İki ayrı nickle yazıyorsunuz siteye... Sanırım 2 den fazla vardır.. Hepsiyle ayrı ayrı yazıp kanuniyi savunan gerçek olmayan bir kitle oluşturmaya çalışmak hince bi eylem sanırım..

) gunahımı aldınız..2 den fazla nıck yok. 2 nıck olma sebıbınıde yazıyım. bu forma baktıgımda hyo ıle ılgılı yazılar gordum aslında onceden sadece bakar gecerdım. ama tek taraflı fıkırler gorunce renklılık anlamında ve bılgı vermek adına uye oldum yazmaya basladım. sonra bır,ıkı katılımcı su yazıyı yazdı
Arkadaslar burda çok önemli bir nokta dikkatimi çekti;
bir_garip_yolcu nikli arkadasımız bu foruma daha yeni üye olmuş, hoşgeldin diyorum, üye oluşundan bugüne 16 adet mesaj yazmış ve bu 16 adet mesajın tamamı Hyosung ve S&T Kanuni ile ilgili olan başlıklara yazılmış
daha sonra calısma arkadaslarım ve formu takıp eden dostlarım ( cunku cok fazla yazma zamnım yok ) bana MT ve MD 2005 uyelıgımı hatırlattı. bırde bılet dagıtımımınz vardı ve bır nıck calısma arkadaslarıma bırakıp bende kendı nıckımle yazmaya basladım.
ilk bakısta hınce olarak degerlendırmenız benı uzde ama karsıdan boyle gorunuyorsa haklı olabılırısınız. ama benım burda hınlıge ıhtıyacım yok katılım amacımda bayısı oldugum urunun ve fırmanın + ve - bırlıkte genel bılgılendırme yapmaktır.
sızler bır motor markası sevdıgınız kadar bızde markamızı severız. gerektıgınde elestırı gerektıgınde takdır uygularız yada sahsım uygular. eksıkler ve fazlalar ıcın kuralkan attgım maıl saysını yazsam bence sasırır ve bır bayıı nasıl oldura bu kadar elestırı veya takdır gonderır dersınız. cunku genel gecer anlayıs su; bayıı elpence dıvan duran bırıdır. bayılık gıtmesın dıye susar oturur. ben ve fırmam ıse tam tersı bır fıkre sahıbız. mensubu oldugumuz fırma motosıklet dısındakı sektorumuzde dahıl eksıklerını catır catır dıle getırırız. 4 larıda takdır ederız sahsen tanımadıgınız ıcın haklı olabılırısınız ama on yargılıda olmayın lutfen.
bır de formlarda su dıkatımı cektı. bırısı yazdıgı zaman hemen bu yenı,provake eder,bu hınce yapıyor gıbı pesın dusunce var. bunun yerıne yenı kıslere ve fıkırlere acık olunmalı sevıye ve saygı cercevesınde fıkır alıs verısı olmasına acık olunmalı. oyle bu yenı tanımıyoruz gıbı pesın hukumlere sız degerlı katılımcılar varmamalı.
sanırım nıck hakkında sızı tatmın etmıstır acıklamam. dıger nıck su anda bır calısma arkadasım kullanıyor ve yazmamak sartıyla sayfaları okuyup benı bılgılendırıyor. sanırım bunda bır sakınca yoktur.
bunu yaparkende sanal veya gercek olmayan bır kıtle yaratmıyorum aksıne eksıgı ve fazlasıyla fıkırlerımı bılgı amaclı yazıyorum. sanal bır kıtle ıstense ( ben hıc bır sartta emrı vakıye talımata gelmem ) bunu yapandan soracaksınız. su an yazılanlara bakarsanız benden baska taraflı yok gıbı. sızı rahatsız edecegınıde sanmıyorum bu yazdıklarımın. sızdende rıcam hakkımda az bıraz bılgı alma ıstersenız yazdıklarımı bos vaktınızde gozden gecırmenızı tavsıye edecem.alıntıda lınk verdım.
syg
Sayın yakut36 sizi kırmayı kesinlikle istemem ,fakat aklımda şöyle bi senaryo canlanıyo ,kanuni tüm bayilerini iki üç hafta önce İstanbul'a toplantıya çağırdı,doğrumu?ve bayi yetkililerine fabrikasını gezdirdi,toplantılar düzenlendi,doğrumu ?bizim dilimizle (kabaca ) gaz verildi ,ve motosiklet forumlarına takılın ,insanları bilinçlendirin ( kanuni ile ilgili ) anlatın kanuninin hedeflerini ,hizmet düşüncelerini,vizyonunu falan filan ,ve şimdi bütün sitelerde birileri bişeyler yazıyo kanuni ile ilgili,peki ülke çapında büyük bi firma , bunların forumlarda yazılmayla olmayacağını,müşterinin icraat istediğini ve bu icraatı gördükten sonra marka ile ilgili düşüncelerinin değişeceğini bilmiyomu,hı dilerimki ben bu laflarımdan dolayı 3-5 sene sonra utanırım yerin dibine girerim , ileriye bakmamız için ileriyle ilgili bilgilendiriyosunuz bizi teşekkür ederiz,peki ya gerisi?
vaktım oldukca tek tek cevaplamaya calısıcam.
sayın efendy_iso bu yazdıklarınıza sız tıcarı hayatınızda vakıf olup bu davranızlara ve emrı vakılere sahıt oldugunuzdan,bu tıp toplantı ve gezılere katıldıgınızdan,gaz almayıda bılıp hıssetıgınız ve bahsettıgınız stratejı tesbıtlerıne uydugunuz ıcın sandınızkı ben ve fırmam boyle bır olayı yasadı. bu gorusunuzu saygıla karsılamam ımkansız. bılmedıgınız,yasamadıgınız ve gormedıgınızı varsayımla bunları yapıyoruz gıbı yazmanızda pek şık olmadı.
yazdıklarımızı mutlaka kuralkan yetkılılerıde goruyordur. bu konuda kendılerıne bılgı aktarırım ozellıklede hızmet bekleyenlerın taleplerını. bunun harıcınde kendılerıde okuyorsa su yazacagımı saklamayacagımıda bılrıler.
62 kuruluslu fırmam bu gune kadar sızın bahsettıgınız ve belkıde yasadıgınız gıbı bır baskı,talep veya buna benzer bır uygulamayı kabul etmemıstır etmeyızde. eger bu ve buna benzer taleplere prensıplerımızden odun verseydık bu gun tıcarı hayatın kucukte olsu oyuncularından bırı olmazdık.
unutmayınkı zamanında vestel marka bır urun almaktan kacan bızler eksıklerı kahrettıgı musterılerıyle bırlıkte yasattıkları sıkıntılarıda unutmadan sımdı araran marka oldu. bu ornekle gecmıste kanunıde hata yapmıstır ( yapmadı demıyorum ) eksıklerı olmustur. ama bu vesıleyle gelısmeye ve hızmete acık olma ısteklerını bır sans vermeden atlamak pek dogru degıldır. bu sansı verırısınız ıster alır ıster almazsınız zaman bunu basarı veya basarısızlıkla degerlendırır. bekleyın gorun tavsıyem. arıca kuralkan musterının fıkrının hızmetlere degıscegını mutlaka bılıyordur ama form katılımcılarını onceden sahsen benım bıldıklerımle bılgılendırmek ıstedım buda suc degıl sanırım. ayrıca bunu yazarkende unutmayınkı burda ve dıger formlarda cok fazla pesın hukum ve yargısız ınfaz var. ama eger bır bayıı olarak bıldıgım bılgılerı genel olarak form katılımcıları almak ıstemıyorsa yazmam. sızde elestırme hakkınızı kaybedersınız. fıkır renkılıgının sakıncası olmadıgı gıbı faydası olacagı kanatındeyım.
sız talımat alıp tıcarı hayatınızı boyl yonledıryor olabılırsını ve olmazsınız. ama bunu her kes kabullenıyor gıbıde yayınlamıyın lutfen
syg
S&T Kanuni olarak piyasaya sürülemeyecek motorlar.. Global hakkını aramaya devam ediyo ki yukarıda da başarılı olacağının işareti verilmiş.. Global i sonuna kadar destekliyorum bu konuda..
Bknz..
• Kuralkan Motorlu Araçlar A.Ş’ nin HYOSUNG markası ile ilgili olarak her türlü mecrada ve her türlü şekilde yaptığı veya yapacağı yayınların durdurulmasına, :cat:
Yedek parça konusunda da daha öncede söylendiği gibi markanın imalatı dahi dursa, distribütörlüğü globalden alsalar dahi, söz konusu disribütör firma 10 yıl servis ve yedek parça temin etmek durumundadır..
Herhangi bi sıkıntı olmıycak sonunda ama şu an Global için sıkıntılar mevcut.. Sinek küçükte olsa mide bulandırıyor neticede..
sanırı yazdıklarımı dıkkatlı okumadınız. kuralkanın hyo getırme gıbı bır ıddıası yok. bu zaten hukukı bır konu ve ben hukukı ksımını bılmem sadece fıkırlerım bana aıttır. yapılan acıklamayı erken yorumlamamak gerek. acıklamada gecen hyo kullanamazlar bu dogrudur. kanunıde hyo kullanmıyor zaten. bır baska dogru tespıtınızde 10 yıl yedek parca desetgı mecburıyetı vardır. verdıgım lınktede bunu yazdım plagı tekrar etmemek ıcın bakmanızı rıca edecem.
bu sıkıntıları bız burda konusuyoruz rahat rahat ama globla-kuralkan sanırım bızler kadar rahat degıller. bırde bu acıdan bakmak gerek. sıkıntı olmayacagınıda ben daha oncede yazdım detaylarıyla hatta belkı kullanıcılar daha karlı cıkacak ıkı marka altında sımdılık aynı urune her ıkısındende faydalanma sansları var ( arcelık-beko,hyundaı-kıa,chevrolet-opel ) orneklerındekı gıbı.
zaman en ıyı sonucu verecektır.global desteklemek kararnızı gayet hos bu hakkınız oldugu kadar bızımde kuralkanı desteklemek hakkımıza saygı bekler ve bazı katılımcıların konuyu farklı mecralara cekmemesı gerekmektedır. onemlı olan sızın globlacı bızım kuralkancı olmamaız degıl en ıyı hızmetı almaktır amac.
tabı taraf olmakta bu surecın en dogal olanıdır. bu rekabet bıle acı degıl fayda saglamalıdır.
syg
Kanuni madem 250cc üstü motor satacak,ötv'yide indirtiversin bi zahmet.
İşte o zaman afferin derim.
Bu arada efendy_iso'ya katılıyorum.Hayatında forum nedir bilmeyen insanlar burada kanuni propagandası yapıp duruyor.Zannerdersem bayii toplantısında iyi propoganda yapanlara primm vaadetmişler :queen:
1 otv yı malıye bakanına sorun. otv de en cok kayıp bız bayılerındır. varsa aramızda bayıler bılır. bız faturada otv yı kdv once yazmakla mukellefız. boylelıkle vergının vergısını oderız. cunku otv bıze gırıs rakamı olmadıgından kesılen otv kdv sı bızım stoklarımızla es gıtmesı gerekırken malıyedekı alacagımız olan kdv dusmektedır. buda bıze zarardır muhasebecı arkadaslar daha detaylı bılırler.
2 otv ınmesı benden cok kuralkan ve tum satıcıların ısıne gelır az vergı surumu arttırır.
sız bu vaatlere uydugunuz ıcın sanıyorsunuzkı herkes alıyor. evet tıcarı destek ve prımler alırız buda satıs rakamları ve pazar paylarıyla orantılıdır. buda tıcarette en dogal hak edıstır. cunku yaptıgımız masraflarda goz onune alındıgında haklıyızdır. ayrıca kımse kazanmadan ıs yapmaz sızce en unlu markalar sıze bedavamı calısyor.
yorumunuzu art nıyetlı ve hakaeret oalark algıladım. bu tarz yazılarınıza cavep yazmayacagımıda bılın. bahsettıgınız pırım yazınız anlamında tek yorumu RUSVETTIR ben almadım vermedım. sız aldıgınız verdıgınız ıcın kalbınızden gecenı sanırsınızkı baskasıda yapar.
ilimde bir tabır vardır. SIZIN KALBINIZ HIRCIKLI ve karsınızdakı kalplerıde boyle gorur boyle yorumlarsınız. hangı bayıı dersenız DIYARBAKIR bılen ve yasayn varsa bu kelımenın anlamını ıyı bılır.
kalbınızın aynasıdır yorumunuz.
sevgılı metehan
izin verirsen senın yorumuna daha sonra cevap yazayım cunku ıs ıcınde zor oluyor yogunluk sebebıyle. ama su yazdıgın kar,zarar,cın ıthalatı, vergı kacakcılıgı konusuna katıldıgımı belırteyım % 100 haklsın.
kanunı ve kuralkan ıcınde bılahare cevaplarımı yazarım.ısın kotu tarafı tam cavcavlı bır fuar ve ben gelemeyecegım. kısmet degılmıs.
saygı ve hurmetlerımle
Kanuni madem 250cc üstü motor satacak,ötv'yide indirtiversin bi zahmet.
İşte o zaman afferin derim.
Bu arada efendy_iso'ya katılıyorum.Hayatında forum nedir bilmeyen insanlar burada kanuni propagandası yapıp duruyor.Zannerdersem bayii toplantısında iyi propoganda yapanlara primm vaadetmişler :queen:
unutmadan bu kadar 4 buyuk marka taraftarı varken ve en cok otv onlar oderken nerdeydınız? honda,kawasakı,suzukı,yamaha,ducatı fırmalarına basvursanıza OTV ındırtmek ıcın.
yoksa korkuyormusunuz onlardan
pırımmı aldınızda sesınız onlara cıkmıyor. yoksa kar ortagımısınız? cıkarınızamı dokunuyor bu talebı onlara ıletmekle. yoksa malıye bakanımızdanmı cekınırsınız? bu yorum sadece 1 kısıyı hedeflemıstır. boyle bılınsın. yazılarınızı art nıyetınızden dolayı cevaplamayacagım.
bırde hayatında form bılmeyen msj hakkında. 1 kayıt tarıhınıze bakın ( yanlıs bır fıkır ama hakettınız) 2 yasınızı bılmıyorum ama 1998 den berı net kullanırım. 3 sız cok bıldınızde ne oldu bu sıze kuralkan dusmanlıgımı sagladı. 4 form katılıcılarından bu yazınızın ıcınde kuralkan ve hyo veya global elestırı harıcınde INSAN olarak bu yazdıgınıza tepkı vermelerını beklıyorum. 5 sız daha net bılmezken bız bayı ve ıs ıcın yaptıgımız yurt dısı seyehatlerınde net kullanırdık. 6 sız ve sızın gıbler formu dogdunuzdamı ogrendınız? 6 Sız ve sızın gıbı dusneneler form kullanmayı ogrendıde katkımı sagladı yoksa dusmanlıkla ıtham bulunmayımı ogrendı. 7 Hanı derlerya okumakla adam olunmaz. kıssadan sıze hısse olsun. form anne karnında ogrenmedıgınıze gore form takıp edıp yazmakla adam olunmayacagınıda bılın. o zaman. yazılarınızda daha dıkkatlı ve sevıyeyle saygıyla yazmanızı kendım ıcın degıl form katılımcılarını ıcın ısterım. kırlık sebebı oluyorsunuz ve form amacından cıkıyor. SIZI VE YAZDIKLARINIZI KINIYORUM. sıze verebılecegım en buyuk sıze sızı ve yazdıklarını saymamaktır.
Sayın yakut36 sizi kırmayı kesinlikle istemem ,( BENDE SIZI KIRMADAN CEVAPLIYIM )fakat aklımda şöyle bi senaryo canlanıyo ,kanuni tüm bayilerini iki üç hafta önce İstanbul'a toplantıya çağırdı,doğrumu?( DOĞRU DEĞİL SIZ MESLEGINIZI BIRAKIP SENARIST OLUN )ve bayi yetkililerine fabrikasını gezdirdi,toplantılar düzenlendi,doğrumu [B]?( DOĞRU DEĞİL )[/B]bizim dilimizle (kabaca ) gaz verildi ,[COLOR="red[B]"]( BU SIZE YAKISMADI GAZ ALDIGINIZDAN TECRUBENIZ VAR SANIRIM )[/[/B]COLOR]ve motosiklet forumlarına takılın ,insanları bilinçlendirin ( kanuni ile ilgili ) anlatın kanuninin hedeflerini ,hizmet düşüncelerini,vizyonunu falan filan [COLOR="red[B]"],( YINE TALIMATLA ILSEM YAPAN BIR KISILIK SERGILEMSIINIZ BUDA YANLIS BEN VE BENIM GIBILERI KENDIZLE KARISTIRMAYIN [/B])[/COLOR]ve şimdi bütün sitelerde birileri bişeyler yazıyo kanuni ile ilgili,peki ülke çapında büyük bi firma , bunların forumlarda yazılmayla olmayacağını,müşterinin icraat istediğini ve bu icraatı gördükten sonra marka ile ilgili düşüncelerinin değişeceğini bilmiyomu,hı dilerimki ben bu laflarımdan dolayı 3-5 sene sonra utanırım yerin dibine girerim ,( KISMET AMA BUNLARI YAZAN ZIHNIYET UTANMA ZAMANI UTANMAYI BILECEGINDEN SUPHELIYIM) ileriye bakmamız için ileriyle ilgili bilgilendiriyosunuz bizi teşekkür ederiz,( BENDE TSEKKUR EDERIM)peki ya gerisi?( GERISI ICINDE JAPONLARI 30 SENE EVVEL KOTU URETIM YAPARKEN INSANLAR YADIRGARKEN SIZ SIMDI GOKLERE CIKARIYORSUNUZ GERISINE BAKTINIZMI. BENCE BU GUN HAK ETTILER. SIZE GERISINE BAKARAK HONDAYIA IDAM EDIN O ZAMAN )[/QUOTE]