400.cü msj:cat: başarılı 25+
rezimli anlatım biraz uzun olucak ama çok ucuz fiyatlara servislerde yaptırabilirsin:cat:
Anaaaa,:cyclopsancumartesi akşam akşam benim dükkanı açmışsınız yahu:queen:
Kepenk sesini duyduydum bu ne diyordum.:queen:

Benim GT250R'ın bujisi su koydu. Çıkarttım,temizledim ve yerine taktım ve motor saat gibi çalışmaya başladı. Ama ertesi gün motoru ilk çalıştırmadan sonra stop ettiğimde bir daha çalıştıramadım.
Bunun sebebi motoru kısa süreli çalıştırmandan..
Motorun bujileri zengin karışımla kısa sürede yaglanır.
Çalıştırdıktan sonra iyice ısınması gereklidir.
Kışın çok rastlanır buna, birkaç kere kısa süreli çalıştırma buna sebep olmaya yeterlidir.
-turgut
Berlinetta arkadaş, zincirin arka dişli ile ön dişli arasında kalan mesafenin tam orta kısmından baş parmağın ile 2 kg gibi bir kuvvetle bastır, zincir 10 derecelik bir açı yapacak kadar aşağıya iniyor ise ayar tamamdır. Daha boş ve ya gergin ise, arka tekerlek civatalarını çok az gevşetip, zincir germe mekanizmasını kullanarak ger ya da boşalt. Zincir ayar mekanizması, arka maşanın arkaya bakan ucundadır. Genelde 13 mm anahtar ile döndürülebilecek bir civatadır. Dikkat: mekanizmanın kontraları ve ya emniyet sistemi olabilir, öncelikle onu gevşetmelisin. Zor değil, bir kaç kez üst üste yaparsan anlayacaksındır. Fazla gergin olursa zincire zarar verdiği gibi, dişlilere ve yataklarına da zarar verir. Çok gevşek olursa sürüş sırasında zincir atabilir ki sonuçları tekerlek kilitlenmesinden tut da dişli yamulmasına kadar kötü sonuçları olabilir.
slmlar bende birsey sorucam 125zn için hava filtresini temizlemek için nerresini sokucem? ve filtreyi nasıl temizliycem? benzinle yag ile felan diyorlar.
3 gun once bir kaza gecirdim motoru sağ yattı ve tutanak tuttuktan sonra honda servisine gittim.hasar tespit için.
sağ ön gidon borusu eğilmiş.servisin dedğine gore on amortüsor borular hafif eğilmiş.burasını pek bi mantığım almıyor ama servis dediğine gore vardır bişi.
verhasıl bu eğik boruları tornacıda veya herhangi baska biryerde düzelttirmem mumkunmudur.bunu yapabilicek ustalar biliyormusunuz istanbul avrupa yakasında.oneri ustalarınıza ihtiyacım var.