Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı

Xiaomi YI LCD Ekran ve Büyük Pil İncelemesi

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Xiaomi YI tartışmasız en iyi GoPro alternatiflerinden biri, artılarıyla ve eksileriyle o tam bir ucuz kask kamerası.

    Xiaomi YI yüksek video ve resim kalitesi ve düşük fiyatıyla yüksek fiyatlar ödeyip GoPro almak istemeyen insanlar için harika bir seçenek oluşturuyor.

    Bu artılara rağmen kameranın başlı başına 2 büyük problemi mevcut ve bunlar bir LCD ekrana sahip olmayışı ve sadece 2 saat çekim imkanı sunan pili idi. Bazılarınız Xiaomi acaba yeni bir kamera üretip LCD ekran ve daha yüksek kapasitede bir pil ile satıcıya sunar mı diye merak ediyordur ve bu büyük ihtimalle gerçekleşecek fakat şuan bunun ne zaman gerçekleşeceği hakkında elimizde henüz bir bilgi mevcu değil.

    Bu sorunu şimdilik bazı eklentiler yaparak aşmamız gerekecek gibi görünüyor ve bunun için ilk adım atıldı ve 1 adet sonradan cihaz üzerine takılabilen LCD ekran ile 2400 mah kapasitede pil üretildi ve bunlar bir paket haline getirilerek kullanıcıya sunuldu.

    Paketin içeriğine gelecek olursak ; 1 adet LCD ekran, 1 adet 2400 mah kapasiteli Li-iOn pil, 1 adet su geçirmez housing, 1 adet housing için genişletilmiş arka kapak, 1 adet 1/4 inch büyüklükte bağlantı aparatı, 1 adet düz klips, 1 adet USB kablo ve 1 adet kitleme tokası yer almakta.



    LCD ekran artık video ya da fotoğraf çekerken hangi alanları çektiğinizi kadrajınızda neyin olduğunu tam olarak görebilmenize imkan sağlayacak güzel bir eksesuar. LCD nin kamera üzerinde çalışma prensibi HDMI kablo ile bir TV ye çıkış yapmak ile aynı. Kameranın üretim malzemesi plastik ve bunun avantajı kameraya ektra ağırlık yansımasının az oluşu ki LCD ekranın ağırlığı 23 gram.

    Akla gelen bir başka soru ise bu LCD ekran ile ayarlar değiştirilebiliyor mu. Maalesef bu mümkün değil, ayarları değiştirmek için halen bir mobil cihaza bağlantı şart.



    LCD ekran ve 1010 mah kapasitedeki orjinal pil ile çekim sürelerine bakıldığında karşımıza çıkan değerler şu şekilde;

    1080p 60 FPS - 35 dakika
    1080p 30 FPS - 48 dakika

    LCD yi bağlarken dikkat edilmesi gereken küçük ama önemli bir husus var. Buna dikkat edilmediği taktirde LCD ekranınızda görüntü almanız mümkün olmuyor. LCD ekranı cihazınıza bağlamadan önce Mobil app üzerinden ayarlar kısmına gelerek buradaki AV ayarını aktif etmeniz gerekiyor ki bu şekilde kamera LCD ekrana direk görüntü aktarabilsin.

    LCD ekran kameraya takılı olduğu süre boyunca sürekli açık kalmak zorunda değil, ekranın yanına konumlandırılmış küçük bir tuş ile LCD ekranın açılıp kapatılabilmesi mümkün kılınmış.



    2400 mah kapasitedeki pilin detaylarına değinecek olursak, normalde 2 saat gibi bir süre kayıt yapma imkanı bulduğumuz kameramız ile yüksek kapasitedeki bu pil ile 4 saate varan değerlere ulaşılabiliyor. Kamera çekim değerleri şu şekilde;

    1080p 60 FPS - 182 dakika
    1080p 30 FPS - 240 dakika



    Ayrıca pil üzerinde yer alan USB girişi sayesinde kameranın üzerinde olmasına gerek kalmadan ayrı olarak şarj edilebilme imkanı yaratılmış.
    Paketin içerisinde yer alan diğer bir aksesuar olan su geçirmez kılıf ise beraberinde bağlantı aparatı ve LCD ekran takılı olduğunda ya da 2400 mah kapasiteli pil ile beraber kullanım için genişletilmiş bir arka kapak ile beraber geliyor.

    Paketin fiyatına ve vaadettiği özelliklere bakılacak olursa gerçekten de Xiaomi YI kullanıcıları için olmazsa olmaz gibi duruyor. Özellikle 2400 mah kapasitesindeki kullanım süresini 4 saate varan değerlere ulaştıran yüksek kapasiteli pil göz önüne alındığında.

    Ürünleri Gearbest.com sitesinden satın alabilirsiniz.

    LCD Display + Backup Battery Set

    ilkeronat bunu beğendi.


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    LynXMaSTeR - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Ağustos 2014
    Şehir
    Balıkesir
    Motosikleti
    Honda CBR 650F | Honda CB750 Hornet
    hocam orjinal pil ile 1080p 60 FPS - 35 dakika demişsiniz, peki dosya boyutu nedir, öğrenebilir miyim?

  3. #3
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı LynXMaSTeR adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    hocam orjinal pil ile 1080p 60 FPS - 35 dakika demişsiniz, peki dosya boyutu nedir, öğrenebilir miyim?
    Wifi kapalı olduğunda süre 50-60dk ya çıkabiliyor. Dosyaları otomatik 2GB lik parçalar halinda kayıt ediyor. Her bir parça 14-15dk uzunluğunda oluyor. Son firmware güncellemesinden sonra pilin daha fazla gittiği söylemiş henüz deneme fırsatım olmadı.


    REKLAM ALANI

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)