Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Tutanaksız ve fotoğraf makinesiz yola çıkmayın.

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    VaScO1925 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Aralık 2007
    Şehir
    -------- i Z M i R --- İsim:£.я.h.α.η
    1 Nisan’dan itibaren artık maddi hasarlı trafik kazalarında trafik polisi yerine sürücüler tutanak hazırlayacak. Peki tutanak formları nereden alınacak, nasıl doldurulacak, sigortalar hasarı kaç günde ödeyecek? NTVMSNBC, sürücülere rehber hazırladı.

    İSTANBUL - Türkiye’de 2007 yılında meydana gelen trafik kazalarının yüzde 85.3’ü maddi hasarlı trafik kazası olarak kayıtlara geçti. Günde ortalama 1800 maddi hasarlı trafik kazası gerçekleşiyor. Büyükşehirlerde trafik sıkışıklığını ortadan kaldırmak için 1 Nisan’dan itibaren yepyeni bir dönem başlıyor. Maddi hasarlı kazalarda taraflar doldurup imzaladıkları tutanak sayesinde trafik polisini beklemeden olay yerinden ayrılabilecek. Tutanaklar ve fotoğraflar sigorta şirketlerine verilecek, taraflar hasarlarını sigorta şirketlerinden alacak. Taraflar arasında anlaşmazlık olursa eski uygulamada olduğu gibi polis çağırılacak.

    TUTANAK FORMLARI NEREDEN ALINACAK?

    Kaza tespit tutanakları sigorta şirketlerinden dağıtılmaya başlandı. Tutanak formları ayrıca “tramer.org.tr” ve “egm.gov.tr” adreslerinden de indirilebilecek. Formlar fotokopiyle çoğaltılabilecek.

    EHLİYET VE SİGORTA ŞART
    Trafik kazası yaptığınızda karşı tarafla anlaşıp aracınızı çekmeden mutlaka ehliyet ve trafik sigortası kontrolü yapın. Kazaya karışan araçların kesinlikle zorunlu trafik sigortası poliçelerinin olması gerekiyor.

    TUTANAĞA KUSUR ORANI YAZMAYIN
    Tutanağa yalnızca kazanın oluş şeklini yazın, kusur oranı yazmayın. Kroki çizmeyi ve kazanın nasıl olduğunu anlatan görüşleri yazmayı unutmayın.

    FOTOĞRAF ÇEKMEYİ UNUTMAYIN
    Arabanızda bir fotoğraf makinesi bulundurun. Kaza yaptığınızda aracınızı boş alana çekmeden farklı açılardan fotoğraflarını çekin.

    ARACINIZI EMNİYET ŞERİDİNE ÇEKİN
    Kaza yaptığınız kişiyle anlaştıktan sonra aracınızı bir an önce emniyet şeridi veya boş alana çekin. Tutanakları uygun bir alanda doldurabilirsiniz.

    NE KADAR ÇOK BİLGİ, O KADAR HIZLI ÇÖZÜM
    Tutanaklarda yer alan görgü tanığı bölümünü kazayı gören kişilerin ifadeleri doğrultusunda doldurun. Tutanakta yer alan fazla bilgi, işlemlerinizin hızlı yürümesini sağlayacaktır.

    İLK BAŞVURU SİGORTA ŞİRKETLERİNE
    Kaza yapan taraflar, kazanın oluş şeklini birlikte tutanağa yazıp mutlaka imzalayacak. Tutanak hazırlandıktan sonra çekilen fotoğrafla birlikte karşı tarafın trafik sigortası veya kasko sigortası şirketine başvuru yapılacak.

    SÜRE KISITLAMASI YOK AMA...
    Tutanağın taraflarca sigorta şirketlerine ulaştırılmasında zaman açısından bir kısıtlama bulunmuyor ancak tutanak ne kadar hızlı ulaştırılırsa o kadar çabuk sonuçlanır.

    YÜZDE 0, 50, 100 HATA PAYI
    İlk başvuruyu alan sigorta şirketleri, en geç 1 gün içinde tutanağı elektronik ortamda Trafik Sigortaları Bilgi Merkezine (TRAMER) iletecek.

    Sigorta şirketleri, TRAMER vasıtasıyla 3 iş günü içinde kaza krokilerini de dikkate alarak, tutanak çerçevesinde yüzde sıfır, 50, 100 oranlarına göre kaza sorumluluk değerlendirmesi yapacak.

    TUTANAKLAR ZAMANINDA GÖNDERİLMELİ
    Kaza sorumluluk değerlendirmesi TRAMER sisteminden yapılacak. Tutanağı zamanında TRAMER’e iletmeyen sigorta şirketi, tutanağı gönderen şirketin belirlediği oranları kabul etmiş olacak.

    HATA PAYLARI FARKLI BELİRLENİRSE...
    Sigorta şirketlerinin kaza sorumluluk değerlendirmesinde farklı sonuçlara ulaşılırsa, kaza tutanağı TRAMER bünyesindeki Tutanak Değerlendirme Komisyonu’na sunulacak. Komisyon, 3 gün içinde tutanak ve fotoğrafları inceleyerek hata paylarını kesin olarak belirleyecek.

    TAZMİNATLAR 8 GÜNDE ÖDENECEK
    Sigorta şirketi, belgeler tamamlandıktan sonra 8 iş günü içinde tazminatı ödeyecek.

    TUTANAK İNCELEMELERİ İNTERNETTEN İZLENEBİLECEK
    TRAMER, tazminat kazanan hak sahiplerinin tutanak incelemesinin hangi aşamada olduğunu internet üzerinden öğrenmelerini sağlayacak alt yapı kurdu.

    UYGULAMA TEK TARAFLI KAZALARI KAPSAMIYOR
    Tutanak, en az 2 aracın karıştığı kazalarda tutulabilecek. Uygulama, tek taraflı kazaları kapsamıyor.

    İKİDEN FAZLA ARAÇ KAZA YAPARSA
    İkiden fazla aracın karıştığı trafik kazalarında birden fazla -fotokopi ile çoğaltılmış olabilir- form kullanılabilecek. Bu durumda, her bir form tüm sürücüler tarafından imzalanacak. İmzalar için formun alt tarafındaki boş alan kullanılabilecek. Kazaya karışan tarafların tamamı tarafından imzalanmayan tutanaklar geçerli kabul edilmeyecek.

    BU TÜR KAZALARDA TUTANAK TUTMAYIN
    Sürücülerin aralarında tutanak düzenleyerek anlaşamayacakları ve trafik ekibi çağırmaları gereken zorunlu durumlar ise şöyle:

    * Sürücü ehliyetsiz araç kullanılıyorsa veya yetersiz ehliyetle ile araç kullanılıyorsa
    * Sürücünün yaşı küçükse
    * Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa
    * Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise
    * Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse
    * Kazada sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse
    * Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise
    * Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa

    BÜYÜKŞEHİRLERDE TRAFİK AKIŞI HIZLANACAK
    Trafik Sigortaları Bilgi Merkezi (TRAMER) İş Analizi ve Ar-Ge uzmanı Pınar Hoşgör, 1 Nisan’dan itibaren trafikte yaşanacak değişiklikleri anlattı.

    Mevcut trafik kazalarında sürücülerin yüzde 20’sinin anlaştığını söyleyen Hoşgör, “Sürücüler anlaşmalarına rağmen önceki uygulamada trafik polisi bekliyorlardı ve bu durum trafik sıkışıklığına neden oluyordu. Yeni uygulamayla birlikte anlaşan sürücüler trafikte beklemeyecekler. Eski uygulama aslında devam ediyor, anlaşamayan sürücüler yine polis çağıracak” dedi.

    Sürücülerin yeni uygulamaya alışıncaya kadar çeşitli aksaklıkların yaşanabileceğini ifade eden Hoşgör, anlaşan sürücüler arttıkça trafikte ciddi anlamda bir rahatlama yaşanacağını belirtti.

    Hoşgör, büyük kentlerde çok fazla trafik kazası gerçekleştiği için insanların beklememek için anlaşma yoluna gideceğini ve bu sayede trafik akışının hızlanacağını dile getirdi.

    Sigortalardan sorunsuz şekilde ödemeler gerçekleştikçe anlaşma oranlarının artmasını beklediklerini söyleyen Hoşgör, “Sigortasız trafiğe çıkan sürücüler artık araçlarına sigorta yaptırma yoluna gidecek” diye konuştu.

    Hoşgör, bütün sürücüler araçlarında 1 Nisan’dan itibaren mutlaka tutanak bulundurmalı hatırlatmasını yaptı.

    Drift Religion, iZMiR ŞußeSi


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    RoLa - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Haziran 2007
    Şehir
    İstanbul- Acıbadem&Fatih
    Motosikleti
    Kawasaki ER6N
    ya ne kadar gereksiz bi uygulama. hatta bunlar işi geliştirirler. bi cinayet felan olduğu zaman delilleri biz toplar suçluyuda biz tutuklarız
    Bi ülkede "KÖPEKLER" istedi diye atlar ölmez...!!!

    Drift Religion

  3. #3
    headquarters - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbulll Avcılar
    Motosikleti
    ...................
    Ortalık çok karışıcak gibi geliyor bana sigorta şirketlerinden para almak için çok daha fazla kaza olucak benim fikrim...

    Ayrıca polisi beklememek için trafiğin sıkışmaması için yapılan bu değişiklik
    bi fayda sağlamaz düşüncesindeyim...

    Çünkü toplum olarak meraklıyız ve kaza yerine bakmak için illa trafik yavaşlıyacak hatta duracaktır...
    Hasan..

  4. #4
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Aslında iyi düşünülmüş bir uygulama gelişmiş toplumlarda çok faydalı olacaktır.

    Nevarki bizim sevgili ülkemizde bu çok garip bir gelişme olarak tarihimize yansıyacak olaylarıda berbaerinde getirecektir.

    Bizim melmeketimizde oluşan herhangi bir kazada sürücüler araçlarından iner temas noktasına bakar hasar ne olursa olsun birbirlerine girerler.

    Öyle geçmiş olsun lar yaralımısınızlar yok bizde

    Hiç kafamız basmaz ulan sigorta diye bişey var haklı olsan ne olmasan ne farzedelim ki daldım kaza yaptım. Çekilir kenarda şoku atlatmaya çalışırım sigorta her halikarda hasarı karşılayacak.

    Ne demeye kavga ederiz -- cahilliğimizden ederiz

    Öncelikli olarak eğitilmemiz lağzım.

    Gitmeden alınan sürücü belgeleri bunun en büyük handikapıdır.

    Yollarda görürüm gıcır gıcır arabalar bi tampon dokunmuş bekleşip duruyorlar. Oysaki beklemese çekip gitse sigorta şirketine beyan verse 1.000 ytl ye kadar beyan la hasarlar karşılanıyor . Ne birde polislerle uğraşıp saatlerce anama avradıma gelenden geçenden küfür yiyeyim ki .

    vs.vs.

    İnşallah hayırlı olur.
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  5. #5
    ozrace - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul-Çekmeköy
    Motosikleti
    = Kawasaki KLE 500
    devletden millete bir kazık daha... Allah sonumuzu hayır etsin....
    ASİYİZ BİZ MOTORCUYUZ....

  6. #6
    Motosiklet Eğitmeni COQ - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Ocak 2008
    Şehir
    France
    Motosikleti
    Honda
    Türkiye'de ortalığı biraz karıştıracak olmasına rağmen aslına bakarsanız kötü bir uygulama değil.
    Sigorta konusunun ne kadar önemli olduğunun farkına varacak vatandaşlar...
    Küçük hırsız el feneri, büyük hırsız deniz feneri kullanır.
    Ancak her ikisininde çalışması için ampul gerekir.(Cosinus)

  7. #7

    Üyelik
    02 Mayıs 2007
    Şehir
    İstanbul
    Bir seferinde otobanda çok soğuk bir havada 5,5 saat bir başka seferinde arife günü şehir merkezinde 7 saat sonra polis bekleyince bu uygulamayı çıkaranlara dua ediyorum. Zaten gelişmiş ülkelerin hepsinde uygulama bu şekilde imiş aksayan yanları olabilir suistimal edenlerde olabilir. Ama kötü olacak diye değilde
    iyi tarafları çok daha hayırlı olacak diye bekliyelim

  8. #8
    fahricin - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    30 Mayıs 2003
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Yamahondawasaki FB1907
    Adama alkol muayenesini bizmi yapacağız? O üflenen şey nerede satılıyor? Ya üflemem derse ne olacak? Benim tuttuğumu (tutanak) o imzalamaz onunkini ben beğenmezsem kiminkini imzaliycaz? Karşı tarafı anlaşmaya zorlamak için beyzbol sopasıda lazım olurmu?

    Arkadaşlar, Burası Türkiye. Nolur bu yasayı beğenenler tekrar düşünsünler. Biz yaşamadığımız sürece çok komik şeyler yaşanacak. Bu kez trafik yine sıkışacak ama kavga eden kazazedeleri izleyen sürücüler yüzünden. Ellerde tutanaklar, yok benimki doğru yok benimki diye. Sonra sigorta şirketleri tutanakları beğenmeyip hasarın belkide az bir kısmını ödeyecek kimbilir nekadar sonra.
    Allah bize yardım etsin.
    Buralardan gitmek lazım. Uzağa , daha uzağa. Hayır hayır, çok daha fazla uzağa.

  9. #9
    Forumdan Uzaklaştırıldı
    Üyelik
    16 Mart 2008
    Şehir
    Adana
    Motosikleti
    CBR600RR
    Alıntı ozrace adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    devletden millete bir kazık daha... Allah sonumuzu hayır etsin....
    Bu tür bi gelişmeyi nasıl olurda kazık olarak değerlendirirsiniz,merak ettim,özel değilse açıklarmısınız

  10. #10

    Üyelik
    09 Ekim 2007
    Şehir
    Kadıköy-İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung Gt 250 R
    Bu işin özeti şu : Devlet ne haliniz varsa görün dedi. Başka bi açıklaması yok.

  11. #11
    jameika34 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul/Altunizade
    Motosikleti
    HONDA 600 F 2006 MODEL
    Bence güzel bir uygulama hatta avrupa ülkelerindede uygulanıyor. Ama biz bu uygulamayı nasıl nasıl yapıcaz hatta komediye dönüşecek kadar kargaşa yaşanacağı kesin. Hayırlı olsun diyelim.

  12. #12
    Özer - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    25 Mayıs 2006
    Şehir
    İzmir
    Motosikleti
    V STROM DL 650 Esmeralda
    Alıntı jameika34 adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Bence güzel bir uygulama hatta avrupa ülkelerindede uygulanıyor. Ama biz bu uygulamayı nasıl nasıl yapıcaz hatta komediye dönüşecek kadar kargaşa yaşanacağı kesin. Hayırlı olsun diyelim.

    kesinlikle katılıyorum size.
    kazaların %95 inde haklı haksız demeden kavgaya tutuşan bir toplumuz biz
    irdelemekten,konuşmaktan,anlaşmaktan,hoşgörüden uzak ama gerçekten uzak ve en önemlisi BENCİL
    Kuvvetin yettiğini anladığında sindirmeye çalışan vs vs.
    Allahtan %5 lik bir kısım varki biraz sevindiriyor insanı
    Hoşgörü ve sevginin herdaim olması dileyle.

  13. #13

    Üyelik
    17 Ağustos 2007
    Şehir
    çanakkale
    Motosikleti
    as t1
    bu uygulama nekadar doğru olur bilmem büyük şehirlerde trafiğin sıkışmaması için iyi yöntem ama taraflar anlaşıp birbirine vururlar arabalarının eksiklerini sigorta şirketlerine yaptırabilirler
    Akıllı insanlar yeni fikirleri tartışırlar. Normal insanlar sonuçları tartışırlar. Küçük insanlarsa başka insanları tartışırlar. :bounce:

  14. #14
    bboy_iced - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    07 Temmuz 2005
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    Kawasaki zx6r
    Ehe ehe eleman kaza yaptı vurduğun eleman bi indi arabadan 1.90 lık bir dev hemide boksör ama hatalı. Ahanda gel derdini anlat bakalım. Diyolog şöyle
    -Beyefendi aniden niye durdunuz sol şeritte
    -Sanane
    -İyide beyefendi motosiklet bu araba gibi durmazki
    -Dursaydın sen bana çarptın suçlu sensin
    -Ama beyefendi hem sol şeritte ani fren yapıp duruyosunuz hemde suçu bana atıyosunuz
    -Gonuşma laynnnn
    -Ozaman tutanak tutmamız lazım beyefendi
    -Ne tutanağı layn polismisin sen kıracam bak gafanı şimdi yığarım la seni oraya
    -Ama beyefendi
    -Bak hala konuşuyo gonuşma layn dedim ahanda yettim saaaaa
    - Ama ama çotannnnkkkkkk Ahhhh uffffff kraşşşş bürppppp furma abiiiii ???
    -.........

    İşte budurumdada etrafda acil ambulans çağıracak birileri olmalı dimi.
    Nedenmi böyle bir diyolog çünkü biz ekmek sırası için bile kavga eder bir toplum olduk da ondan.
    Albert EİNSTEİN derki;
    Biri sana çok kötüsün derse boşver takma. Banada GERİZEKALI sın dediler, ATOMU PARÇALAYIP ELLERİNE VERDİM

  15. #15

    Üyelik
    02 Aralık 2006
    Şehir
    9 Ay Ankara 3 Ay istanbul
    Motosikleti
    Honda CBR 600f Hemde Gümüş...
    Aslen uygulama mukemmel, hem kaza sonrası trafik daha az kitlenir hemde ufacık bi kaza icin saatlerce ( ankarada başıma gelen kazada 8 saat bekledim) beklemiş olmayız...

    Fakat turkiyede cok fazla kotu niyetli insan oldugundan bu uygulama cortlayabilir adam duvara carptıgı arabasını yana yatırdıgı motorunu baska bir arkadasınun aracını kullanarak kaza yapmıs sekilde gosterebilir. Bunun yanında bide oyle acayip adamlar varki o kagıdı adama anlatana kadar kafayı yersin...
    HONDA 600f -2008- >> Kawasaki Er6 N -2007->> Derbi 125 Nude -2006-

    Artik No Kawasaki Yes Honda =)

  16. #16

    Üyelik
    09 Ekim 2007
    Şehir
    Kadıköy-İstanbul
    Motosikleti
    Hyosung Gt 250 R
    Alıntı bboy_iced adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Ehe ehe eleman kaza yaptı vurduğun eleman bi indi arabadan 1.90 lık bir dev hemide boksör ama hatalı. Ahanda gel derdini anlat bakalım. Diyolog şöyle
    -Beyefendi aniden niye durdunuz sol şeritte
    -Sanane
    -İyide beyefendi motosiklet bu araba gibi durmazki
    -Dursaydın sen bana çarptın suçlu sensin
    -Ama beyefendi hem sol şeritte ani fren yapıp duruyosunuz hemde suçu bana atıyosunuz
    -Gonuşma laynnnn
    -Ozaman tutanak tutmamız lazım beyefendi
    -Ne tutanağı layn polismisin sen kıracam bak gafanı şimdi yığarım la seni oraya
    -Ama beyefendi
    -Bak hala konuşuyo gonuşma layn dedim ahanda yettim saaaaa
    - Ama ama çotannnnkkkkkk Ahhhh uffffff kraşşşş bürppppp furma abiiiii ???
    -.........

    İşte budurumdada etrafda acil ambulans çağıracak birileri olmalı dimi.
    Nedenmi böyle bir diyolog çünkü biz ekmek sırası için bile kavga eder bir toplum olduk da ondan.
    İşte olay bundan ibaret faha farklı bişey olmaz.

  17. #17
    Sinan Er - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    26 Mart 2006
    Şehir
    Türkmenistan
    Motosikleti
    BMW F650 GS
    Alıntı fahricin adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    Adama alkol muayenesini bizmi yapacağız? O üflenen şey nerede satılıyor? Ya üflemem derse ne olacak? Benim tuttuğumu (tutanak) o imzalamaz onunkini ben beğenmezsem kiminkini imzaliycaz? Karşı tarafı anlaşmaya zorlamak için beyzbol sopasıda lazım olurmu?

    Arkadaşlar, Burası Türkiye. Nolur bu yasayı beğenenler tekrar düşünsünler. Biz yaşamadığımız sürece çok komik şeyler yaşanacak. Bu kez trafik yine sıkışacak ama kavga eden kazazedeleri izleyen sürücüler yüzünden. Ellerde tutanaklar, yok benimki doğru yok benimki diye. Sonra sigorta şirketleri tutanakları beğenmeyip hasarın belkide az bir kısmını ödeyecek kimbilir nekadar sonra.
    Allah bize yardım etsin.
    Yazının tamamını okumak sıkıcı geldi galiba

    BU TÜR KAZALARDA TUTANAK TUTMAYIN
    Sürücülerin aralarında tutanak düzenleyerek anlaşamayacakları ve trafik ekibi çağırmaları gereken zorunlu durumlar ise şöyle:

    * Sürücü ehliyetsiz araç kullanılıyorsa veya yetersiz ehliyetle ile araç kullanılıyorsa
    * Sürücünün yaşı küçükse
    * Sürücüde alkol veya akıl sağlığı şüphesi varsa
    * Kazaya karışan araçlardan biri veya daha fazlası kamu kurumlarına ait ise
    * Kamu kurumlarına ait eşyada zarar meydana gelirse
    * Kazada sadece 3. kişilere ait eşyalara zarar gelirse
    * Kazaya karışan araçlardan birinin veya birkaçının trafik sigortası yok ise
    * Trafik kazası ölüm ve/veya yaralanma ile sonuçlanmışsa
    Kuş olup uçmak isterken uzaklara, Ağaç olup kök salıyorum buralarda.........

  18. #18
    babaçi - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Eylül 2006
    Şehir
    İST
    Motosikleti
    Comet
    Alıntı okayyorukcuoglu adlı üyeden alıntı Mesajı göster
    bu uygulama nekadar doğru olur bilmem büyük şehirlerde trafiğin sıkışmaması için iyi yöntem ama taraflar anlaşıp birbirine vururlar arabalarının eksiklerini sigorta şirketlerine yaptırabilirler
    sigorta şirketlerininde çekimser kaldığı konu bu..

    suistimal
    Ne irfandır veren ahlâka yükseklik nede vicdandır, Fazilet hissi insanlarda, Allah korkusundandır

  19. #19
    Syriana - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    06 Nisan 2005
    Şehir
    IstanbuI Beylikdüzü
    Motosikleti
    Yamaha MT25
    ortalık fena karışacağa benziyor...allah sonumuzu hayretsin...




    şahsi yorumummu : yok!!!!
    Rüzgara Karşı Koşmamışsan, Onunla Esmeyi Bilemezsin; Henüz Motora Binmediysen, Yaşıyorum Diyemezsin !!!

  20. #20
    gezgin_33 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mart 2008
    Şehir
    mersin
    Motosikleti
    CBF-150
    merhaba arkadaşlar.
    Konu dışı ama bişi soracam. Dün akşam üstü sitede yeni bir konu açmıştım fakat bugun bu konuyu bulamıyorum. Sanırım henüz siteyi tam anlamıyla çözemedim Bu arada Konu Boya ciziklerini kapatma ile ilgiliydi. Şimdidenteşekkürler arkadaşlar


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler