Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
3. sayfa BirinciBirinci 123

Okb (obsesif kompülsif bozukluk)bu rahatsızlığı olan var mı

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #41

    Üyelik
    26 Eylül 2016
    Motosikleti
    Bajaj Pulsar 200 NS 2017
    Hocam merhaba, öncelikle psikolojik bir durum uzmanlığım değil ama içinizin rahatlamasını istemişssiniz midenizi bulandırmadan rahatlatayım.

    Ben 23 yaşındayım hayatım lisede koğuş gibi yurtlarda geçti. Şimdi üniversite yurtlarda geçiyor. İlk yurda girdiğimde 9 10 sene önce evim dışında tuvalete girmeyen bir çocuktum sonra yurtlarla tanışmamla çok farklı bir duruma geldim. İnanın kulağa iğrenç gelecek belki ama Ankaradaki tüm insanların elinin değdiği bir elmayı yıkamadan yiyebilirim bunu yapmıyorum tabiki ama temizliğe bakış açım bu şekilde. Çok pis ortamlarda büyüdük yurtlarda yeri geldi aynı tavadan 10 kişi menemen yedik. yeri geldi arkadaşımızın kıyafetlerini giydik ayakkabısını giydik. bir sigarayı 6 7 kişi döndük. maçtan sonra aynı şişeyi kafamıza diktik su içtik ve bunların hepsi hala devam ediyor. İnanın hijyen kavramı 21 yüzyılın abartılan kavramlarından birisi. Ben mümkün olduğunca deterjan kullanmam insanlar temiz oldukları için deterjan kullanıyorlar ama kendilerine daha fazla zarar veriyorlar. Temiz arkadaşlarım her kış hastalıktan kafalarını kaldıramazken ben 2 yılda 1 grip olurum onu da en fazla 2 günde atlatırım çok şükür. Bizim arkadaş grubu da domuz gibidir. Yani temiz olmak demek o kimyasalarla eli yıkayıp durmak değildir ya da sürekli elinizi bir yere sürmemek felan. Eğer dünyanın en temiz insanı olsaydınız yani doğduğundan itibaren bir kapsüle alınıp hiç havaya temas etmediğinizi ve tamam steril bir ortamda yaşama ihtimaliniz olsaydınız temiz havaya çıktıktan kısa bir süre sonra ölürdünüz. Bir insanın biriyle el sıkışarak tokalaşarak vs. aids olması mümkün değildir. Dudaktan öpdüğünüz kadın aids olsa bile size bulaşma ihtimali çok çok düşüktür. Kaldı ki aids bulaşan bir arkadaşınızdan size aids bulaşma ihtimali eğer sadece arkadaşlık ilişkiniz varsa imkansıza yakındır. Lafı rahatlayın diye çok uzattım. Ben yaşadıklarımı ve midesizliğimi size anlatsam kusabilirsiniz muhtemelen ama gerçekten muhtemelen sizden daha az hasta oluyorum ve daha güçlüyüm aynı şekilde arkadaşlarım da domuz gibiler. Siz dikkat ettikçe daha fazla zarar göreceksiniz. Bundan 100 200 yıl önce insanlar temizlik nedir bilmiyorlardı.Şimdi insanlar aynı çatalı kullanınca hasta olduklarını felan düşünüyorlar. Vücudunuzu ne kadar dış ilişkilere açık tutarsanız o kadar güçlenirsiniz. Kışın ortasında yanlı ayak gezen oynayan dilenci çocuklarını gördünüz mü hiç onların yerine zengin bir ailenin çocuğunu koysanız muhtemelen ilk gün yatağa düşecektir çünkü çok kapalı ve zayıf yetiştirildi.

    Yani siz kendinizi temizliğe itmeniz size zarar veren bir şeydir

    ---------- Mesajlar birleştirildi - 22:26 ---------- bir önceki mesaj zamanı 22:07 ----------

    Acele çıkmam gerekti saçma bitirdim. Hocam bu temizliğine dikkat eden insanlar daha çok hasta oluyor daha zayıf bir vücuda sahip oluyor benim gördüğüm kadarıyla, abartmadığınız sürece hastalık riskleri size zarar vermez aids olmanız için çok uç davranışlar gerekir aynı tabaktan yemek felanla olacak iş değil yani hele kirli bir cüzdan kart vs. aids için mümkün değildir. Siz bunlarla kendinizi telkin etmeye ne kadar az dikkat ederseniz o kadar temiz ve sağlıklı olacağıza vücudunuz direnci artacağı için temiz kalacağınızı düşünün. Durmadan bunla ilgili şeyler okuyun deterjanın zararlarını araştırın. Temizlik ve hijyenin 21 yüzyılda büyük bir endistüriyel balon olduğunu araştırın. zamanında herkes yağ zararlı şeker faydalı diye kendini zehirledi, yağ yiyenlere salak gözüyle bakıldı aynı şey şu an temizlik adı altında yapılıyor. İnsanoğlunun deterjana fabrikasyon sabuna vs. ihtiyacı yoktur bunları cidden araştırın ve kirli olmakla pis olmanın o ince farkını anladıktan sonra daha mutlu ve sağlıklı olacaksınız inşallah çok geçmiş olsun.
    Erkan344 ve drtayfun bunu beğendiler.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #42

    Üyelik
    02 Nisan 2016
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Şu an yok..
    Alp kardeşim zaman ayırıp destek verdiğin için çok teşekkür ederim.
    Yorumunu beğenerek okudum.
    Söylediğiniz gibi artık yavaş yavaş kendimi düşünmemeye alıştırıyorum.
    Yazılan tüm yorumlar ,verilen tüm tavsiyeler benim için altın değerinde..
    Gün için de yorumları tekrar tekrar okuyup kendimi telkin ediyorum.
    Gerçekten bu konuyu açtıktan sonra moral ve motivasyonum arttı diyebilirim.
    Desteğin için tekrardan çok çok teşekkür ederim.
    alp010 bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
3. sayfa BirinciBirinci 123

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)