Allah razi olsun arkadaslar, gercektende cok aci bi durum, pazar gunu saat tam 16.30 da burda yasanilanlarin sadece bi parcasina sahit olsaydiniz, sanirim hayati daha fazla sorgulardiniz...
simdi size bi seyler yazmak istiyorum...
Gecen cumartesi gunu Izmir e donmek icin planlar yapiyor pazar gunune bilet bakiyordum, kiz arkadasim gitme karnaval var dedi, ben de cok merak ediyordum zaten, sabah sokaktan gelen muzik sesleriyle uyandim... kiz arkadasim cami acip, baksana karnaval basladi, hava da cok guzel dedi. gercekten de hava da gayet guzeldi, insanlar sabahin korunde sokakta dans edip km lerce suren gosterileri izliyor ve iciyorlardi... 7 den 70 e herkes kostumlerini giymis sokaklarda egleniyorlardi, bende balkondan buyuk bi zevkle karnavali hem videoya cekiyor hem de fotografliyordum....
Kiz arkadasima arabayla Mannheim merkeze gidecegimi soyledim, o da bana karnavaldan dolayi herkes ickili, ne olur ne olmaz, sarhosun biri atlar yola falan dedi... haklisin dedim, tranwaya binmek daha mantikli geldi, zaten aramiz 4 durakti...
saat tam 16.00, hazirlanmaya basladim, karnaval bitti bitiyor, disari ciktim saat tam 16:25... az once evin onundeki eglenceden gelen cigliklarin yerini ambulans sesleri almisti, sokaklar inliyordu, pek anlam veremedim... herhalde karnavalda cok icki icildi, belki ufak bi kavga olmus, ya da birileri alkol komasina girmis dusuncesiyle onlem aliyorlar dedim kendi kendime...
Disari ciktigimda evin onunde bu goruntuler vardi, ama sokagin diger tarafinda ise durum cok farkliydi...
youtube ta olayin ilk dakikalarini buldum biri cep telefonuyla cekmis...
uzulerekte olsa gorun diyorum ve ayni anda atilan farkli cigliklara kulak verin...
http://youtube.com/watch?v=UTiuxKLFwag&feature=related
sadece 5 dakika da olan oldu... ve bi aile yok oldu...
Rayting almak isteyen butun televizyon kanallari , gazeteciler, kendine menfaat saglamak isteyen politikacilar butun gun halkin arasinda dolanip bassagligi diliyorlar... kimileri sag duyulu olun diyor kimileri daha cok geriyor... yani herkes bu aci olaydan kafasina gore prim yapmaya calisiyor...
simdi de parkta bulunan ve evin sokagini 24 saat ceken kameranin kasetinin bos oldugu soyleniyor! ! !
video da da goruldugu gibi ambulans ve polis aninda olay yerine geldi, ve 10"a yakin polis alevler arasindan insanlari kurtarirken yaralandi... gercekten de gorevinden daha fazlasini yapti, ama itfaye gercekten de 20 dakikadan uzun zaman gelmedi, hemde parkin arkasinda yani 2 dakikalik mesafeden....
Itfayenin gelmedigini herkes biliyor sadece Alman diplomatlar ve de itfaye sefi haric... :farao:
iste hayat, karnaval ve alevler...