benim motrda marş arızası baş gösterdi.marş boşa dönüyor.hemen servise götürdüm.marş değil aküyü değiştir dedi bende aküyü değiştirdi ve sonuç tabiki değişmedi ve marş yine boşa dönüyor tabiki.bende servisi değiştirdim.buradaki usta marş motorunda birşey yok motorun çevirdiği bir dişli var o bozulmuş dedi c.tesi olduğu için bir fiat veremedi p.tesi motomaksa sorup bir fiat verecek bakalım bize kaça patlayacak bu arıza merak ediyorum.
bir önceki mesajımda ne demiştim?
"Bu arada bizim motorlar en azından dilinden anlamaya müsait.Bi süre sonra kendimiz tamir edebiliriz"
senin sorununu tahlil edebilmek için ustaya bile sormaya gerek yoktu.
En kolayı marşı yerinden sökersin,dönen dönmeyen ne varsa görürsün.genelde 2 ihtimal vardır.
1-ya selonoit çalışmaz,marş dişlisini ileri itmez olduğu yerde döner.
2- dişliler sıyırmıştır görev yapmaz
özetle
Arızanın ne olduğunu bilen doğru ustayı daha kolay bulur.
arıza çıkması da sadece bizim motorlara özgü değil ki
bak sana bi örnek
aküden zannettiğim motorumun çalışmaması sorunu meğer marş motorundaymış...ama değişmedi...sadece içine kaçan tozlar temizlendi...bizim cbflerin zaaflarından biride bu marş motoru..içine toz kaçıyor...çalışması kışın aküyle birleşince zorlaşıyor...vakit bulup servise gittim...AKÜ de garantiden değişti tabi...vallahi ilk gün gibi çalışıyo artık...tek basmada alıyor...
çalışma sorunu yaşayan varsa aküyle birlikte marş motorunada baktırsın...
arkadaşlar bu marş motoru okadar dandik bi parçaki anlatamam ya bukadarda ucuza kaçılmaz bi parçada benden sölemesi bu marş motoru hiçbirimizin motorunda 20000 götürmez
Adam bunu Honda CBF 150 topiğinde söylemiş..
Benim motorda marşa 2.kez bastığımı hiç hatırlamıyorum.adamlar nelerden mutlu oluyor

Fıkrayı bilen bilir:
biz de arkadan asma kabakçılar geliyor diye seviniyoruz böylece