Beverly 250 ile xmax 250 arasında beygir farkı yok belki ama torktan dolayı xmax çok daha seri, burgman 400 kullanıp bu motora geçen bir tanıdığım bile kalkışta hiçbir farkı yok diyor. Ben de 4000 km. dir kullanıyorum, bahsedilen akü problemlerinden çok çektim, beldeyama 3 ay bir kablo için bekletti, sikayetvar.com a şikayet bile yazdım, sonunda dayanamayıp yeni bir akü aldım, bu arada kablo da nihayet geldi (3 ay sonra).
Yeni akümle 6-7 ay hiç problemsiz her gün işe gittim, (gidiş-dönüş günde 7 km) ama son zamanlarda havalarında da soğumasıyla gene akü zayıflama problemleri yaşamaya başladım, bir sabah gene çalışmadı ve o gün işe taksiyle gittim.. Geçmiş deneyimlerimden ötürü evde bir akü şarj aletim var, akşamdan sabaha aküyü şarj ettim, yaklaşık 5-6 hafta sonra gene akü zayıflamaya başladı, bu sefer önceden davranıp aküyü ben kendim akşamdan bitirdim ve şarj ettim. Sonuçta giderilemeyen bir akü şarj problemi var ama ben aynı problemi önceki scooterım Beat ile işe gelirken de yaşamıştım, ayak marşı onda beni kurtarıyordu ama xmax de kapıda kalıyorsunuz. günde yapılan mesafenin uzunluğu bence önemli bir etken.
Uzun lafın kısası, x-max kullanacaksanız:
- 6 ayda bir yeni akü almakta fayda var
- Evde mutlaka bir akü şarj cihazı da bulunmalı.
- Aksi takdirde kısa mesafeli günlük kullanımda başınız ağrıyor
- Beldeyama'nın allah belasını versin, böyle ilgisiz, kötü bir koç kuruluşu olamaz.