gerektiği bildirildi.

    Genellikle bilgisayar kullananların, bilgisayara uzun bir süre dikkatli şekilde bakıyor ve bu da 10 saniyede bir kırpılması gereken göz kapaklarının uzun süre açık kalmasına neden oluyor. Bunun sonucunda da göz yüzeyindeki su tabakasının kurumasına bağlı olarak göz kuruması denilen bir hastalığa neden olabiliyor.

    Göz kuruması kişiden kişiye farklılık göstermesine karşın, göz yağ tabakası zayıf olanlarda bu rahatsızlığın daha çabuk ortaya çıkabildiğini kaydediliyor...

    Göz kuruması, zamanında tedaviye başlanmaması halinde gözün korneasının delinmesi sonucu katarakt ve körlüğe dahi neden olabiliyor.Bu yüzden bilgisayar kullanıcılarının durumu ilaçlı tedavi safhasına getirmeden, kuru ortamda çalışmaktan kaçınarak, klimaya maruz kalmayarak ve varsa kaloriferin üzerine nem
    yapması için su yerleştirerek, kuru göz sendromundan korunabilirler

    Göz kuruması rahatsızlığında bilgisayara bakış açısı da büyük önem taşıyor.

    Bilgisayarı, tam karşısından, aynı hizada bakarak kullanmak, göz kapaklarının tamamen açık kalmasına neden oluyor. Bu da gözün nemlendirmesi gereken göz aralığının daha da fazla olmasına neden oluyor. Bu nedenle özellikle, büro, ofis gibi kapalı ve kuru ortamlarda bilgisayarla çalışanlar, körlüğe dahi neden olabilen göz
    kuruluğundan kaçınmak için, bilgisayarı tepeden bakacak şekilde kullanmalı. Bu sayede aşağı doğru bakılmak zorunda kalınması nedeniyle göz kapağının daha kısık kalması, sağlanır. Böylece gözün nemlendirmesi gereken alan daraldığı için gözün kuruma riski azalır.

    Ayrıca bilgisayarın karşısında uzun süre durulmaması, sık aralıklarla göz kapaklarının kırpılarak dinlendirilmesi ve sulanmasının sağlanması gerekiyor..

    Kaynak http://www.ntvmsnbc.com/news/341036.asp


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    Çok güzel bir bilgi, teşekkür ederim.
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  3. #3
    rider89 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    03 Haziran 2005
    Şehir
    Evimm
    Motosikleti
    Hussar125
    Ewt bende duymuştum bunu.Teşekkürler paylaştığın için

  4. #4
    KurtCobain - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Eylül 2005
    Şehir
    Bursa / Osmangazi / 6 Parmak Civarı
    Motosikleti
    Trafikten Men
    geçen yaz bende böyle göz kuruması meydana gelmişti klimalı odalarda fazla monitore dikkatli bakarak çalışmamaya dikkat ediyorum ama benim işimde dikkat gerektiren bi iş ( Grafiker )

  5. #5
    romulosus - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Şehir
    İzmir
    Bu haberi okuduktan sonra göz doktoruna gitmeye karar verdim. İşim gereği bende teknik resim çiziyorum. Dikkatli bakmazsan olmuyor. Sabahın 8 inden akşamın 6 sına kadar hergün böyle. .Ama çok dikkat etmemiz gerekiyor. Gözlerimiz dünya ile bağlantımızı kuran bir organımız yokluğuna alışmaş çok zor....

  6. #6
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Ben de yaşadım bu olayı. Çok da acıvericidir.
    Gözler normal şartlarda belirli aralıklarla kırpılır. Biz bunu farketmeyiz. Bu refleksin amacı gözün kurumasını engellemektir.

    Uzun süre bilgisayar başında ekrana bakan bir kişde göz kuruluğu meydana gelebilir.

    Gözünüze bilgisayarın yaratacağı bu çeşit problemleri 2 egzersizle bertaraf edebilirsiniz. Gözlerinizi bellirli sürelerde dinlendirerek ve Kırpıp açarak. Bir de Uzak biryere bakıyormus gibi yakın bir objeye bakarak.

    Göz kuruluğu ve yorgunluğu sadece bilgisayar kullananlarda olmaz.
    Sadobey


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler