Kapat
Üye Girişi
Motovento
Reklam Alanı
Motomax
Reklam Alanı
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

30 bin kişi sanal ortamda buluşuyor

    Motovento
    REKLAM ALANI
  1. #1
    100 Oktan Moderatör (Komtan) Gürkan Anbarlı - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    12 Nisan 2003
    Motosikleti
    Fazer

    Türkiye’de henüz motosiklet konusunda elle tutulur, yazılı bir kaynak bulmak zor. Hürriyet olarak her hafta motosiklete ayırdığımız tam sayfa, birkaç dergi ve Reşat Erbaş’ın Motosiklet teorisi adlı kitabı dışında motosikletle ilgili bilgi kaynaklarının tamamı internet ortamındaki sitelerde. Bazısı kulüp statüsünde, bazısı ise sadece bilgi paylaşımı amacıyla kurulmuş bu sitelere motosiklet sevdalılarının ilgisi büyük. Üye sayısı 30 binleri geçen, aynı anda 100-150 online üyesi olan bu siteleri sizler için inceledik.

    Motosiklet.net

    Türkiye’nin ilk ve tek ödüllü motosiklet sitesi’ unvanına sahip, motosiklet.net, on binlerce üyesi ile Türk motosiklet sektörünün öncüsü olmayı amaçlıyor. Türkiye’nin en kapsamlı motosiklet sitelerinden biri olan motosiklet.net en yeni ve en güncel haberleri, yeni model incelemelerini, motosiklet tavsiye ve sorularını içeren binlerce makaleyi üyelerine ve tüm motosiklet tutkunlarına ücretsiz sunuyor.

    Bilgilerin ve deneyimlerin harmanlandığı, yılların tecrübesine sahip üyelerin yeni motosiklet tutkunları ile beraber düşüncelerini paylaşabildikleri forumlar aynı zamanda sıkça düzenlenen organizasyonların gerçekleştirilmesinde önemli rol oynuyor. Türkiye ve dünyanın dört bir yanında ki motorcuların beraber bilgi alışverişinde bulunduğu motosiklet.net üyeleri yaptıkları organizasyonlar ile kurdukları sağlam dostluklar ile motosiklet sevgisinin ve tutkusunun ülkemizde yayılmasında önemli bir misyon edinmiştir. Sektörün en çok takip edilen köşe yazarlarının yazılarına da yer veren motosiklet.net üyelerinin ücretsiz olarak yararlanabileceği motosiklet bit pazarı hizmeti ile de ikinci el sektörünün canlı kalmasında önemli bir rol oynamaktadır. Adresi: www.motosiklet.net


    İkiteker Fan Kulübü

    Kulüp üyeleri, İkiteker’i 1999 yılından bu yana birlikte olan kişilerin oluşturduğu, zamanla da yeni üyelerin katılımıyla büyüyerek gelişen ’Motosiklet sever topluluğu’ olarak adlandırıyor. İkiteker Motosiklet Fan Kulübü’ne her türden motosiklet kullanan üyelerle beraber, henüz motosiklet sahibi olmayan ama motosiklete gönül vermiş kişiler de üye. Üyelerinin çoğunluğu İstanbul’dan olmasına rağmen, Türkiye’nin her yerinden hatta yurt dışından üye olmuş katılımcıları var. Motosiklet kullanıcısı olan üyeler trafik kurallarına uyar, mutlaka korumalı giysiler giyer ve kask takarlar.

    Başlıca amacı; motosikleti sevdirerek, toplumda motosiklet kültürü oluşturmaya çalışmak olan kulüp, motosiklet cinsi ve model farkı gözetmeksizin bir arada olan motosikletseverlerin birbirleri arasındaki uyumu, dostluğu ve dayanışmayı yaratmaya çalışıyor.

    İkiteker kulübü üyeleri, genel haberleşmeyi www.ikiteker.org internet sitesi üzerinden ve posta@ikiteker.org grup mesaj listesi aracılığı ile yapıyor. Üyeler bulundukları şehirlerde, haftada bir gün toplanıyor ve Kütahya’da her yıl EMOK (Enduro Motor Kulübü) tarafından organizasyonu yapılan, geleneksel "Motosiklet Festivali" düzenlemesine katkıda bulunuyor.

    Enduro Motosiklet Kulübü Derneği

    EMOK, (Enduro Motosiklet Kulübü Derneği) dernek statüsüne sahip, Enduro kullanıcıları ile birlikte tüm motosiklet severlerin bir araya gelmesi için çaba sarf eden bir kulüp. EMOK, motosiklet bilincini geliştirmek, güvenli sürüş eğitimleri düzenlemek, ülke insanı ve coğrafyasına yönelmek, komşu ülkeler ile yakınlaşma çabalarını desteklemek, yarış organizasyonları düzenlemek amacıyla çalışmalar yürütüyor. 2002 Nisan ayında Yunanistan’dan davet ettiği kalabalık bir motosikletli grubunu İstanbul’da ağırlayan dernek, bu etkinlik ile o tarihe kadar Yunanistan’dan toplu olarak yurt dışına yapılan en kalabalık motosiklet gezisini yapmış oldu.

    EMOK, her yıl düzenlediği Motosiklet Festivali’nin beşincisini, 2005 Temmuz ayında binin üzerinde motosikletsever, sektörün ileri gelen firmaları, diğer kulüp ve grupların katılımıyla Bergama’da organize etti.

    Türkiye şampiyonalarına puan veren yarışlar organize edip, ülkemizi gerçekten tanımaya yönelik geziler ve etkinlikler düzenleyip, motosiklet haklarının savunulmasına yönelik faaliyetlere ve her türlü eğitim ve bilinçlendirme çalışmalarına önem veren EMOK, Alman ADAC standartlarında, sertifikalı güvenli sürüş eğitim faaliyetleri yürütmenin yanı sıra, ARA Kontrol, ARA Teori, ilk yardım eğitimleri yanında gözlemli sürüş gezileri düzenlemekte. Derneğe www.emok.org sitesinden ulaşılıyor.

    Vespa Kulüp

    Vespa Kulüp, ’Motosiklet bir tutkudur, rüzgara karşı gitmenin keyfini alan Bir daha kolay kolay bırakamazÖ’ sloganı ile 1994 yılında İstanbul Vespa adı ile kurulan ve 2003 yılında "Vespa Scooter Motosiklet Sporları Kulübü" unvanını alan uluslararası bir motosiklet kulübü. Uluslararası Vespa Federasyonu ve Türkiye Motosiklet Federasyonu üyesi olan kulübün, 2 bin civarında üyesi bulunuyor. Kulübün amacı; motosiklet kültürünü daha geniş çevrelere yaymak, üyelerinle ve motosikletçi dostlar arasında bilgi alışverişini sağlamak, ulusal ve uluslararası yarışlar, gezi ve çeşitli aktiviteler düzenlemek. Scooter’a gönül vermiş her marka scooter sürücüsünün üye olabileceği, sürekli aktivite yapan kulübün üyesi olmak için www.vespaclub.org.tr adresini kullanabilirsiniz.

    SuperEvaRiders kulübü

    SuperEvaRiders motosiklet kulübü 2000 yılında dört kişi tarafından kuruldu. İnternette www.superevariders.com adresi üzerinden haberleşen grup şu anda mükerrer üyeliklerden arındırılarak 2 bin kişiye ulaştı. Üyeleri içerisinde binin üzerinde aktif motosiklet kullanıcısı bulunuyor. İnternet sitesine dileyen herkes ücretsiz üye olabiliyor. İki kademeli bir sistemle yönetilen sitede, motosiklet ehliyeti ve kullanım bilincine sahip, grubun geneli tarafından kabul gören eski ve istekli üyeler oylanarak Rider (sürücü) statüsüne yükseliyor. Grubun gezi ve organizasyonları da Rider’lar tarafından yapılıyor. Temsil yetkisi ise dört kişilik yönetim grubuna ait. Rider’lar, özellikle grup sürüşleri sırasında sırtlarında taşıdıkları kulüp sembolleriyle ayırt ediliyor ve sürüş disiplinini düzenliyorlar. Şu anda İstanbul merkez olmak üzere İzmir ve Ankara’da şubeleri bulunan SuperEvaRiders aslında motosikleti araç edinmiş bir arkadaş kulübü. Ancak, gerek sürüş disiplini gerek ise motosiklet bilincine olan yaklaşımı nedeniyle esnemez kurallara sahip. Tüm grup sürüşleri trafik kurallarına uyularak gerçekleştiriliyor. Ehliyetsiz ve koruma ekipmanı olmayanlar sürüşlere dahil edilmiyor. Uzun sürüşler içinse belli bir sürüş tecrübesi veya sertifikalı eğitim almış olma zorunluluğu aranıyor.

    İstanbul dışında kulüpler var Bursa Choppers Clup

    Bursa Choppers Clup başkanı Murat Güney kulübü için; ’’Şu an kayıtlı 87 üyemiz var ancak bu sezon kayıt olan arkadaşlarla 100 kişiyi geçeceğimizi sanıyoruz. Gurubun amacı Chopper motorsiklet tutkunlarını bir araya getirmek, beraber yol yapmak, tecrübe ve bilgi paylaşımını sağlarken hep beraber güzel zaman geçirmek dostlukları pekiştirmektir. İnternet sitemizde üyelerin ortak paylaşımlarını, haberleşmelerini ve kulüp dışından ziyaretçilere kim olduğumuz ve neler yaptığımız konusunda fikir vermek amacıyla yayına girmiştir" açıklamasını yapıyor.

    Çıkılan uzun yollarda, gidilen yer ile ilgili tarihi, çevre güzellikleri, insan ve yaşamları hakkında bilgi sahibi olarak dönmeyi hedefleyen kulüp, ayrıca üyelerin motorsikletleri ve sürüş ile alakalı eksiklerinin giderilmesi konusunda da destek sağlayıp diğer kulüp ve kuruluşlardan bu ihtiyaçları doğrultusunda destek alıyor. Adresi; www.bursachoppersclub.com

    Hitit Motosiklet Kulübü

    2002 Yılında Ankara’da kurulan Hitit Motosiklet Kulübü, GSGM ve TMF’na bağlı olarak faaliyet gösteren resmi bir spor kulübü. Hitit motosiklet Kulübü, kuruluşundan bugüne kadar geçen 3 yıl gibi çok kısa bir zaman dilimine rağmen 5 adet Türkiye Enduro Şampiyonası, 4 adet Türkiye Motokros Şampiyonası, 5 adet Türkiye Motodrag Şampiyonası, 1 mahalli Enduro ve 2 Scooter şampiyonaları olmak üzere toplam 17 yarış düzenlemiş. 2005 yılında ise 68 lisanslı sporcusu sayısına ulaşmış. Yurt dışında ülkemizi Milli sporcu olarak temsil eden Şakir Şenkalaycı ve Ata Nurcan da kulübün lisanslı sporcuları. Motosiklet sporlarına olan aktif katkıları nedeniyle TMF’nin düzenlemiş olduğu 2004 yılı ödül töreninde, Enduro yarışlar Türkiye İkinciliği ve 2005 yılı ödül töreninde Motokros yarışlar Türkiye Birinciliği ödüllerini almış.

    Kulüp 2004 yılında faaliyete geçen, dünyadan ve ülkemizden en güncel motosiklet haberlerinin ve gelişmelerinin yer aldığı www.hmk.org.tr sitesinden haberleşmeyi sağlamakta. Bir yıllık izlenme oranı 460 bin civarında olan sitenin, 403 üyesi bulunuyor.

    Kadın Motosikletçiler

    Womenriders Grubu Mart 2004’te bir e-posta listesi olarak kurulmuş. 2006 Ocak ayı itibariyle 95’i kayıtlı olmak üzere toplam 255 üyesi mevcut. Grubun şu anda İzmir ve Ankara’da aktif olarak faaliyet gösteren birer kolu bulunmakta olup Bursa kolu da kurulma aşamasında. Grup içerisindeki iletişim ve haberleşme, düzenli haftalık toplantılarla, e-posta listesi ve web sitesindeki forumlarla sağlanmaktadır. Toplantılar her hafta dönüşümlü olarak Avrupa ve Anadolu yakasında yapılmakta. Kısa sürede sanal ortamın dışına taşarak motosiklet teması etrafında birleşen kadınların arkadaşlık, eğlence, eğitim ve sosyal faaliyet ihtiyacına cevap veren dinamik bir grup haline gelen, Womenriders grubu 2006 yılı içinde dernekleşmeyi hedefliyor. Adresi; www.womenriders.net

    Kaynak: Hürriyet


    REKLAM ALANI
    Oktay Motor CF Moto Polaris Mondial
    Motomax
  2. #2
    Süper Moderatör Olcay Avşar - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul / Çekmeköy
    Motosikleti
    Honda NC 750X
    30 bin kişi sanal ortamda buluşuyor

    Bunun 17.747'si bize ait
    "normal insanlar bir yerden bir yere gitmek için araba kullanırlar, motorcular ise motosiklet kullanmak için bir yerlere giderler"

  3. #3
    tubis - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    01 Haziran 2005
    Şehir
    Antalya
    Motosikleti
    Yamaha Cygnus L
    Alıntı Eyong adlı üyeden alıntı
    Bunun 17.747'si bize ait
    bu 17.747 kişiden 1 i de benim
    Sonsuza kadar süren tek A$K motosiklet aşkıdır !
    'TUĞBA OKAN EKİN' << 03.04.2007 >>

  4. #4
    Seni unutmayacağız
    Nur içinde yat
    Ertuğrul_Öz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    09 Ocak 2006
    Şehir
    Samsun
    Motosikleti
    Dışı büyük içi küçük sarı şey
    Hay maşalla

  5. #5

    Üyelik
    15 Ekim 2004
    Şehir
    Beylerbeyi
    Motosikleti
    1000RR06
    bravoooo herkeze teşekkürler
    Acımadıki, acımadıki

  6. #6
    Forumdan Uzaklaştırıldı nevZAT150 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    17 Ağustos 2005
    Şehir
    İzmir - Karşıyaka
    Motosikleti
    150 ZAT Mondial
    VAY BEAAA BİZ NEYMİŞİZ BÖYLEE

  7. #7
    BIYIKLI - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    04 Şubat 2006
    Hımmm, yalnız bir soruluk üye olanlar ile 'föyyyk' leri de düşünelim.
    Anadilini kaybedersen bağımsızlığını da tamamen kaybedeceksin. Dilini kaybeden toplumlar köle olmaya mahkumdurlar.
    Mustafa Kemal ATATÜRK

  8. #8
    2move - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    İstanbul
    ben bu sıteyı sevıyorum... adını vermiyim öbür sitede zaman zaman tartışıyorum bi kaç elemanla...acaba sorun bende mi diyorum??? ama bende olsa ,burdada tartışırım dimi????
    YA İSTİKLAL ,YA ÖLÜM ! ! !

    Alemin kralı çarşı , herkeze karşı

  9. #9
    LesPaul - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    28 Mart 2005
    Şehir
    İstanbul/Çamlıca
    Motosikleti
    -Ducati Monster 696
    ben de bu siteyi çok seviyorum. öbür sitenin adı yazıda geçmiyo zaten 2move dikkat ettiysen.
    burası daha sıcak, bizim gibi sıcak dosluklar kuran, yardımlaşan destek olan başka site yoktur herhalde
    cause suicide is painless / It brings on many changes / And I can take or leave it if I please, /
    and you can do the same thing if you please

  10. #10
    watercolours - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    15 Kasım 2005
    Şehir
    Coruscant
    Motosikleti
    speederbike
    öbür site ne la?
    ben burayı seviyorum. mclaren forumları dışında başka foruma girmiyorum bile.
    May the Force be with McLaren Mercedes

  11. #11
    womanrider - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    27 Kasım 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    zat150
    bende okudum işteyken acayip sevindirik oldum hehehe yaşasın
    ...............

  12. #12
    xxxxx - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    19 Kasım 2005
    Şehir
    izmir
    Motosikleti
    honda cbf 500
    water yeme bizi
    ben giderim adım kalır dostlar beni hatırlasın

  13. #13
    just_life - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    20 Haziran 2005
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    Fazer
    Evet bu yazıyı bugün Hürriyetin ekinde okumustum güzel sitemizinde adı cıkması daha bi güzel oluyor canım
    \'\'Sadece ileri gitme riskini alanlar, ne kadar ileri gidebileceğini öğrenir\'\'

  14. #14
    boncorno - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    16 Mart 2006
    Şehir
    Ankara
    Motosikleti
    F 650 GS 2003
    emeği geçen herkese sonsuz teşekkürler ediyorum... ediyoruz...

  15. #15
    fraktal - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Kasım 2004
    Şehir
    magnesia
    Motosikleti
    Yamaha VİRAGO 535

  16. #16
    ylmzzz - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    31 Aralık 2005
    Şehir
    Konya
    Motosikleti
    Kawasaki Z800
    gerçekten en iyi site bu site. ayrıca sitenin tasarımı da çok güzel. menüden istediğiniz bilgiye ulaşıyorsunuz.

    gerçekten tutku yaratıyor
    Korkarak yaşıyorsan yalnızca hayatı seyredersin

  17. #17
    Sadobey - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    05 Eylül 2005
    Şehir
    istanbul
    Motosikleti
    Jinlun Marauder JL 150
    Ben biraz ağır adamım ya 2 kişilik etki yapıyorum
    Sadobey

  18. #18
    Starsailor - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    10 Mayıs 2005
    Şehir
    İstanbul/Avrupa
    Motosikleti
    Ducati Monster 620 Dark
    skull..
    ben yazdım diye kilitledin di mi diğer başlığı
    neyse hesaplaşırız
    Ducatista:)

  19. #19
    Admin Erhan Erdil - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    14 Nisan 2003
    Şehir
    İstanbul
    Motosikleti
    MT-09 Tracer
    Alıntı starsailor adlı üyeden alıntı
    skull..
    ben yazdım diye kilitledin di mi diğer başlığı
    neyse hesaplaşırız
    Veremeyecek hesabımız yok
    Lütfen konu dışı mesaj yazmayalım
    Konumuz motosiklet.net tutku yaratır

  20. #20
    mehmetkilic31 - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
    Üyelik
    24 Mart 2006
    Şehir
    iskenderun / HATAY
    Motosikleti
    2006 mondial 150 zat
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook
    en büyüüük motosiklet.net başka büyük yook


    REKLAM ALANI
1. sayfa 12 SonuncuSonuncu

Konu içerisindeki kullanıcılar

Şu an bu konu içerisinde 1 kullanıcı var. (0 üye ve 1 misafir)

Bu Konudaki Etiketler